Emaitzak: 21

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (8)
Las fuentes de agua de una dieta están principalmente en las bebidas, en forma de agua, zumos, infusiones, refrescos, etc. Dietako ur-iturri nagusiak edarietan daude: ura, zukuak, infusioak, freskagarriak eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para garantizar el aporte mínimo diario de vitaminas y de minerales, es suficiente con tomar una ensalada variada de vegetales y otra de frutas frescas al día, incluso en forma de zumo. Eguneko gutxieneko bitamina eta mineralak eskuratzeko nahikoa da egunean barazki anitzeko eta fruta freskoko entsalada bana jatea, baita zuku moduan bada ere.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para una mejor absorción es recomendable ingerirlo junto con la vitamina C, por ejemplo, comiendo un bistec de ternera y un zumo de naranja recién exprimido. Hobeto xurgatu ahal izateko C bitaminarekin batera hartzea aholkatzen da. Adibidez, txahal-xerra jatea zukutu berri den laranja zukuarekin batera.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Es muy sensible a la luz, al oxígeno del aire y a la temperatura, así, por ejemplo, cuantos más minutos se tarde en beber un zumo de naranja natural más cantidad de vitamina C se pierde. Argiarekiko, aireko oxigenoarekiko eta tenperaturarekiko oso sentikorra da. Beraz, esaterako, laranja-zuku naturala zenbat eta beranduago edan, orduan eta C bitamina gehiago galduko du.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para reducir la hinchazón y el dolor es bueno aplicar compresas frías y también vinagre, amoníaco o zumo de limón. Hantura jaisteko eta mina gutxitzeko, ona da konpresa hotzak jartzea, edo ozpinez, amoniakoz edo limoi-zukuaz igurztea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Un ejemplo de esto es comer un filete de ternera o caballo y un zumo de naranja sin pan. Horren adibidea da behi- edo zaldi-xerra laranja zukuarekin eta ogirik gabe jatea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se compone de líquidos como agua, caldo, infusiones o zumos, y se debe utilizar por poco tiempo. Ur, salda, infusio, zuku eta antzeko likidoez osatzen da, eta denbora-tarte laburrean erabili behar izaten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
Al igual que indicábamos para los baños de vapor, es muy aconsejable tomar agua o infusiones o zumos (no excitantes ni con contenido alcohólico) antes de entrar y después de salir. Lurrun-bainuetarako aipatzen genuen bezala, oso gomendagarria da ura edo infusioak edo zukuak edatea (ez edari bizigarririk edota alkoholdunik), saunara sartu aurretik eta irten ondoren.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (1)
Por último, se puede ofrecer infusiones, zumos naturales o algún dulce casero con productos naturales que pueden satisfacer el sentido del gusto de nuestros clientes. Azkenik, infusioak, zuku naturalak edo produktu naturalekin egindako etxeko gozoren bat eskain liteke, gure bezeroen dastamena lantzeko.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Bebidas sin alcohol, zumos de fruta Edari alkoholik gabeak, fruta-zukuak

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (6)
es un servicio utilizado en los recesos de charlas, reuniones o eventos en el cual brindan a los participantes café, refrescos, zumos y referencias dulces y saladas. hitzaldien, bileren edo ekitaldien atsedenaldietan erabiltzen da zerbitzu hau; bertan, kafea, freskagarriak, zukuak eta zenbait jaki gozo eta gazi eskaintzen zaizkie parte-hartzaileei.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Empomar la mantequilla y mezclar con el zumo de limón, el perejil picado, la pimienta blanca molida y la sal. Jarri gurina pomada-puntuan eta nahasi limoi-zukuarekin, perrexil xehatuarekin, piperbeltz zuri ehoarekin eta gatzarekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En los alimentos ácidos como los zumos de frutas produce una buena estabilización e higienización ya que el medio ácido impide la proliferación de muchos de los microorganismos, y la aplicación del calor los destruye conservando las propiedades del alimento. Elikagai garratzak (esaterako, fruitu-zukuak). Elikagaia ongi egonkortzen eta higienizatzen da, ingurune garratzak mikroorganismo mota asko ugaltzea eragozten baitu, eta beroaren eraginez suntsitu egiten baitira, baina elikagaiaren propietateak gordetzen dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Líquidos a granel (leche, zumos, vinos, etc.). Ontziratu gabeko likidoak (esnea, zukuak, ardoak, etab.).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cuando los principales microorganismos que alteran el producto no sean muy termorresistentes, como ocurre con las levaduras en los zumos de frutas. Produktua aldatzen duten mikroorganismo nagusiek ez badute beroarekiko erresistentzia handirik; hori gertatzen da fruitu-zukuetan, legamiekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Empomar la mantequilla y mezclar con el zumo de limón, el perejil picado, la pimienta blanca molida y la sal. Jarri gurina pomada-puntuan eta nahasi limoi-zukuarekin, perrexil xehatuarekin, piperbeltz zuri ehoarekin eta gatzarekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx