Emaitzak: 24

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Cuando estos nutrientes se queman para la obtención de energía no ensucian las células con residuos (como ocurre al quemar proteínas): Elikagai hauek energia lortzeko erretzen direnean ez dituzte zelulak hondakinekin zikintzen (proteinekin gertatzen den bezala):

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (18)
El paso del líquido desde la luz tubular hacia la sangre se ve favorecido por la mayor cantidad de proteínas que existen en la sangre y que aumenta considerablemente su presión oncótica. Likidoa tubuluaren lumenetik odolera errazago igarotzeko lagungarria da odolean proteina gehiago izateak eta horrek nabarmen areagotzen du presio onkotikoa.

Materiala: Elektroestetika

¿Por qué una persona que no ingiere proteínas puede presentar un aspecto hinchado y edematoso? Zergatik izan dezake itxura puztua eta edematosoa proteinarik hartzen ez duen pertsonak?

Materiala: Elektroestetika

Ingestión muy baja o nula de proteínas. Proteina oso gutxi hartzea, edo proteinarik ez hartzea.

Materiala: Elektroestetika

Alteración hepática (el hígado puede producir menos proteínas, fundamentalmente albúmina, de las que debiera). Gibel-asaldura (gibelak behar baino proteina gutxiago ekoitz ditzake, bereziki albumina).

Materiala: Elektroestetika

Se realiza en presencia de un gran número de proteínas plasmáticas en las que se da una amplificación y activación en cascada de las mismas (unas pocas moléculas iniciales dan muchas finales). Plasmako proteina kopuru handi baten aurrean egiten da, eta proteina horiek bata bestearen atzetik handitzen eta aktibatzen dira (hasierako molekula gutxi batzuetatik asko ateratzen dira).

Materiala: Elektroestetika

Ambas vías activan una proteína, el factor X, que cataliza la rotura de otra proteína, la protrombina, transformándola en trombina, la cual, además de fomentar la función de las plaquetas, rompe el fibrinógeno, transformándolo en fibrina. Bi bideek proteina bera aktibatzen dute: X faktorea. Faktore horrek beste proteina baten (protronbina) haustura katalizatu eta tronbina bihurtzen du. Horrek, plaketen funtzioa sustatzeaz gain, fibrinogenoa hautsi eta fibrina bihurtzen du.

Materiala: Elektroestetika

Puesto que los eritrocitos son células sin núcleo, sin mitocondrias ni ribosomas, no pueden sintetizar proteína, tienen un tiempo de vida limitado (duran 127 + 7 días), en el que van perdiendo actividad metabólica. Eritrozitoak nukleorik, mitokondriorik eta erribosomarik gabeko zelulak direnez, ezin dute proteinarik sintetizatu, eta bizi-epe mugatua dute (127 + 7 egun); aurrera egin ahala, gainera, jarduera metabolikoa galtzen dute.

Materiala: Elektroestetika

No tiene núcleo, ni organelas, por lo que no puede realizar síntesis de proteína. Ez du nukleorik, ezta organulurik ere, eta, beraz, ezin du proteinarik sintetizatu.

Materiala: Elektroestetika

sustancia que envuelve las células y que está formada principalmente por una proteína (colágeno) que proporciona elasticidad a los huesos y por sales minerales (de fósforo, calcio y magnesio) que les aportan la dureza y rigidez características . zelula inguratzen duen substantzia da. Bi dira osagai nagusiak: hezurrari elastikotasuna ematen dion proteina bat (kolagenoa) eta gogortasuna eta zurruntasuna ematen dioten gatz mineralak (fosforoa, kaltzioa eta magnesioa).

Materiala: Elektroestetika

Son colorantes que, por su estructura química, manifiestan cierta afinidad con las proteínas de la fibra capilar y, por tanto, son capaces de adherirse a ella aportándole color o matizando el natural del cabello. Zuntz kapilarreko proteinekin ondo egokitzen dira, duten egitura kimikoa dela eta; beraz, zuntz horietan itsasten dira, eta ileari kolorea eman eta naturaltasuna nabarmentzen dute.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (3)
El proceso de obtención de aceite deja como residuo torta de colza, con destino alimentación animal por su buen contenido en &fAproteínas; (18-22% de la materia seca). Olioa lortzeko prozesuaren ondoren, koltza opila gelditzen da hondakin gisa eta opil hori animaliak elikatzeko erabiltzen da, proteina ugari dituelako (materia lehorraren %18-20).

Materiala: Nekazaritza

La torta tiene un alto contenido en proteína por lo que es una alternativa a otras fuentes de proteína para alimentación de ganado (la torta es de menor calidad que la procedente de soja y colza). Opilak proteina ugari dauzka; hori dela eta, ganadua elikatzeko bestelako proteina iturri batzuen ordezkoa izan daiteke (opilak kalitate txikiagoa du sojarenak eta koltzarenak baino).

Materiala: Nekazaritza

forma la mayor parte de la semilla y en él se almacena el alimento, compuesto fundamentalmente de almidón y en menor porcentaje proteínas, para las primeras fases del crecimiento tras la germinación. haziaren zatirik handiena da eta bertan biltegiratzen da elikagaia, batez ere almidoiz eta, neurri txikiagoan, proteinaz osatua, ernetze ondorengo aurreneko hazte faseetarako.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (1)
Son aquellos que, al ser ricos en grasas y proteínas, tienen el peligro de contaminarse más fácilmente. Errazago kutsa daitezkeen elikagaiak dira, koipe eta proteina ugari baitituzte; adibidez:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx