Emaitzak: 80

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (1)
1.-Asegurarnos de que la tarjeta viene con todos los utensilios necesarios: 1.-Bermatu txartelak beharrezko tresna guztiak dituela:

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Fabrikazio mekanikoa (5)
Se construyen y mecanizan un sinfín de elementos destinados mayoritariamente a las industrias química y eléctrica cojinetes no lubricados, y para el sector de utensilios domésticos como antiadherente. Hamaika elementu eraiki eta mekanizatzen dira material horrekin, bereziki industria kimiko eta elektrikoetarakokojinete ez-lubrifikatuaketa etxerako lanabesen sektorerako, itsaspenaren aurkako gisa.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Latas de bebidas, casquillos de municiones, lavabos, utensilios de cocina, piezas para carrocerías, etc. son piezas que se elaboran por embutido. Edari-latak, munizioen zorroak, konketak, sukaldeko tresnak, karrozerietarako piezak eta abar dira enbutizio bidez egiten diren piezak.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

carrocerías de automóviles y camiones, barcos, aviones, vagones de ferrocarril y locomotoras, equipos de construcción, equipos agrícolas, utensilios grandes y pequeños, muebles para oficina, ordenadores y equipo de oficina, etc. automobilen, kamioien, itsasontzien, hegazkinen, tren-bagoien eta tren-makinen karrozeriak, eraikuntza-ekipoak, nekazaritza-ekipoak, tresna handiak eta txikiak, bulegoko altzariak, ordenagailuak, bulegoko ekipoa eta abar.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Estas características hacen de las láminas, tiras y rollos laminados en frío el material ideal para embutición, paneles exteriores y otros productos que abarcan desde el sector del automóvil hasta utensilios y muebles de oficina. Ezaugarri horiek direla medio, hotzean ijeztutako xaflak, tirak eta arrabolak material ezin hobeak dira enbutiziorako, kanpoko paneletarako eta beste hainbat produktutarako (automobilaren sektoreko produktuak eta bulegoko tresnak eta altzariak, adibidez).

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

En cocinas y zonas de preparación de alimentos los utensilios son a menudo de acero inoxidable, ya que no oscurece los alimentos y pueden limpiarse con facilidad. Sukaldeetan eta elikagaiak prestatzeko tokietan, lanabesak altzairu herdoilgaitzezkoak izaten dira kasu askotan, zeren ez baititu elikagaiak iluntzen eta oso erraz garbitzen baita.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (12)
La contaminación cruzada se produce cuando se pasan microbios de un alimento a otro a través de utensilios, superficies o manos sucias. Kutsadura gurutzatua mikrobioak elikagai batetik bestera pasatzean gertatzen da, eta hori gerta daiteke tresna, gainazal edo esku zikinekin ibiliz gero.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Platón en su obraLeyescomenta que los niños a partir de los tres años deben salir a la plaza a jugar vigilados por sus cuidadoras y que a partir de los seis deben jugar con los utensilios con los que trabajarán de mayores. PlatonekLegeaklanean dioenez hiru urtetik aurrerako haurrek plazara irten behar dute jolastera, zaindarien begiradapean, eta sei urtetik aurrerakoek, berriz, helduak direnean lanerako erabiliko dituzten lanabesekin jolastu behar dute.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También será esencial extremar las medidas de higiene, tanto de los niños como del personal de los centros infantiles (comedor, limpieza, etc.), así como de las instalaciones, utensilios y juguetes. Higiene-neurriak muturreraino eramatea ere ezinbestekoa izango da: haurrena, haur-eskoletako langileena (jangela, garbiketa eta abar), instalazioetakoa, tresna eta jostailuena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Mientras los niños romanos jugaban sobre todo con armas y soldados en miniatura, los griegos tenían muñecas de arcilla articuladas, canicas y tabas, objetos con ciertos movimientos mecáni-cos, juegos de azar, columpios y curiosamente peque-ñas vajillas y utensilios de casa. Haur erromatarrak armekin eta miniaturazko soldaduekin jolasten ziren, batez ere; grekoek, aldiz, buztinezko panpina artikulatuak, kanikak eta kurkuluxak zituzten, mugimendu mekanikoko objektuak, mahai-jokoak, zabuak eta, bitxia bada ere, etxeko ontziteria eta tresneria txikiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También se pueden encontrar los utensilios de cocina que han pasado de pequeños cántaros de arcilla a elaboraciones culinarias de metal, plástico o goma. Halaber, sukaldeko tresnak aurki ditzakegu, buztinezko pegarrak izatetik metalezko, plastikozko edo gomazko sukaldeko tresnak izatera igaro direnak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Gustará sobremanera todo tipo de cacharritos de cocina o utensilios cotidianos de plástico o madera, ideal si su dimensión es real y su colorido variado. Oso gogoko izango dituzte sukaldeko tresnatxo mota guztiak edo eguneroko plastikozko edo egurrezko lanabesak, eta, tamaina errealekoak eta kolore askotakoak badira, ezin hobeto.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Algunos utensilios de cocina se pueden fijar a una mesa o a la pared para poderse usar con una sola mano, como peladores de patatas, ralladores, tijeras, etc. Sukaldeko zenbait tresna mahaian edo paretan finka daitezke, esku bakarrarekin erabili ahal izateko; esaterako, patatak zuritzekoa, birringailua, artaziak eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Existen mesas con ruedas para poder trasladar los utensilios y alimentos a la hora de poner la mesa. Badira mahai gurpildunak, mahaia prestatzean tresnak eta jakiak batetik bestera eraman ahal izateko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

las hay que incluyen compartimentos y huecos para la colocación de utensilios para la alimentación. badira jateko tresnak jartzeko konpartimentu eta hutsuneak dituztenak ere.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Comprenden varios utensilios de diferente complejidad en función de la actividad a la que se dirija y la función para la que se ha creado. Konplexutasun-maila ugaritako tresnak barne hartzen dituzte, zein funtziotarako sortu diren eta xede duten jarduera kontuan hartuta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (12)
Los utensilios usados durante una manicura podrían servir de vehículos transportado res de hongos pudiéndose afectar otras uñas sanas. Manikura egiteko erabiltzen diren tresnek onddoak transmiti ditzakete eta osasuntsu dauden azazkalei eragin.

Materiala: Elektroestetika

El hecho de que ésta tenga los ojos cerrados y no vea circulando delante de ellos pinceles ni utensilio alguno, facilitará bastante este trabajo de delineado. Begiak itxita izateak eta bere aurretik pintzelak eta tresnak igarotzen ez ikusteak asko erraztuko du delineatzeko lana.

Materiala: Elektroestetika

c) El máximo partido de los productos brillantes lo logramos con la utilización del utensilio adecuado, como por ejemplo los aplicadores de esponjilla y aplicando una técnica que los frote sobre la piel. c) Tresna egokia (esaterako, belakizko aplikatzaileak) erabiliz eta larruazala igurzten duen teknika baten bidez emanez.

Materiala: Elektroestetika

El difuminado puede estar realizado por deslizamiento del producto (colorete en polvo, lápiz, sombras, barra de labios) con un utensilio adecuado (pincel, esponjilla, brocha etc.). Lausotzea tresna egoki bat erabiliz (pintzela, belakia, brotxa, etab.) produktua lerratuta egin daiteke (kolorete-hautsa, arkatza, itzala, ezpainetako barra).

Materiala: Elektroestetika

Para la aplicación de esta técnica, primero tomaremos el producto cosmético con el utensilio a utilizar, que en este caso será una esponja de látex o un pincel. Teknika hau erabiltzeko, lehenik erabili beharreko tresnaren bidez hartuko dugu produktua. Kasu honetan, latexezko belakiaren edo pintzelaren bidez.

Materiala: Elektroestetika

Cosmética específica y utensilios para la realización del maquillaje y de técnicas complementarias Kosmetika espezifikoa eta makillatzeko eta teknika osagarrietarako tresnak

Materiala: Elektroestetika

De las sombras perladas o satinadas se obtiene el máximo partido cuando son aplicadas con la técnica y el utensilio correcto. Perla-itxurako itzalei edo satinatuei teknika eta tresna egokien bidez ematen direnean ateratzen zaie etekin handiena.

Materiala: Elektroestetika

Los utensilios metálicos (pinzas, tijeras, alicates, etc.) están diseñados para tener una duración mayor. Metalezko tresnak (hala nola, matxardak, guraizeak eta aliketak), berriz, gehiago irauteko diseinatzen dituzte

Materiala: Elektroestetika

Se deben enjuagar los utensilios con agua fría para eliminar por arrastre los materiales macroscópicos depositados en su superficie. Tresnak ur hotzetan pasatu behar dira, gainazaleko material makroskopikoak arrastatu eta kentzeko.

Materiala: Elektroestetika

Una vez desinfectados, los utensilios no se deben tocar directamente con las manos para sacarlos y guardarlos, es por ello que hay quien los almacena directamente en el esterilizador. Desinfektatu ondoren, lanabesak ateratzeko eta gordetzeko, ez dira eskuekin ukitu behar eta; horregatik, esterilizagailuan bertan uzten dituzte batzuek.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (1)
Para finalizar este apartado vamos a ver los siguientes utensilios que tiene gran aplicación en nuestra profesión: Atal hau amaitzeko, gure lanbidean asko erabiltzen diren beste tresna hauek ikusiko ditugu:

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Kimika (3)
Además del vidrio, en el laboratorio se emplean utensilios fabricados con materiales tales como porcelana, madera, hierro y plástico. Beirazko tresnez gain, beste material batzuekin egindako tresnak ere erabiltzen dira; adibidez, portzelanazkoak, zurezkoak, burdinazkoak eta plastikozkoak.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La Química Orgánica es importante porque gracias a la química orgánica existe todo lo que hoy podemos percibir y sentir, ya que todo los productos orgánicos están presentes en todos los aspectos de nuestra vida, como por ejemplo: la ropa que vestimos, los jabones, champú, desodorantes medicinas, perfumes, utensilios de cocina, la comida, etc. Kimika organikoa garrantzitsua da, hari esker hauteman eta senti baitezakegu guztia; produktu organiko guztiak gure bizitzaren alderdi guztietan daude, janzten dugun arropan, xaboietan, xanpuan, desodoranteetan, sendagaietan, lurrinetan, sukaldeko tresnetan, janarian, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Limpiar los utensilios que vas a utilizar antes de coger una sustancia. Garbitu substantzia hartzeko erabili behar dituzun tresnak.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Instalatze eta mantentze lanak (1)
mediante un aspirador u otro utensilio. xurgagailu batekin edo beste zerbaitekin.

Materiala: Ur bero sanitarioko instalazioak

Ostalaritza eta turismoa (26)
La finalidad de la limpieza y desinfección es reducir hasta un número aceptable, de forma que no entrañe riesgos para la salud, la población microbiana que pueda encontrarse sobre las superficies de trabajo, los utensilios, los equipos, el ambiente, las manos o manipuladores, etc., en todos los emplazamientos donde se almacenan, manipulan y preparan los alimentos, para evitar las contaminaciones cruzadas. Garbiketaren eta desinfektatzearen helburua da ahalik gehien gutxitzea elikagaiak biltzen, manipulatzen eta prestatzen diren eremu guztietan, gainazalean, tresnerian, ekipamenduetan, ingurunean eta eskuetan egon daitezkeen edota manipulazioan aritzen diren langileek izan ditzaketen mikrobioen kopurua, osasunerako arriskutsuak izan ez daitezen eta kutsadura gurutzaturik gertatu ez dadin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El empleo del agua caliente y el vapor en los procesos de limpieza asegura la esterilización de utensilios, equipos e instalaciones: Garbitze-prozesuetan ur beroa eta lurruna erabiliz, tresneria, ekipamenduak eta instalazioak esterilizatzea bermatzen da.

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El agua caliente con temperatura superior a +80 ºC se puede aplicar para desinfectar los utensilios después del lavado manual. +80 ºC-tik gorako tenperaturan dagoen ur beroa aplika daiteke tresneria desinfektatzeko, eskuz garbitu ondoren.

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Son compuestos químicos que modifican las propiedades físicas y químicas del agua y facilitan y mantienen en suspensión la suciedad adherida a los utensilios y superficies. Uraren propietate fisikoak eta kimikoak aldatzen dituzten konposatu kimikoak dira, eta sukaldeko tresnetan eta gainazaletan itsatsita zegoen zikintasuna esekita edukitzen dute.

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La desinfección reduce la población microbiana presente en superficies, equipos, utensilios, etc., mediante el uso de ciertos productos químicos denominados desinfectantes. Desinfektatzean, gainazaletan, ekipamenduetan edota tresnerian dauden mikrobioen kopurua gutxitzen da, desinfektatzaile deritzen zenbait produktu kimiko erabiliz.

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Los desechos y detritus deben seguir un circuito distinto al de los alimentos y utensilios limpios. Hondakinek eta detrituek ez diote elikagai eta lanabes garbien zirkuitu berari jarraitu behar.

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Barras para colgar utensilios como espumaderas, arañas, varillas, etc. Mahai-tresnak (adibidez, bitsaderak, armiarma-sare itxurako bitsaderak eta hagaxkak) zintzilikatzeko barrak.

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Este principio también será aplicable a otros circuitos como el de cambio de ropa del personal y el de lavado y posterior almacenamiento de batería, utensilios, vajilla. Printzipio hori aplika daiteke, halaber, beste zirkuitu batzuetan; esaterako: langileek arropak aldatzean, eta ontziteria, sukaldeko tresneria eta baxera garbitzean eta gordetzean.

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Residuos o utensilios sucios con material limpio Hondakinak edo tresna zikinak eta material garbia

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Piezas de metal o madera procedente de equipos y utensilios. Ekipamenduen eta tresnen metal edo egur zatiak.

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