Emaitzak: 58

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (16)
El mayor aporte hídrico de los alimentos está en las frutas y verduras, después en la leche y el yogur, seguido de pan y cereales y, por último y en menor cantidad, el grupo de carnes, pescados, huevos y legumbres. Elikagaien ur-ekarri handiena fruitu eta barazkietan dago. Ondoren, esne eta jogurtean; jarraian, ogi eta zerealetan; eta azkenik, kantitate txikiena haragi, arrain, arrautza eta lekaleetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en el cacao, los cereales integrales, las legumbres y la pimienta. Kakaoan, osoko zerealetan, lekaleetan eta piperbeltzean topa dezakegu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Lo contienen las legumbres, los cereales integrales, las espinacas y el perejil. Lekaleek, osoko zerealek, espinakek eta perrexilak izaten dute.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en las vísceras, la levadura, los cereales integrales y las verduras de hoja. Errai, legami, osoko zereal eta hostoa duten barazkietan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en proteínas animales y vegetales (leche, queso, carne roja, aves, pescado, frutos secos, cereales integrales). Animalia- eta landare-jatorriko proteinetan aurkitu daiteke (esnea, gazta, haragi gorria, hegaztiak, arraina, fruitu lehorrak, osoko zerealak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde. Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

b. Laproteína de origen vegetales de menor calidad nutricional y se encuentra en legumbres, frutos secos, cereales integrales y patatas. b.Landare-jatorriko proteinekkalitate gutxiago dute elikadura aldetik, eta lekaleetan, fruitu lehorretan, osoko zerealetan eta patatetan egon ohi dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno). Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (1)
5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales. fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Kimika (1)
El tipo de secado más rutinario es extender el material al aire libre y, con ayuda del calor solar, evaporar el agua que contenga; se emplea aún para secado de cereales, bacalao, madera, carnes, etc. Lehortzeko modurik arruntena materiala aire zabalean zabaltzea da, eta, eguzki-beroaren laguntzaz, materialak duen ura lurruntzea; oraindik ere, zerealak, bakailaoa, zura eta haragia honela lehortzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (35)
Por ejemplo, para las patatas, zanahorias ó guisantes interesa que quede suelto en profundidad; para los cereales es mejor que quede asentado; algo fuerte para los abonos verdes, prados y crucíferas; y ligero en la superficie pero firme en profundidad para las judías verdes. Esate baterako, patatak, azenarioak edo ilarrak lantzeko, sakoneran lurra xehe egotea interesatuko zaigu; zerealetarako, berriz, hobe da lurra ondo zanpaturik egotea. Ongarri berde, belardi eta kruziferoetarako, pitin bat sendoa; eta leketarako, azalean arin eta sakoneran sendo.

Materiala: Nekazaritza

Serán buenas fechas para estimular la producción (trabajo y siembra) de tomates, judías, guisantes, manzanas,… y toda clase de cereales. Egun horiek onak izango dira tomate, leka, ilar, sagar eta era guztietako zerealen produkzioa bultzatzeko (landu eta erein).

Materiala: Nekazaritza

Los limpiadores por el contrario son los que cubren bien el suelo y asfixian a las adventicias (patata, col, alfalfa, abonos verdes, cereales…). Garbitzaileak, aldiz, lurzorua ondo estaltzen eta belar txarrak itoarazten dituztenak dira (patata, aza, alpapa, ongarri berdeak, zerealak…).

Materiala: Nekazaritza

Ciclo vegetativo de los cereales de invierno y primavera Neguko eta udaberriko zerealen ziklo begetatiboa

Materiala: Nekazaritza

Dosis de siembra más habituales de los distintos cereales de invierno Neguko zerealetan ohikoenak diren ereintza dosiak

Materiala: Nekazaritza

en pequeña proporción (menos del 5%), del germen se puede extraer el aceite vegetal de algunos cereales. proportzio txikian (%5etik behera), hozitik zereal batzuen landare olioa atera daiteke.

Materiala: Nekazaritza

Los posibles destinos para los cereales son alimentación humana, alimentación de ganado y usos industriales. Hona hemen zerealek izan ditzaketen zenbait xede: gizakien elikagai, ganaduaren elikagai eta industri erabilerak.

Materiala: Nekazaritza

Además, el grano puede consumirse con el salvado (cereal integral) o sin salvado. Gainera, alea zahiarekin (zereal integrala) edo zahirik gabe kontsumitu daiteke.

Materiala: Nekazaritza

Es el principal uso de los cereales producidos en la zona. gure ingurunean ekoizten diren zerealei ematen zaien erabilera nagusia da.

Materiala: Nekazaritza

De hecho, con 3 gramos de fibra por porción, la papa excede los porcentajes de fibra que se encuentran en otros alimentos tales como los granos de cereales "enteros". Izan ere, puska bakoitzeko 3 gramo zuntzekin, patatak gainditu egiten ditu beste elikagai batzuetan –zereal “osoen” aleetan, kasu– izaten diren zuntz portzentajeak.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (2)
De especial interés, son las materias primas energéticas que permitan, al menos, reemplazar parcialmente los cereales, componentes mayoritarios en los piensos de broilers. Bereziki interesgarriak dira zerealak neurri batean ordezkatzen dituzten lehengai energetikoak, zerealak baitira broilersentzako pentsuen osagai nagusia.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Su componente base es la harina de trigo y puede ser considerada una fuente de energía, dado su elevado contenido en carbohidratos digestibles y mayor contenido en grasa que los cereales. Oinarrizko osagaia gari-irina da, eta energia-iturritzat har daiteke, karbohidrato digerigarrien kantitate handia eta zerealek baino gantz kantitate handiagoa baititu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx