lima Bilatu lima testuinguru gehiagotan
- es lima
lima > lima (17 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
2. Zorroztu egin behar da, lima finez. | 2.º Afilarlo con limas finas. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Demagun 209. irudiko xafla bezalako bat dugula. Bada, lima lauak erabili behar ditugu atal zuzenak (1 zenbakiaz markatutakoak) karrakatzeko, eta erdibiribila edo biribila, atal okerrak (2 zenbakiaz markatutakoa) karrakatzeko. | Para una hoja como la de la figura 209, usaremos limas planas para las secciones rectas señaladas con el núm. 1, y para la sección curva 2, emplearemos lima de mediacaña o redonda. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
eskuz egiteko, lima, marrusketa, hortza eta, oro har, esku-tresna guztiak erabil ditzakegu, oso zorrotz badaude betiere | Para hacerlo a mano, podrá usarse la lima, el cepillo, la cuchilla, y en general todas las herramientas manuales muy afiladas. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
2. Hortzak karraka-hautsez betetzen direla-eta kamustu egiten bada lima, kardaz garbitu behar da. | 2.a Si la lima se embota por llenarse sus dientes de limaduras, se limpia con la carda. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
1. Sorbatza arbastatu behar da, lima larriez. | 1.º Desbastar el corte con limas bastas. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Izan ere, leku libre gehiago uzten badugu, hortzek bibratu egiten dute eta lima koskatzeko arriskua dago. | Si, al limar la sierra se dejara más margen libre, vibrarían los dientes con peligro de mellar la lima. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Hortz desberdin ugari badaude, irtenenak jan behar dira lehenik, eta gainerakoak gero. Azkenean, hortzen gainetik pasatzen dugunean, hortz guztiak ukitu behar ditu limak. | Si son muchos los dientes desiguales, se rebajan primero los más salientes, y luego todos, de modo que la lima, al pasar por encima, toque todos los dientes. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
206. irudia. Hortzaren angelura egokitu behar du limak. | Fig. 206 La lima tiene que ajustarse al ángulo del diente. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Triangelu-formako limaren bidez zorrozten ditugu hortzak. | El afilado se hace con la lima triangular. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Horizontalean eta tresnarekiko perpendikularrean egon behar du limak betiere, eta ez du alboetara mugitu behar, ez kulunka ibili behar; gainera, norabide bakarrean erabili behar da: atzetik aurrera. | Hay que llevar la lima siempre horizontal y perpendicular a la herramienta, sin ladearla ni balancearla, y usándola en un solo sentido, de atrás hacia adelante. |
Materiala: Egurraren teknologia |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |