Emaitzak: 12

ES EU
Irudi pertsonala (2)
Comedones cerrados o abiertos, pápulas, pústulas, quistes osteofoliculares, tubérculos, nódulos (según el grado) Zaldar itxiak edo irekiak, papulak, pustulak, kiste osteofolikularrak, tuberkuluak, noduluak (mailaren arabera).

Materiala: Elektroestetika

Nodulo o Tubérculo: Nodulua edo tuberkulua:

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (8)
Cosechar tubérculos y raíces. Tuberkuluak eta sustraiak biltzea.

Materiala: Nekazaritza

El cultivo de la patata en la provincia de Álava esta en decadencia, habiéndose reducido la superficie cultivada a menos de la mitad de lo que se cultivaba hace 10 años (de 3800 hectáreas en 1995 se ha pasado a 1600 en 2008). Las razones del descenso en el número de hectáreas son variadas, pero la principal esta en la competencia de países que controlan el comercio del tubérculo a nivel europeo y que además tienen menores costes de producción. Araban, patataren laborantza gainbehera dator. Izan ere, duela 10 urte lantzen zen azaleraren erdia baino gutxiago lantzen da gaur egun (1995ean 3800 hektarea lantzetik 1600era pasatu gara 2008an). Hektarea kopuruaren jaitsieraren arrazoiak askotarikoak dira, baina arrazoi nagusia zera da: Europan tuberkuluaren merkataritza kontrolatzen duten herrialdeek egiten duten lehia, non produkzio kostuak txikiagoak diren.

Materiala: Nekazaritza

Estos diferentes aspectos están en estrecha relación con la composición química del tubérculo, determinada por la variedad, las condiciones edafoclimáticas y las técnicas de producción y de conservación. Alderdi horiek guztiak eta tuberkuluaren konposizio kimikoa estuki lotuta daude. Tuberkuluaren konposizioa, era berean, baldintza edafoklimatikoek eta produkzio nahiz kontserbazio teknikek baldintzatzen dute.

Materiala: Nekazaritza

Composición química del tubérculo y aprovechamiento para alimentación humana Tuberkuluaren konposizio kimikoa eta giza elikadurarako erabiltzea

Materiala: Nekazaritza

Los tubérculos de patata presentan aproximadamente un 78% de agua y un 18% de almidón. Patata tuberkuluen %78 gutxi gorabehera ura da eta %18, berriz, almidoia.

Materiala: Nekazaritza

Los porcentajes de los diversos constituyentes de un tubérculo de una papa cruda (con cáscara) se proveen en la tabla adjunta. Erantsitako taulan, patata gordin baten (azalarekin) tuberkulu batek dituen osagaien portzentajeak agertzen dira.

Materiala: Nekazaritza

Estos tubérculos se guisan, se sancochan, se asan, se saltean, se fríen. Tuberkuluok gisatu, gutxi egosi, erre eta salteatu egiten dira.

Materiala: Nekazaritza

Además, a partir de la fermentación de los tubérculos se obtienen varias bebidas alcohólicas como, una variedad de vodka, el aquavit escandinavo, el brennivín; islandés, el shōchu japonés. Gainera, tuberkuluen hartzitzetik abiatuta, hainbat edari alkoholdun lortzen da, hala nola vodka barietate bat, Eskandinaviako aquavita, Islandiako brennivina eta Japoniako shōchua.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (2)
Preelaboración manual de tubérculos o recepción en IV gama. Tuberkuluak aurretiaz elaboratzea edo IV gamako produktu gisa jasotzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El almacenamiento de tubérculos y bulbos se realizará en un lugar ventilado y fresco, resguardado de luz, humedad y acceso de insectos y roedores. Tuberkuluak eta erraboilak leku aireztatu eta fresko batean gorde behar dira, argitasunetik, hezetasunetik eta intsektu nahiz karraskarietatik babestuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx