Emaitzak: 33

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Elektrizitatea eta elektronika (4)
Gracias al concepto de receta es posible almacenar y recuperar paquetes de datos que permiten configurar un sistema de forma automática. Errezeta kontzeptuari esker, sistema automatikoki konfiguratzeko aukera ematen duten datu-paketeak gorde eta berreskura daitezke.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

De esta manera, el procedimiento de cambiar la configuración de trabajo de toda una planta de proceso quedará reducido al simple hecho de pulsar un botón después de confirmar unos datos de acceso (usuario, contraseña y número o nombre de receta, por ejemplo). Horrela, prozesu-lantegi osoko lanaren konfigurazioa aldatzeko prozedura botoi bat sakatzea soilik izango da, sartzeko datu batzuk baieztatu ondoren (erabiltzailea, pasahitza eta errezetaren zenbakia eta izena, adibidez).

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Por ejemplo, aplicadas al campo de la seguridad, pueden automatizar aún más el proceso, de manera que, ante una situación imprevista, se ejecute una determinada receta que coloque a los diferentes elementos en una posición no comprometida, evitando así posibles daños al proceso oa sus componentes. Adibidez, segurtasun-arloan aplikatzen badira, prozesua are gehiago automatiza dezakete. Horrela, ustekabeko egoeraren baten aurrean, errezeta jakin bat exekutatuko da eta elementuak arriskutsua ez den jarrera baten jarriko ditu. Hortaz, prozesuak edo haren osagaiek jasan ditzaketen kalteak saihestuko dira.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Un sistema de recetas permite configurar toda una planta de producción ejecutando un solo comando. Errezeten sistemak aukera ematen du ekoizpen-plan oso bat konfiguratzeko, komando bakar bat exekutatuta.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Informatika eta komunikazioa (1)
Que yo sepa, en España sólo PiensaenRed.com realiza sus propios análisis matemáticos y hace algo más que aplicar recetas algorítmicas. Espainian PiensaenRed.com-ek soilik egiten ditu bere analisi matematikoak, eta errezeta algoritmikoak aplikatu baino zerbait gehiago egiten du.

Materiala: Informazio atarietako mantentze lanak

Irudi pertsonala (1)
Las recetas de belleza de Oriente llegan a -Occidente. Ekialdeko edertasun-errezetak Mendebaldera iritsi ziren.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (22)
Se realiza una producción con cocciones tradicionales, adaptando las recetas a este tipo de sistema productivo. Ekoizpena egosketa tradizionaletan oinarritzen da, eta errezetak ekoizpen-sistema horri egokitzen zaizkio.

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La implantación de este tipo de cocina requiere una óptima formación del personal en aspectos relacionados con la propia técnica (formulación y adaptación de recetas, investigación y aplicación de tiempos y temperaturas, etc.) además de una buena formación y concienciación en seguridad alimentaria. Horrelako sukalde bat ezarriz gero, ezinbestekoa da langileek oso prestakuntza ona izatea, bai teknikari berari dagozkion alderdietan (errezetak formulatzea eta egokitzea, denborak eta tenperaturak ikertzea eta aplikatzea, etab.), bai elikadura-segurtasunarekin loturikoetan, horren gaineko kontzientziazioa barne.

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Para el proceso de estandarización de las recetas se requiere de: Errezeten estandarizazio-prozesurako, eskakizun hauek bete behar dira:

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Decidir para qué producción se va a estandarizar la receta (raciones). Errezetaren estandarizazioa zer ekoizpenetarako egingo den erabaki (anoak).

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Determinar los parámetros de cocción de cada receta (tiempo/ temperatura cocinado, textura o color tras cocción, etc.), comprobando que alcanzan la temperatura interior mínima. Errezeta bakoitzaren egosketa-parametroak zehaztea (prestaketa-denbora eta -tenperatura, prestatu ondorengo testura edo kolorea, etab.), eta produktuaren barrualdean gutxieneko tenperatura lortzen dutela egiaztatzea.

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Modificar parámetros de cocción de las recetas que permitan alcanzar la temperatura interior mínima del producto según los límites críticos establecidos. Errezetan egosketa-parametroak aldatzea, produktuaren barrualdean gutxieneko tenperatura lortzeko, zehaztutako muga kritikoen arabera.

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Cuando los productos son escandallados correctamente, se incluyen todos los componentes de la receta y se establece o se determina el costo de aquellos elementos de gastos que intervienen en el proceso de presentación y servicio (servilletas, palillos u otros). Produktuen kostu-dokumentuak behar bezala egiten direnean, errezetaren osagai guztiak hartzen dira kontuan, eta aurkezpen-prozesuarekin eta zerbitzatzearekin lotutako gastuak edo elementuen kostuak ezartzen dira (ezpainzapiak, zotzak eta abar).

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Ficha técnica de producción o receta de elaboración Ekoizpenaren fitxa teknikoa edo elaborazioaren errezeta

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La ficha técnica es una ficha de receta, en la cual se valoran todos los productos que se van a emplear en dicha receta, el orden en que deben ser introducidos, el modo de preparación, elaboración y presentación, pudiendo obtener finalmente el coste potencial de la misma. Fitxa teknikoa, berriz, errezetaren fitxa da, alderdi hauek jasotzen dituena: errezetan erabiliko diren produktu guztien balioespena, produktuak erabiltzeko ordena, eta prestatzeko eta aurkezteko modua. Amaieran, errezetaren kostu potentziala lor daiteke.

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5- ¿Qué requisitos son básicos para estandarizar una receta? 5- Zer eskakizun dira oinarrizkoak errezeta bat estandarizatzeko?

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