Emaitzak: 115

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (2)
La textura del papel es demasiado áspera. Paperaren ehundura latzegia da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

De esta forma, puede recoger más rápidamente los datos (texturas, formas...) de las imágenes, consiguiendo un ancho de banda superior alPCI: Horrela, azkarrago jaso ditzake irudien datuak (ehundurak, formak, etab.) eta PCIak baino banda zabalera handiagoa lortzen du.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (13)
experimentar con texturas y colores. ehundurekin esperimentatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Experimentar con texturas. Ehundurekin esperimentatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

trabajar las texturas. ehundurak lantzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

experimentar diferentes texturas. ehundurekin esperimentatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

experimentar texturas. ehundurekin esperimentatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

conocer diferentes texturas. ehundura batzuk ezagutzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

experimentar con texturas. ehundurekin esperimentatzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Podemos ir cambiando la forma del papel y su textura. Paperaren forma eta ehundura aldatuz joan gaitezke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se pueden poner en una cesta frutas del tiempo cerca del niño y dejar que compruebe su textura: Sasoiko frutak jar ditzakegu saski batean haurrarengandik hurbil, eta ehundura egiaztatzen utziko diogu:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En el rincón de los disfraces, se pueden usar telas de diferentes medidas para que las guarden según medidas o texturas. Mozorroen txokoan hainbat neurritako oihalak erabil ditzakegu, neurriaren arabera edo testuren arabera gorde ditzaten.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (38)
La vista es además considerada como el sentido dominante, ya que con ella se capta el color, la forma, el movimiento, la textura y la profundidad. Ikusmena, gainera, zentzumen nagusitzat hartzen da, ikusmenaren bidez hautematen baitira kolorea, forma, mugimendua, egitura eta sakontasuna.

Materiala: Elektroestetika

Además, si el producto es de textura y consistencia brillante, destacaremos esta cualidad de él aplicándolo con una brocha que termine en pelitos de fibra óptica (de punta blanca), ya que tienen la facultad de hacer brillar aún más este producto cuando se trabaja insistiendo varias veces sobre la piel con ella. Gainera, produktuak testura eta sendotasun distiratsuak baditu, produktuaren ezaugarri hori zuntz optikozko ileak dituen brotxaren bidez (punta zuriko brotxa) nabarmendu ahal izango dugu amaieran. Brotxa behin baino gehiagotan igarotzen bada larruazalaren gainetik, produktuari distira handiagoa emango dio.

Materiala: Elektroestetika

4 - Después de haber matizado todo con polvo suelto, aplicaremos una sombra de textura mate y color oscuro sobre la parte oscura del difuminado del lápiz, tanto en el párpado superior como en el inferior. 4- Guztia hauts solteen bidez ñabartu ondoren, testura mateko eta kolore iluneko itzala emango dugu arkatza lausotu dugun zati ilunaren gainean, bai goiko betazalean, bai behekoan.

Materiala: Elektroestetika

1 - Ahora aplicamos sobre el ángulo interno del ojo y sobre el párpado móvil, una sombra en polvo de textura perlada y muy clara de color malva rosado, por ejemplo. 1 - Jarraian, perla-itxurako itzal-hauts oso argia emango dugu, malba arrosaxka adibidez, begiaren barruko angeluan eta betile mugikorraren gainean.

Materiala: Elektroestetika

Aplicaremos en los labios el color pertinente armonizando con el del lápiz perfilador, pudiendo utilizar, en esta ocasión de maquillaje de tarde, texturas nacaradas o con brillos especiales si se desea, además de un color más subido o decididamente claro y luminoso para adaptarnos a la moda actual. Ezpainetan arkatz profilatzailearekin harmonizatuko duen kolorea emango dugu; arratsaldeko makillajean, nakar-itxurako testurak edo distira bereziak erabili ahal izango ditugu nahi izanez gero, baita kolore biziagoa eta argi edo distiratsuagoa ere, egungo modara egokitzeko.

Materiala: Elektroestetika

El colorete también puede tener otro tipo de textura, más nacarada y brillante, pudien-do aplicarse también si el color lo permite (tostado, amarronado, rosa marrón, etc.) a modo de corrector acentuando la forma del pómulo, como veremos más adelante. Koloreteak beste testura bat ere izan dezake, nakar-itxura handiagokoa eta distiratsuagoa; eta, koloreak aukerarik ematen badu (errea, marroixka, arrosa, marroia etab.), akats-zuzentzaile moduan eman daiteke masailalboaren forma nabarmentzeko, geroago ikusiko dugun moduan.

Materiala: Elektroestetika

- Los coloretes de textura mate o ligeramente nacarada y en tono natural, frente a los muy brillantes y de colores vivos. - Testura mateko edo nakar-itxura arineko koloreteak eta tonu naturalekoak; oso distiratsuak eta kolore bizidunak baino egokiagoak dira.

Materiala: Elektroestetika

Por último, evitaremos aquellos cosméticos que por sus texturas brillantes, con partículas, metalizados, etc. tengan más que ver con un maquillaje de fiesta o fantasía. Azkenik, festarako edo fantasiazko makillajearekin zerikusia duten kosmetikoak ez erabiltzen saiatuko gara; esaterako, testura distiratsudunak, partikuladunak, metalizatuak, etab.

Materiala: Elektroestetika

b) Los hay que después de aplicados se secan sobre la piel y los que permanecen más húmedos al tener textura cremosa. b) Batzuk larruazalaren gainean lehortzen dira eman ondoren; beste batzuk bustiago mantentzen dira, testura krematsua baitute.

Materiala: Elektroestetika

a) A los que se presentan o comercializan con una textura parecida a la tiza. a) Klarionaren antzeko testuran merkaturatzen edo aurkezten diren produktuak.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (13)
La textura. Ehundura.

Materiala: Irudia

Tono, elasticidad y alteraciones del tejido muscular, mediante la textura al pinzamiento y la presión: Giharretako ehunen tonua, elastikotasuna eta nahasmenak ebaluatzea, zimiko eta presio egin eta egitura aztertuz:

Materiala: Irudia

La textura (tejido grueso o fino) Egitura, alegia, ehuna lodia ala mehea den.

Materiala: Irudia

Cuando ya tenemos definido el cuerpo, el siguiente paso es dotarlo de colores, textura y luminosidad. Gorputza zehaztuta dugunean, hurrengo urratsa kolorea, ehundura eta argitasuna ematea da.

Materiala: Irudia

Con este programa se pueden crear dibujos y texturas animadas, así como incorporar personajes animados a un fondo. Programa horren bidez, marrazki eta ehundura bizidunak sor daitezke, baita pertsonaia bizidunak atzealde batean txertatzea ere.

Materiala: Irudia

La toma a contraluz (con el sol detrás del sujeto) es útil para siluetas, y la luz lateral (con el sujeto recibiendo la luz de lado) realzar la textura. eta alboko argia (subjektuak argia alboz duela) ehundura nabarmentzeko.

Materiala: Irudia

De hecho, existen aplicaciones informáticas que reproducen casi todas los acabados y texturas de las técnicas tradicionales que acabamos de describir. Izan ere, azaldu berri ditugun teknika tradizionalen ia akabera eta ehundura guztiak erreproduzitzen dituzten aplikazio informatikoak daude.

Materiala: Irudia

Todavía no nos preocupamos de tamaños, colores, texturas, etc... Oraindik ez gara tamainez, koloreez, ehundurez eta abarrez arduratuko.

Materiala: Irudia

La textura. Ehundura.

Materiala: Irudia

La textura: Ehundura.

Materiala: Irudia

Zehar-lerroa (4)
A través del tacto se puede apreciar la profundidad, el espesor, la textura y la forma. Ukimenaren bidez, sakonera, lodiera, testura eta forma jakin daiteke.

Materiala: Garapen kognitiboa eta motorra

El niño manipula más de dos objetos a la vez, los pone en relación, los ordena de acuerdo a tamaño, los clasifica por color, forma, clase, tamaño, textura... Haurrak objektu bat baino gehiago manipulatzen ditu aldi berean, erlazionatu egiten ditu, tamainaren arabera ordenatzen ditu, kolorearen, formaren, motaren, tamainaren, ehunduraren eta abarren arabera sailkatzen ditu.

Materiala: Garapen kognitiboa eta motorra

Por ejemplo, varias paneras de un mismo tamaño pero de diferentes colores, objetos del mismo color pero de diferentes tamaños y texturas, un mismo tipo de objeto de diferentes tamaños. Adibidez, tamaina bereko baina kolore desberdinetako zenbait ogi-saski, kolore bereko baina tamaina eta testura desberdinetako zenbait objektu, eta tamaina ezberdinetako objektu berdinak.

Materiala: Garapen kognitiboa eta motorra

La manipulación de los objetos le provee al niño información sensorial respecto de la forma, el color, la textura, el olor, la flexibilidad de la materia, etcétera. Objektuak manipulatuz zentzumenei lotutako informazioa jasotzen du haurrak: forma, kolorea, testura, usaina, materiaren malgutasuna eta abar.

Materiala: Garapen kognitiboa eta motorra

Kimika (1)
Se hace un pequeño croquis de la situación del terreno, señalando plantas, textura y color del suelo. Lursailaren kokapenaren krokis txiki bat egin, eta dauden landareak eta lurzoruaren ehundura eta kolorea adierazten dira bertan.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (8)
Estructura y textura. Egitura eta testura.

Materiala: Nekazaritza

En zonas donde prevalecen altas temperaturas durante el verano, sólo se recomiendan variedades de maduración temprana; las variedades más tardías en estas zonas detienen su crecimiento en verano y resultan generalmente de pequeño tamaño y pobre textura. Udan tenperatura altuak nagusitzen diren guneetan, goiz heltzen diren barietateak baino ez dira gomendatzen; halako guneetan, barietaterik berankorrenen haziera gelditu egiten da udan, eta, normalean, tamaina txikikoak eta ehundura pobrekoak izaten dira.

Materiala: Nekazaritza

en particular influyen sobre la consistencia y el contenido de ácidos orgánicos y azucares que influyen en las características organolépticas y la textura del fruto txertakek, bereziki, trinkotasunean eta azido organikoen eta azukreen edukian eragiten dute, zeinak fruituaren ezaugarri organoleptikoei eta testurari eragiten dieten.

Materiala: Nekazaritza

entendida esta en función de su presencia a los ojos del consumidor y cualidades organolépticas (sabores, aromas, texturas…) kalitateaz ari garenean, zerbaitek kontsumitzailearen begien aurrean duen itxuraz eta tasun organoleptikoez ari gara (zaporeak, aromak, testurak…)

Materiala: Nekazaritza

El amasamiento mejora su textura y la homogeneiza. Oratzeak turbaren testura hobetzen eta homogeneizatzen du.

Materiala: Nekazaritza

Las propiedades organolépticas incluyen, por orden cronológico de juicio, la apariencia (forma, color, presencia de defectos), destacada visualmente, la fragancia (aroma, sabor), destacada por el olfato y el gusto, la textura (resistencia, consistencia a la masticación, etc.), detectada por el tacto. Hona hemen, iritzizko ordena kronologikoari jarraituz, propietate organoleptikoak: itxura (forma, kolorea, akatsik ikusten den), ikusmenaren bidez hautematen dena; lurrina (aroma, zaporea), usaimenaren eta dastamenaren bidez hautematen dena; testura (sendotasuna, trinkotasuna murtxikatzean etab.), ukimenaren bidez hautematen dena.

Materiala: Nekazaritza

pendiente (y su grado), la pedregosidad, la profundidad útil del suelo, la textura, la presencia de agua edáfica o de sales en él. malda (eta gradua), harritsua den, lurzoruaren sakonera erabilgarria, testura eta lurzoruan ur edafikorik edo gatzik dagoen.

Materiala: Nekazaritza

En suelos de textura más fina (arcillosos) la profundidad será menor y en los de textura gruesa (arenosa) la profundidad será mayor Testura fineko lurzoruetan (buztintsuak) sakonera txikiagoa izango da eta testura lodikoetan (hareatsua), berriz, handiagoa.

Materiala: Nekazaritza

Komunikatzeko trebetasunak (8)
La ropa y los accesorios comunican en función de su estilismo, color, texturas, cortes, etc. Arropek eta osagarriek estilismoaren, kolorearen, ehunduren, ebakeren eta abarren bidez komunikatzen dute.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Por ejemplo, observando la calidad, textura, diseño, color, tipo de nudo de una corbata podemos adivinar la profesión, posición social, personalidad y gustos de quien la porta. Esate baterako, gorbata baten kalitatea, testura, diseinua, kolorea, korapilo mota eta abar ikusita, asma dezakegu aldean daramanak zer lanbide, posizio sozial, nortasun edo zaletasun dituen.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Los estilos, los colores, las texturas y los patrones comunican. Estiloek, koloreek, ehundurek eta patroiek komunikatu egiten dute.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Se usarán iluminadores puntuales en el superciliar, hoyuelo del mentón o bordes de labios, con texturas ligeras de base y sin empolvar. Argiztatzaile puntualak baliatuko dira bekainen gainean, kokots-zuloan edo ezpain-ertzetan, oinarrian testura arinak emanez eta hautseztatu gabe.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

El peso, el grosor, la textura y el color de los tejidos pueden, desde el punto de vista óptico, tanto potenciar las virtudes corporales como sacar a relucir posibles defectos. Ehunen pisuak, lodierak, testurak eta koloreak, ikuspegi optikotik begiratuta, gorputzaren bertuteak indartzen dituzten, eta, horrez gainera, akats posibleak azaleratzen.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Los tejidos que por su acabado o textura aportan volumen son los brocados, el encaje y el terciopelo. Akabera edo ehundura dela eta bolumena ematen duten jantziak honako hauek dira: brokatuak, parpailak eta belusa.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Lo mismo aplica con ropa estampada, con texturas o telas gruesas (como la tela de punto). Beste horrenbeste arropa estanpatuekin edo testura zein ehun lodiekin (puntuzko oihalak, adibidez).

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

(Ej. ponerte una blusa de un color, collar, cinturón de otro color, pantalón de otro color o textura y zapatos de otro color). (Adibidez, kolore bateko atorra ipintzea, beste kolore bateko lepoko bat, beste kolore edo testura bateko prakak eta, azkenik, beste kolore bateko zapatak.)

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Fabrikazio mekanikoa (1)
Sin embargo, si se está realizando un modelo 3D de cara a una presentación de un producto a un posible cliente, adquiere más importancia definir colores y texturas de piezas. Aldiz, produktu bat bezero posible bati aurkezteko 3D eredu bat egiten ari bagara, garrantzi handiagoa hartzen du piezen koloreak eta ehundurak definitzeak.

Materiala: Sistema mekatronikoen adierazpen grafikoa_LH_2022.tmx

Instalatze eta mantentze lanak (2)
Pueden ser brillantes o mates en diversos colores y texturas. Distiratsuak edo mateak izan daitezke, zenbaiT19kolore nahiz testuratakoak.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Las técnicas PVD (Physical Vapor Deposition) consisten en la vaporización del material a depositar. Se parte directamente del material sólido que se pretende depositar para convertirlo en un vapor mediante su calentamiento o su bombardeo con iones energéticos. El vapor formado se condensa sobre la superficie del substrato formando una capa delgada. El proceso se realiza en vacío o en atmósfera controlada para evitar la interacción del vapor con el aire. El espesor de recubrimiento típico en una producción en serie es de entre 0,5 µm y 4 µm. Las aristas, los acabados superficiales con textura o los compuestos originalmente depositados en piezas decorativas fueron los nitruros, especialmente de titanio (dorado) y de zirconio (dorado más claro). Aún hoy son los compuestos más solicitados para la grifería. La necesidad de lograr colores que imiten el latón pulido o oro viejo, entre otros, ha generado el desarrollo de compuestos que presentan tonalidades distintas en función de la proporciones de los gases reactivos. PVD teknikak (Physical Vapor Deposition) jalkiarazi nahi den materiala lurruneztatzean dautza. Jalkiarazi nahi den material solidotik abiatzen da zuzenean, eta hura ioi energetikoekin bonbardatuz edo berotuz lurrun bihurrarazten da. Sortutako lurrun hori oinarrizko materialaren gainean kondentsatzen da, eta geruza mehe baT19eratzen du. Prozesu osoa hutsean edo atmosfera kontrolatuan egiten da, lurrunaren eta airearen arteko interakziorik gerta ez dadin. Serieko ekoizpenetan, estalduraren ohiko lodiera 0,5 µm eta 4 µm bitartekoa izaten da. Hasieran, pieza apaingarrietan jalkiarazitako konposatuak, gainazalen akabera testuradunak eta ertzak nitruroak ziren; batik bat, titanio nitruroa (urre-kolorekoa) eta zirkonio nitruroa (urre-kolore argiagoa). Eta oraindik ere, konposaturik erabilienak dira txorrotetan. Dena den, beste kolore batzuk lortu beharrak bultzatuta (besteak beste, letoi leunduaren edo urre zaharraren itxurako koloreak), beste konposatu batzuk ere sortu dira, gas erreaktiboen proportzioa aldatuz zenbaiT19tonu lortzeko aukera ematen dutenak.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (7)
Es un método poco recomendable para productos de textura blanda o frágil, con formas irregulares, aquellos que contengan huesos o espinas y para aquellos en los que su presentación sea de gran importancia (como los platos preparados) porque pueden deformarse de manera irreversible con el vacío. Ez da metodo egokia produktu jakin batzuekin erabiltzeko: esate baterako, testura biguna edo hauskorra dutenekin, forma irregularrak dituztenekin, hezurrak dituztenekin, edo aurkezpen zaindua behar dutenekin (adibidez, prestatutako platerak). Izan ere, produktu horiek deformatu egin daitezke hutsaren bidez, eta gero ezin dira lehengoratu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se utiliza para eliminar la humedad de los alimentos de manera natural y así prolongar su periodo de conservación, concentrar sabores y aromas y obtener nuevas texturas. Elikagaiei hezetasuna modu naturalean kentzeko erabiltzen da. Horri esker, kontserbazio-aldia luzatzen da, zaporeak eta aromak sendotzen dira, eta testura berriak lortzen dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Determinar los parámetros de cocción de cada receta (tiempo/ temperatura cocinado, textura o color tras cocción, etc.), comprobando que alcanzan la temperatura interior mínima. Errezeta bakoitzaren egosketa-parametroak zehaztea (prestaketa-denbora eta -tenperatura, prestatu ondorengo testura edo kolorea, etab.), eta produktuaren barrualdean gutxieneko tenperatura lortzen dutela egiaztatzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Lomos de merluza a la sidra con cuatro texturas de manzana Legatz-trontzoak sagardotan, lau sagar-testurarekin

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Es un sistema aplicable a una amplia variedad de productos (vegetales, cárnicos, lácteos, etc.) independientemente del tratamiento de elaboración y conservación al que se someten (frescos, refrigerados, congelados) y de sus características (el EAM es válido para alimentos de textura blanda). Askotariko ezaugarriak dituzten produktuekin erabil daiteke (fruituak eta barazkiak, haragiak, esnekiak, etab.), bai freskoak izan, bai prestatuak eta hotzean edo izoztuta kontserbatuak izan. Dena den, AAO metodoa testura biguna duten elikagaientzat da baliagarria.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Dosis elevadas de irradiación pueden llegar a modificar el sabor, color o textura de un alimento y pueden incluso llegar a hacerlo inaceptable. Bestalde, irradiazio-dosi altuak erabiliz gero, elikagaien zaporea, kolorea edota testura alda daitezke, eta zenbaitetan, onargarria ez den egoera batean gera daitezke.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Los expertos estadounidenses aseguran que con esta técnica se consigue aumentar la vida útil de los alimentos, preservando las propiedades de los alimentos en cuanto al sabor, textura y valor nutricional y que permite la formulación de productos con menor cantidad de ingredientes artificiales. Estatu Batuetako adituek ziurtatzen dute teknika horren bidez elikagaiek egoera onean irauteko aldia luza daitekeela, elikagaien zaporeari, testurari eta nutrizio-balioari eutsiz. Gainera, teknika hori baliatuta osagai artifizial gutxiago duten produktuak formula daitezkeela adierazi dute.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx