Emaitzak: 172

ES EU
Eraikuntza eta obra zibilak (2)
anclajes, impermeabilizaciones, colocación de aislamientos, restauración de molduras, colocación de materiales especiales,etc. ainguraketak, iragazgaizteak, isolamenduak kokatzea, moldurak zaharberritzea, material bereziak ipintzea, etab.

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

UNA MODALIDAD DE LA REFORMA SERIA LA RESTAURACIÓN, EN LA QUE SE RECONSTRUYE SIN SUPLEMENTAR NI AÑADIR, TENIENDO MUY PRESENTE EL ORIGINAL BERRITZEAREN MODALITATE BAT ZAHARBERRITZEA DA; HORRELAKOETAN, EZER ERANTSI GABE BERRARAIKITZEN DA, JATORRIZKOA KONTUAN HARTUZ

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

Animazio turistikoa (8)
En el departamento de restauración te facilitan una caja de 10 velas de unos 20 cm que utilizan para las mesas del restaurante ¿Cómo creas 20 puntos de iluminación a pie de playa? Sukaldaritza-sailean 10 kandelako (20 cm ingurukoak) kaxa bat eman dizue, jatetxeko mahaietarako erabiltzen baitituzte. Nola sortuko dituzu 20 argi-puntu hondartzan?

Materiala: Animazio turistikoa

A los amables chicos del departamento de restauración, cocina o recursos les pides 20 vasos de cristal transparente, que llenas a la mitad con la arena de la playa. Sukaldaritzako, sukaldeko edo baliabideetako langile jatorrei beira gardenezko 20 edalontzi eskatu, eta hondarrez beteko dituzu erdira arte.

Materiala: Animazio turistikoa

En este apartado, por departamento de restauración se entienden los restaurantes y cafeterías que se encuentran en el complejo hotelero, excluyendo cocina y bares por que la relación con ellos es distinta. Atal honetan, sukaldaritza-sailtzat hartzen ditugu ostalaritzako gunean dauden jatetxe eta kafetegiak, baina ez sukaldea eta tabernak, haiekiko harremana desberdina baita.

Materiala: Animazio turistikoa

Este departamento es un gran aliado de los servicios de animación; en primer lugar, en los restaurantes se reúne una gran cantidad de gente en unas franjas horarias determinadas, estarán parados y sentados durante el tiempo que duren el desayuno, la comida o la cena, lo cual supone entre media hora y una hora y media para usar los espacios de restauración para publicitar las actividades. Sukaldaritza-saila animazio-zerbitzuen aliatu on bat da; alde batetik, jatetxeetan jende asko elkartzen da ordu jakin batzuetan, eta geldik eta eserita egoten dira gosariak, bazkariak edo afariak dirauen artean; beraz, ordu-erdi eta ordu eta erdi inguru ditugu toki horiez baliatzeko gure jarduerak iragartzeko.

Materiala: Animazio turistikoa

Esta publicidad se puede hacer con cartelera en el propio local o programas en las mesas, pero también se puede emplear la megafonía para concentrar los mensajes en los locales de restauración en las horas de las comidas. Kartelak jar daitezke lokalean, eta programak utz daitezke mahaietan; eta megafonia ere erabil daiteke jatorduetan mezuak zabaltzeko lokal horietan.

Materiala: Animazio turistikoa

El menaje de restauración es muy útil para realizar juegos, actividades o decoraciones, como las cucharas, los vasos de tubo, platos, cubiertos. Sukaldaritza-zerbitzuko gauzak –koilarak, tutu-basoak, platerak, mahai-tresnak, etab.– oso erabilgarriak dira jolasak, jarduerak eta dekorazioak egiteko.

Materiala: Animazio turistikoa

Animación corresponderá publicitando los servicios de restauración y facilitando la organización de los turnos de comida gracias a la organización de las actividades. Animazio-sailak, ordainetan, sukaldaritzako zerbitzuen publizitatea egingo du, eta jatorduetako txanden antolaketa erraztuko du jarduerekin.

Materiala: Animazio turistikoa

Relacionado con restauración y cocina tenemos el servicio de bar y discoteca. Sukaldaritzarekin erlazionatuta daude tabernako zerbitzua eta dantzalekua.

Materiala: Animazio turistikoa

Zehar-lerroa (4)
Los residuos comerciales, generados por la actividad propia del comercio, al por mayor y al por menor, de los servicios de restauración y bares, de las oficinas y de los mercados, así como del resto del sector servicios. Merkataritza-hondakinak, handizkako zein txikizkako merkataritza-jarduerak sortuak, baita jatetxe eta tabernetako zerbitzuetako, bulego eta azoketako eta gainerako zerbitzuen sektoreko jarduerek eragindakoak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Los biorresiduos, entendiéndolos como residuos biodegradables de jardines y parques, residuos alimenticios y de cocina procedentes de hogares, restaurantes, servicios de restauración colectiva y establecimientos de venta al por menor, así como residuos comparables procedentes de plantas de procesado de alimentos. Biohondakinak: lorategietako eta parkeetako hondakin biodegradagarriak; etxe, jatetxe, janari kolektiboko zerbitzuetatik eta txikizkako establezimenduetatik ateratako elikagai- eta sukalde-hondakinak, baita elikagaiak prozesatzeko instalazioetatik ateratako antzeko hondakinak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Acuerdos con el sector de la hostelería y la restauración, tales como el fomento de la utilización de envases reutilizables, la integración de criterios ambientales y de prevención de residuos en la contratación de materiales y servicios. Akordioak ostalaritzako eta jatetxeetako sektorearekin, hala nola ontzi berrerabilgarriak erabil ditzaten edota ingurumen-irizpideak eta hondakinak prebenitzeko irizpideak sar ditzaten materialen eta zerbitzuen kontratazioan.

Materiala: Sistemen integrazioa

En relación con la generación de residuos de alimentos la inclusión de medidas encaminadas a evitar el desperdicio de alimentos y fomentar el consumo responsable, tales como acuerdos con los comercios para minimizar los alimentos caducados, establecer pautas para consumidores, restauración y actividades con comedor para aprovechar los alimentos sobrantes, crear vías de aprovechamiento de excedentes en buen estado a través de iniciativas sociales –comedores populares, bancos de alimentos, etc. Elikagaien hondakinak sortzeari dagokionez, elikagaiak alferrik ez galtzeko eta kontsumo arduratsua sustatzeko neurriak sartzea, hala nola saltokiekin akordioak egitea iraungitako elikagaiak minimizatzeko; jarraibideak ezartzea kontsumitzaile, jatetxe eta jantokia duten jardueretarako, soberako elikagaiak aprobetxatzeko, egoera onean dauden soberakinak aprobetxatzeko bideak sortzeko gizarte-ekimenen bidez –herri-jantokiak, elikagaien bankuak, eta abar–.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (98)
Las personas con este perfil profesional ejercerán su actividad tanto en grandes como en medianas y pequeñas empresas, principalmente del sector de hostelería y, en concreto, del subsector de restauración, pudiendo ejercer en los pequeños establecimientos, en muchas ocasiones, como propietarios y responsables de cocina simultáneamente. Profil profesional hori duten pertsonek enpresa handietan, ertainetan nahiz txikietan gauzatuko dute beren jarduera; batez ere, ostalaritza-sektorean, eta bereziki, sukaldaritzaren azpisektorean. Establezimendu txikietan, askotan, establezimenduaren jabe eta sukaldeko arduradun izango dira, aldi berean.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Determinar la fórmula o sistema de restauración (idea general, líneas de elaboración, tipo de servicio): establecimiento familiar, franquicia, salón de banquetes, etc. Sukaldaritza-formula edo -sistema zehaztea (ideia orokorra, elaborazio-irizpideak, zerbitzu mota): familiako establezimendua, frankizia, oturuntza-aretoa, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La identidad de la clientela a la que se dirige la fórmula de restauración. Sukaldaritza-formularen xede diren bezero motak.

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Este tipo de cocinas normalmente están conectadas con empresas especializadas en la distribución de comidas a otros establecimientos de restauración social (comedores escolares, hospitales, etc.), a medios de transporte (aviones, trenes), o a cocinas satélites que pueden estar asociadas a una cadena empresarial. Sukalde mota hauek, normalean, lotuta daude sukaldaritza sozialeko beste establezimendu batzuetara (eskola-jangelak, ospitaleak, etab.), garraiobideetara (hegazkinak, trenak, etab.) edota enpresa-kate bati lotuta egon daitezkeen sukalde sateliteetara janaria banatzen espezializatutako enpresekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Industria alimentaria, restaurantes comerciales y colectivos, cadenas de restauración y grandes superficies. Elikadura-industria, jatetxe komertzialak eta taldeentzako jatetxeak, jatetxe-kateak eta azalera handietakoak.

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Cocinas de hoteles y restaurantes, hospitales, centros geriátricos y comedores escolares y universitarios, industria alimentaria, restaurantes comerciales y colectivos, cadenas de restauración y grandessuperficies. Hoteletako eta jatetxeetako sukaldeak, ospitaleak, geriatria-zentroak, eskoletako eta unibertsitateetako jangelak, jatetxe komertzialak eta taldeentzako jatetxeak, jatetxe-kateak eta azalera handietakoak.

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similar a la mayor parte de las cocinas de restaurantes y establecimientos de restauración directa. jatetxeetako eta zuzeneko sukaldaritzako establezimenduetako sukalde gehienetan erabiltzen den sistemaren antzekoa.

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Los sistemas de producción expuestos anteriormente son los que marcan las tendencias y se aplican en la restauración actual con más asiduidad. Aurrez azaldutako ekoizpen-sistemek adierazten dituzte gaurko joera nagusiak; izan ere, geroz eta maiztasun handiagoz erabiltzen dira egungo sukaldaritzan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Higiene y seguridad alimentarias en cocinas del sector de restauración. Higienea eta elikadura-segurtasuna sukaldaritza-sektoreko sukaldeetan.

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La mayor parte de los desperdicios que se generan en restauración son materia orgánica, lo que facilita la aparición y proliferación de los microorganismos si éstos no se gestionan de manera adecuada. Sukaldaritza-establezimenduetan sortzen diren hondakin gehienak materia organikoa direnez, errazagoa da mikroorganismoak agertzea eta ugaritzea, baldin eta horiek ez badira behar bezala kudeatzen.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx