Emaitzak: 6

ES EU
Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (5)
En la figura 202 vemos cómo corta un serrucho de tronzar. Honela mozten du trontzatzeko zerroteak (ikusi 202. irudia):

Materiala: Egurraren teknologia

Los dientes en el serrucho de tronzar, se liman con un ángulo de 30 a 60 grados (fig. 201), y se traban aproximadamente hasta la mitad del grueso de la hoja. Trontzatzeko zerrotearen hortzak karrakatzeko, 30 eta 60 gradu arteko angelua eratu behar da (ikusi 201. irudia), eta xaflaren lodieraren erdialdera arte atera behar da entrama.

Materiala: Egurraren teknologia

Para afilar sierras y serruchos necesitaremos: una prensa o tenaza, limas planas y triangulares, y triscadores. Hauek behar ditugu zerrak eta zerroteak zorrozteko: prentsa edo kurrikak, lima lauak eta triangelu-formakoak eta entrama ateratzekoak.

Materiala: Egurraren teknologia

Para que una sierra o un serrucho esté en buenas condiciones es menester: Baldintza hauek bete behar dituzte zerrek eta zerroteek egoera onean egoteko:

Materiala: Egurraren teknologia

aEn la práctica, y para que, llevados los marcos a las obras no se borre la línea de tierra (la del cogote de los largueros), se marcan con un ligero corte de serrucho por el canto interior (fig. 764). Praktikan, lurreko lerroa (langaluzeen kokotekoa) ez dadin ezaba markoak obran jartzen ditugunean, ebaki txiki bat egiten dugu zerroteaz barneko ertzean (ikusi 764. irudia).

Materiala: Egurraren teknologia

Zehar-lerroa (1)
Una serrería (El Serrucho Veloz, S.A.) dispone de numerosas máquinas para el corte de madera. Zerrategi batek (Zerrote Lasterra SA) makina ugari ditu zura ebakitzeko.

Materiala: Automatismoak