abangoardia Bilatu abangoardia testuinguru gehiagotan
- es vanguardia
abangoardia > vanguardia (5 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Sukaldaritza modernoa edo abangoardiakoa | Cocina moderna o de vanguardia" target="_blank">vanguardia" target="_blank">vanguardia |
Materiala: Ostalaritza |
|
Sukaldaritza modernoaren edo abangoardiakoaren barneko sukaldaritza mota bat da, joera hori muturrera eramaten duena. | Se engloba dentro de la cocina moderna o de vanguardia llevada al límite. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Sukaldaritza modernoaren edo abangoardiakoaren barnean, ikuspegi berri bat sortu zen: elaborazioak tokiko produktu bereizgarriak erabiliz egitea, garai batean amek eta amonek egiten zuten moduan (gisatuak, etab.). | Dentro de la cocina moderna o de vanguardia apareció una nueva visión de los productos de la tierra de la cocina de las madres y de las abuelas: los guisos y elaboraciones con el sabor de la tierra |
Materiala: Ostalaritza |
|
Sukaldaritza mota hori gastronomia edo sukaldaritza molekularra deritzonaren (ez zuen harrera ona izan abangoardiako sukaldaritzako profesionalen artean azken joera da. Sukaldaritza teknoemozionalaren hastapenak 1980ko hamarkadan izan ziren, zientzialari batzuek sukaldaritzako prozesuetan zer gertatzen zen ikertzeko interesa azaldu zutenean. | Este tipo de cocina surge como último peldaño de la llamada gastronomía o cocina molecular (mal acogida por los protagonistas de la vanguardia culinaria), que en este caso sí se han puesto de acuerdo para definir un tipo de cocina surgida por el interés que ciertos científicos tuvieron, en la década de los 80, por descubrir lo que ocurría en los procesos culinarios. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Arzak Laborategia jatetxearen ondoan dago, eta 2001eko martxoan jarri zen abian. Laborategiko ekipamenduak iraultzaileak dira, eta han jarduten duen alkimista-lantaldea funtsezkoa da sukaldaritzako abangoardian jarraitzeko, betiere tradizioarekiko orekari eutsiz. | El Laboratorio Arzak, situado junto al restaurante está en funcionamiento desde marzo de 2001, cuenta con el equipamiento más revolucionario y con un equipo de alquimistas que, sin duda, son fundamentales para continuar en la vanguardia de la cocina siempre equilibrada con la tradición. |
Materiala: Ostalaritza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |