Emaitzak: 5

ES EU
Ostalaritza eta turismoa (5)
Marianito rojo o blanco, bebida de trago corto, generalmente servida en copa de cóctel con uno o dos hielos, y con los mismos ingredientes que un vermut de trago largo. Marianito gorria edo zuria trago laburreko edaria da. Oro har, kokteleko kopa batean zerbitzatzen da, izotz batekin edo birekin, eta trago luzeko bermutaren osagai berak erabiliz.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Vermut rojo o blanco, bebida de trago largo con tres hielos, una aceituna con hueso clavada con un palillo, media rodaja de naranja o limón según el color del vermut y opcionalmente una guinda roja o verde. Bermut gorria edo zuria trago luzeko edaria da, eta hiru izotzekin, zotz batean sartutako oliba hezurdun batekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bermutaren kolorearen arabera) eta, nahi izanez gero, ginga gorri edo berde batekin zerbitzatzen da.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La base de los vermuts es el vino blanco al cual se le añade una mistela o almíbar. Ardo zuria da bermuten oinarria, eta mistela bat edo almibarra gehitzen zaio.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

El color del vermut rojo se obtiene caramelizando el almíbar. Bermut gorriaren kolorea lortzeko, almibarra karamelatu egiten da.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Existen variados tipos de vermuts, francés, italiano, mallorquín: Hainbat motatako bermutak daude (frantsesa, italiarra, mallorcarra):

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak