Emaitzak: 39

ES EU
Irudi pertsonala (9)
Otra vertiente del uso de los perfumes, además de por sí mismos como parte importante de la imagen personal, es como integrantes en la formula-ción de cosméticos, ya sea para aportar un olor agradable o bien para enmas-carar alguna nota, aportada por algún componente, que impediría el uso del preparado. Perfumeak berez irudi pertsonalaren alde garrantzitsu gisa erabiltzeaz gain, beste era batera ere erabil daitezke: kosmetikoen formulazioko osagai gisa, usain atsegina emateko zein prestakina erabiltzea eragotziko lukeen osagairen baten notaren bat ezkutatzeko.

Materiala: Elektroestetika

Muy indicado para pieles secas y arrugadas, así como para contor-no de ojos y preparados antienvejecimiento. Oso gomendagarria da larruazal lehor eta zimurtuetarako, baita begi-ingururako eta zahartzearen kontrako prestakinetarako ere.

Materiala: Elektroestetika

A continuación debe humedecerse cara y cuello con un preparado especial según tipo de piel (numero 2): Ondoren, aurpegia eta lepoa bustiko dizkiogu azalaren araberako prestakin berezi batekin (2 zenbakia):

Materiala: Elektroestetika

Desde el punto de vista de la composición, sin interactuar con otros factores,se puede obtener la siguiente tabla de resultados dependiendo de la naturaleza inorgánica, orgánica o mixta de la mezcla de preparados colorantes aplicados: Konposizioaren ikuspuntutik, beste faktore batzuekin interakziorik ez badago, emaitzen taula hau lor daiteke, aplikatutako prestakin koloragarrien nahasketa ez-organikoa, organikoa edo bitarikoa den kontuan hartuz:

Materiala: Elektroestetika

INFLUENCIA DE LOS EXCIPIENTES Y LA FORMA DEL PREPARADO COLORANTE EN EL COLOR OBTENIDO ESZIPIENTEEK ETA PRESTAKIN KOLORAGARRIA PRESTATZEKO ERAK LORTZEN DEN KOLOREAN DUTEN ERAGINA

Materiala: Elektroestetika

Substancia o preparación con este objeto Helburu hori duen substantzia edo prestakina.

Materiala: Elektroestetika

Para una mejor comprensión de los efectos provocados por las características químicas de los ingredientes y formas del preparado, resulta imprescindible aislar el estudio del preparado colorante por sí mismo de su aplicación en un cliente concreto. Prestakinaren osagaien eta hura prestatzeko moduaren ezaugarri kimikoek izan ditzaketen eraginak hobeto ulertzeko, ezinbestekoa da prestakin koloragarriaren azterketa bera eta prestakinak bezero jakin batean duen aplikazioa bereiztea.

Materiala: Elektroestetika

Efectos de tratamientos antiarrugas o preparados para pieles secas, hiperqueratinizadas o agredidas. Zimurren kontrako tratamenduak, edo larruazal lehor, hiperkeratinizatu edo hondatuetarako prestakinak.

Materiala: Elektroestetika

Preparados con baja proporción de grasas (10-20%) Gantz-proportzio txikiko prestakinak (% 10-20).

Materiala: Elektroestetika

Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (1)
3) Con preparado de resinas sintéticas y un endurecedor hidrófugo sobre las dos caras, para encofrados de hormigón. 3) Bi aldeetan erretxina sintetikoen eta gogortzaile hidrofugoen prestakina dutenak hormigoizko enkofratuak egiteko erabiltzen dira.

Materiala: Egurraren teknologia

Administrazioa eta kudeaketa (2)
Registro fotográfico de piezas y preparaciones a escala macroscópica, microscópica y ultramicroscópica. Piezen eta prestakinen argazki-erregistroa egitea, maila makroskopikoan, mikroskopikoan eta ultramikroskopikoan.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Registro fotográfico de piezas y preparaciones a escala macroscópica, microscópica y ultramicroscópica. Piezen eta prestakinen argazki-erregistroa egitea maila makroskopikoan, mikroskopikoan eta ultramikroskopikoan.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Kimika (5)
* La mezcla crómica es un preparado tóxico, corrosivo y peligroso para el medio ambiente. * Kromodun nahasteaprestakin toxiko bat da, korrosiboa eta ingurumenarekiko arriskutsua.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La información sobre la peligrosidad de los productos químicos, ya sean sustancias o preparados (mezcla de dos o más sustancias), es imprescindible para conocer el riesgo que su manipulación presenta y en consecuencia adoptar los métodos de trabajo adecuados para la protección de la salud y el medio ambiente. Ezinbestekoa da produktu kimiko batek —substantzia nahiz prestakina izan (substantzia biren edo gehiagoren nahasketa da prestakina)— izan ditzakeen arriskuei buruzko informazioa izatea, haiek maneiatzeak zer arrisku eragin ditzakeen jakiteko eta, ondorioz, lanerako metodo egokienak erabiltzeko, osasuna nahiz ingurumena babeste aldera.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

nombre de la sustancia o preparado. substantziaren izena edo prestakinaren izena;

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Las pinturas son materiales líquidos o pastosos, formados por una suspensión de materias sólidas (pigmentos), en una preparación líquida a base de un vehículo, disolventes, plastificantes y secantes. Pinturak material likido edo oretsu batzuk dira; parte likidoan, garraiatzaile bat, disolbatzaileak, plastifikatzaileak eta lehorgarriak dituzte, eta, prestakin horretan, materia solidoak (pigmentuak) daude esekita.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Se entiende como cosmético toda sustancia o preparado destinado a ser puesto en contacto con las diversas partes del cuerpo, con el fin exclusivo o propósito principal de limpiarlas, perfumarlas y protegerlas para mantenerlas en buen estado, modificar su aspecto y corregir los olores corporales. Gorputzeko hainbat atalekin kontaktuan jartzeko eginak dauden substantzia edo prestakinei kosmetiko deritze, haien helburua bada gorputz atal horiek garbitzea, lurrintzea eta babestea egoera onean mantentzeko, itxura aldatzeko eta usainak kentzeko.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Zehar-lerroa (3)
Las sustancias o preparados químicos que puedan ser utilizados. Erabiliko diren substantziak edo prestakin kimikoak.

Materiala: Sistemen integrazioa

(antes “preparados”) (lehen, «prestakinak»)

Materiala: Sistemen integrazioa

La elaboración, importación o adquisición intracomunitaria de productos con sustancias o preparados prohibidos por la peligrosidad de los residuos que generan. Sortzen dituzten hondakinen arriskugarritasuna dela-eta debekatuta dauden substantziak edo prestakinak dituzten produktuak egitea, inportatzea edo eskuratzea Europar Batasunaren barruan.

Materiala: Sistemen integrazioa

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Biocidas: Sustancias y preparados que contienen una o más sustancias activas, destinados a destruir, contrarrestar, neutralizar, impedir la acción o ejercer un control de otro tipo sobre cualquier organismo nocivo por medios químicos o biológicos. Entre las muchas clasificaciones que pueden presentar los biocidas pueden ser oxidantes y no oxidantes. Biozida. Substantzia aktibo bat edo gehiago dituen gai edo prestakina, kimikoki edo biologikoki organismo kaltegarri bat suntsitzeko, neutralizatzeko, indargabetzeko, arintzeko edo beste moduren batean kontrolatzeko erabiltzen dena. Biozidak modu askotara sailka daitezke; besteak beste, bi multzi hauetan: oxidatzaileak eta ez-oxidatzaileak.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (17)
El PDD es una medida preventiva obligatoria para evitar la aparición y combatir contra la proliferación de insectos, roedores, etc., que pueden originar contaminaciones cruzadas en los alimentos o preparaciones. Desinfektatze- eta arratoigabetze-plana derrigorrezko prebentzio-neurria da, intsektuak, karraskariak eta abar ez agertzeko, edo horrelakorik egonez gero, desagerrarazteko, elikagaietan edo prestakinetan kutsadura gurutzatuak eragin baititzakete.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Para mejorar las cualidades organolépticas de ciertas preparaciones, como parrilladas, asados y frituras, la cadena se complementa con algunas realizaciones in situ. Zenbait prestakinen (esaterako, parrilan erretako janarien, erregosien eta frijituren) ezaugarri organoleptikoak hobetzeko, zenbait jarduera unean bertan egiten dira kate horretan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Realizar preparaciones básicas. Oinarrizko prestakinak egitea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se compra el carré íntegro para conseguir un precio de compra unitario más económico y, a su vez, obtener otras partes para utilizar en diversas elaboraciones, como chuletas de lomo bajo o de aguja y carne para picar. Saiheskia osorik erosten da, hala unitateko prezioa merkeagoa baita, eta gainerako zatiak beste prestakin batzuetarako erabil baitaitezke; esaterako, atzeko solomoko txuletak, lepoaldeko txuletak edota haragi txikitua egiteko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

No hay que confundir los escandallos con las fichas técnicas de producción. El primero es un cálculo del rendimiento de las materias primas que intervienen en el proceso productivo y el coste real de la preparación, así como el que fija el código por el que será identificado el producto en el restaurante para el registro de su venta. Ez dira nahasi behar kostu-dokumentuak eta ekoizpenaren fitxa teknikoak. Lehen dokumentua ekoizpen-prozesuan erabiltzen diren lehengaien errendimenduaren eta prestakinaren benetako kostuaren kalkulu bat da. Dokumentu horretan ezartzen da, halaber, produktua jatetxean identifikatzeko eta haren salmenta erregistratzeko kodea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En los establecimientos debería normalizarse el hecho de determinar el porcentaje que se obtiene de desperdicio al preelaborar un género, o el peso que mantienen una vez descongelados y fijar los mismos como normas para el resto de las preelaboraciones que se hagan de un mismo producto. Establezimenduetan, produktu baten aurretiazko elaborazioa egitean sortzen diren hondakinen ehunekoa zehaztu behar da; bai eta prestakinek desizoztu ostean duten pisua ere. Hala, datu horiek jarraibide edo arau gisa baliatu ahal izango dira, gerora produktu berarekin beste aurretiazko elaborazio batzuk egiteko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Surgida en la Francia de los años 70 ante la necesidad de renovar las técnicas culinarias clásicas, simplificándolas y haciéndolas más atractivas y ligeras. Sukaldaritza-joera hori Frantzian sortu zen 1970eko hamarkadan, sukaldaritza-teknika klasikoak berritzeko beharrak eraginda. Hala, teknika horiek sinplifikatu egin ziren, eta prestakin erakargarriagoak eta arinagoak sortu ziren.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Estas preparaciones han sabido adaptarse a las nuevas técnicas culinarias, presentaciones y en combinaciones más atractivas, implicándose en cierto modo a las corrientes más modernas. Dena den, prestakin horiek egiteko sukaldaritza-teknika berriak baliatzen dira, bai eta konbinazio erakargarriagoak ere; beraz, joera modernoen bideari ere jarraitzen zaio nolabait.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Con la actitud y las preparaciones, los cocineros asumen riesgos. Joera horrekin eta prestakin mota horiekin, sukaldariek arriskuak hartzen dituzte.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Es un aparato equipado con un imán giratorio en su interior; al depositar sobre él una preparación e introduciendo otro pequeño imán, este gira y permite mantener la emulsión en una salsa, evitar la formación de costra en ciertas preparaciones o su espesamiento y preparar algunas mezclas. Tresna horrek iman birakari bat du barruan. Prestakina haren gainean jartzen da, eta beste iman txiki bat sartzen da. Imanak, biratzean, prestakina irabiatzen du. Tresna horri esker, saltsen emultsioari iraunaraz dakioke, prestakin batzuen azalean zarakarra eratzea edo prestakinak loditzea eragoz daiteke, eta nahaste jakin batzuk presta daitezke.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx