Emaitzak: 8

ES EU
Irudi pertsonala (3)
el ácido láctico, responsable en gran medida del pH ácido de la piel, está presente en el FNH (Factor Natural de Hidratación), producido en el proceso de queratinización (transformación de queratinocito a corneocito), al igual que el agua de la transpiración insensible (verdadera responsable de la hidratación epidérmica) y los lípidos cementantes o caramidas. azido laktikoak azalaren pH azidoaren ardura du neurri handi batean; HFNan dago (Hidratazio Faktore Naturala), eta keratinizazio-prozesuan sortzen da (keratinozitoa korneozito bihurtzeko prozesuan), transpirazio hautemanezineko ura (hidratazio epidermikoaren benetako arduraduna) eta lipido zementatzaileak edo karamidak bezala.

Materiala: Elektroestetika

Sus hojas presentan acción antiséptica, por lo que puede utilizarse como desodorante; además, resulta ser antitranspi-rante. Haren hostoak antiseptikoak dira eta, beraz, usain-kentzaile gisa erabil daiteke. Horrez gain, transpirazioaren aurkakoa da.

Materiala: Elektroestetika

Una vez realizadas estas maniobras, el individuo, completamente seco (factor importante para facilitar una buena transpiración), está preparado para entrar en la sauna. Hori guztia egin ondoren, pertsona, erabat lehor (oso garrantzitsua da transpirazioa egokia izan dadin), prest egongo da saunan sartzeko.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (4)
Las hojas y los brotes jóvenes se deshidratan, porque la transpiración es más alta que la absorción. Hostoak eta kimu berriak deshidratatu egiten dira, transpirazioa xurgapena baino handiagoa baita.

Materiala: Nekazaritza

Bajo estas circunstancias, la transpiración se incrementa marcadamente y la vegetación no recupera con la suficiente rapidez el agua transpirada y se deshidrata, atabacándose y cayendo después, produciéndose la defoliación y debilitamiento del árbol. Baldintza horien pean, transpirazioa nabarmen handitzen da eta landareak ez du transpiratutako ura behar bezain bizkor berreskuratzen. Ondorioz, deshidratatu egiten da, tabako itxura hartzen du eta erori egiten da; hostoa galtzen da eta zuhaitza ahuldu egiten da.

Materiala: Nekazaritza

Por otra parte, si se elimina la vegetación, eliminamos también transpiración, y el agua se evapora mucho más lentamente. Bestalde, landareak kentzen baditugu, transpirazioa ere desagerrarazten dugu eta ura askoz ere mantsoago lurruntzen da.

Materiala: Nekazaritza

el periodo de espigado es el de máxima actividad fisiológica, con una máxima transpiración y una extracción de humedad y alimentos del suelo. aletze aldia jarduera fisiologiko handieneko garaia da. Transpirazioak eta lurzorutik ateratzen den hezetasunak eta elikagai kantitateak goia jotzen dute.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
También, debido a la transpiración y a la respiración, modifica la humedad del lugar incorporando calor latente. Era berean, transpirazioa eta arnasketa direla medio, tokiko hezetasuna aldatu, eta bero sorra gehitzen du.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak