Emaitzak: 5

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Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (4)
Las principales ventajas del novopán, comparado con los tableros contrachapeados, son: su inercia (falta de vida para cambiar de posición por sí solo), su estabilidad, lo plano de sus superficies, su resistencia a la flexión, ser refractario al fuego, su poder aislante térmico y acústico, y su resistencia a la polilla y a la putrefacción. Taula kontratxapatuen aldean, hauek dira novopanaren abantaila nagusiak: inertzia (jarreraz bere kabuz aldatzeko bizirik ez izatea), egonkortasuna, gainazalen lautasuna, flexioaren aurkako erresistentzia, erregogorra izatea, berotik eta zaratatik isolatzeko ahalmena eta sitsaren eta ustelduraren aurkako erresistentzia.

Materiala: Egurraren teknologia

Es un defecto originado por la putrefacción de la savia bajo la acción de los hongos. Onddoen eraginez, izerdia usteldu egiten da, eta horrek eragiten du usteldura mota hau.

Materiala: Egurraren teknologia

La savia congelada rompe las membranas que la contienen, extravasándose e iniciando la putrefacción. Izan ere, izerdia izozten bada, eusten dioten mintzak hausten ditu, hodietatik ateratzen da eta usteldura abiarazten du.

Materiala: Egurraren teknologia

Se la reconoce fácilmente por su color claro, que luego se convierte en rojizo; su olor desagradable, y la putrefacción de sus fibras. Erraz ikusten da hori, kolore argia eta, gero, gorrixka baitu zati horrek; usain txarra baitario; eta zuntzak usteldu egiten baitira.

Materiala: Egurraren teknologia

Ostalaritza eta turismoa (1)
Cualquier alimento fresco puede alterarse por las siguientes circunstancias: por la presencia de flora patógena que produce enfermedades al consumidor, como la Salmonelosis o el Botulismo; por la propia flora banal o vegetativa que reside en el propio alimento y lo altera con el paso del tiempo, como es el caso de la oxidación de las grasas o enranciamiento, putrefacción, coagulación, etc. Edozein elikagai freskotan aldaketak gerta daitezke, egoera hauetan: flora patogenoa dagoelako, kontsumitzaileari gaixotasunak eragiten dizkiona (adibidez, salmonellosia edo botulismoa); edota elikagaiak berak duen flora hutsalak edo begetatiboak denboraren joanean aldaketak eragiten dituelako, hala nola gantzak oxidatzea, zaharmintzea, usteltzea, koagulatzea, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx