Emaitzak: 5

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Ostalaritza eta turismoa (2)
En el plano gastronómico,los vegetalescomo el espárrago blanco, el pimiento piquillo de Lodosa, los cogollos de Tudela, las habas, puerros, setas de la variedad “perretxiko”, son alimentos de gran calidad , algunos amparados en denominaciones de origen o específicas, comoocurre con los quesos donde los de Idiazábal y los del Roncalaparecen entre los mas apreciados. Gastronomiari dagokionez, kalitate handiko produktuak dira hauek: zainzuriak, Lodosako pikillo piperrak, Tuterako kukuluak, babak eta perretxikoak. Zenbait elikagaik jatorri-izendapenak dituzte, adibidez, Idiazabal eta Erronkari jatorri-izendapeneko gazta estimatuek.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La fertil vega riojana produce también una rica variedad de productos de huerta como espárragos, pimientos que han dado lugar a una destacada industria conservera, son estos vegetales los que constituyen la base de platos como la menestra riojana. Errioxako ibar emankorrak baratzeko produktu ugari ere sortzen ditu, hala nola zainzuriak eta kontserba-industria indartsua sortu duten piperrak. Barazki horiek dira hainbat plater errioxarren, adibidez Errioxako menestraren, oinarri.

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Nekazaritza (1)
Es el momento de ocuparse de la zanahorias, patatas, espárragos, apios, y otras legumbres que crecen bajo tierra. Azenario, patata, zainzuri, apio eta lurpean hazten diren beste lekale batzuetaz arduratzeko unea da.

Materiala: Nekazaritza