Emaitzak: 8

ES EU
Irudia eta soinua (1)
Elcuerpoes la esencia misma del cuadro y lo forma la información visual: las barras, la torta, las líneas de fiebre, el mapa, etc. Atalataularen funtsa da, eta ikusten den informazioak osatuta dago: barrak, tarta, tenperatura-marrak, mapa, etab.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (2)
Quesos , como el de el de cabra de Ibores, y los de oveja de la Serena y la Torta del Casar , este último de consistencia untosa. Gaztak. Iboreseko ahuntz-gazta, Serenako eta Casar-eko ardi-gaztak, azken hori oso koipetsua.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

También en la franja occidental, pero algo más al norte, Punakaiki, en el PN de Paparoa, es una de las visitas obligadas de todos los circuitos, debido a unas formaciones calcáreas, llamadas Pancake Rocks por su forma de torta gigante. Mendebaldeko zerrendan baina iparralderago, Paparoa Parke Nazionaleko Punakaiki ezinbestean ikusi beharrekoa da zirkuitu guztietan: opil erraldoien itxura dutelako Pancake rocks deitzen zaien kare-formazioak daude bertan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (1)
y la VAL reducen el riesgo de incendios o explosiones, además de controlar las exposiciones de los trabajadores a los vapores de disolventes cuando se manipulan tortas húmedas, o a los polvos transportados por el aire al descargar los productos secos. eta VALak sute eta leherketen arriskua murrizten dute; gainera, langileak opil hezeak maneiatzen dituenean gertatzen den disolbatzaile-lurrunekiko esposizioa kontrolatzen dute, bai eta produktu lehorrak deskargatzean airetik barreiatzen den hautsarekiko esposizioa ere.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (4)
Por cada kilo de semilla de colza se obtiene 1/3 de aceite y 2/3 de torta de colza. Kilo bat koltza hazitik, 1/3 olio eta 2/3 koltza opil ateratzen da.

Materiala: Nekazaritza

la harina o torta de girasol. ekilore irin edo opila.

Materiala: Nekazaritza

La torta tiene un alto contenido en proteína por lo que es una alternativa a otras fuentes de proteína para alimentación de ganado (la torta es de menor calidad que la procedente de soja y colza). Opilak proteina ugari dauzka; hori dela eta, ganadua elikatzeko bestelako proteina iturri batzuen ordezkoa izan daiteke (opilak kalitate txikiagoa du sojarenak eta koltzarenak baino).

Materiala: Nekazaritza

En Euskadi, de la misma manera, el hecho de haber cultivado el maíz durante trescientos años ha dejado una cultura unida al maíz, de lo cual son ejemplo los usos que se les da a tantas variedades (las gachas, las tortas o «taloak», la sopa de barbas de maíz, el maíz de forraje, el rallado…). Euskal Herrian, era berean, artoa hirurehun urtean egin izanak artoari lotutako kultura bat osatu du; horren erakusgarri dira barietate ugariei ematen zaizkien erabilerak: ahiak, taloak, artabizar zopa, bazka artoa, arto arraspatua...).

Materiala: Nekazaritza