Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
En unos pocos segundos aparece la ventana gráfica principal del programa (figura 7-4), en la que realizaremos las tareas de preparación de la PCB procedente de Layout.
Segundo gutxiren buruan, programaren leiho grafiko nagusia (7-4. irudia) agertuko da, zeinean Layout-etik eratorritako PCBaren prestaketako lanak egingo baititugu.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
emisión de invitaciones a licitar, evaluación de la licitación, negociación, preparación y adjudicación del subcontrato.
lehiaketarako gonbidapenak igortzea, eta azpikontratuaren eskaintza, negoziazioa, prestaketa eta esleipena ebaluatzea.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Además de indicar funciones como escalado y procesamiento de interrupciones.
Hainbat funtzio ere azaltzen ditu, esaterako, eskalen prestaketa eta etenduren prozesaketa.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
En caso de que aún no se haya trabajado, se puede dedicar una semana a la creación del cuento y otras dos a la creación de las coreografías, los preparativos (vestuario, máscaras, etc.) y el ensayo.
Hala ez bada, astebete eskain diezaiokegu ipuinaren sortze-lanari, eta beste bi aste koreografiari, prestaketei (jantziak, maskarak eta abar) eta entseguari.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
limpieza y mantenimiento de los espacios individuales y comunes, preparación de la comida, lavado y mantenimiento de la ropa, etc.
banakoaren espazioen edo espazio komunen garbiketa eta mantentzea, janariaren prestaketa, arroparen garbiketa eta zaintza eta abar.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
«si apelamos al hombre primitivo, veremos que en los juegos de los niños sobreviene su preparación profesional para la actividad que realizará en el futuro:
“gizaki primitiboa hartzen badugu, ikusiko dugu haurren jolasa prestaketa profesionala dela etorkizuneko jardueretarako:
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se juega porque se quiere y no precisa necesariamente de ninguna preparación o planificación.
Nahi delako jolasten da, eta ez da nahitaez prestaketarik edo plangintzarik behar.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
su modificación, preparación, cocinado, masticado, etc.
eraldaketa, prestaketa, kozinatzea, mastekatzea eta abar.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
este riesgo procede de los humos y gases de los posibles desoxidantes empleados en su preparación.
arriskua prestaketan erabil daitezkeen desoxidatzaileen ke eta gasetatik dator.
Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan
Irudi pertsonala (11)
Después de la fase ovulatoria, el cuerpo lúteo produce estrógenos, pero sobre todo progesterona, que estimula principalmente la actividad de las glándulas secretoras, lo que supone una preparación para un eventual embarazo.
Obulazio-fasearen ondoren, gorputz luteoak estrogenoak ekoizten ditu, baina batez ere progesterona, eta horrek jariatze-guruinen jarduera estimulatzen du bereziki; hori balizko haurdunaldi baterako prestaketa da.
Materiala: Elektroestetika
Preparación y puesta en marcha para su correcto uso de una bañera de hidromasaje.
Hidromasaje-bainuontzi baten prestaketa eta martxan jartzea, zuzen erabiltzeko.
Materiala: Elektroestetika
El objetivo de esta preparación es poner la piel en las mejores condiciones para facilitar la limpieza en profundidad.
Sakoneko garbiketa errazteko larruazala baldintza onenetan jartzea da prestaketaren helburua.
Materiala: Elektroestetika
PREPARACIÓN DEL CLIENTE.
BEZEROAREN PRESTAKETA.
Materiala: Elektroestetika
3) PREPARACIÓN DE LA PIEL.
3) LARRUAZALAREN PRESTAKETA.
Materiala: Elektroestetika
Preparación de la piel (SÓLO EN EXTREMIDADES SUPERIORES E INFERIORES)
Larruazalaren prestaketa (GOIKO ETA BEHEKO GORPUTZ-ADARRETAN SOILIK)
Materiala: Elektroestetika
A diferencia de la manicura, el limado se realiza al final de la fase de preparación de las uñas porque, si se realiza al comienzo, los pies aun están húmedosylas uñas permanecen todavía blandas, lo que dificulta el limado.
Manikuran ez bezala, prestaketa fasearen amaieran limatzen dira azazkalak pedikuran. Izan ere, hasieran eginez gero, oinak heze eta azazkalak bigun daude artean, eta, horrela, zailagoa da limatzea.
Materiala: Elektroestetika
PREPARACIÓN DE LA PIEL.
LARRUAZALAREN PRESTAKETA.
Materiala: Elektroestetika
Preparación general para otros tratamientos: masaje, movilizaciones, electroterapia, etc.
Beste tratamendu batzuetarako prestaketa orokor gisa: masajea, mobilizazioak, elektroterapia eta abar.
Materiala: Elektroestetika
Sobre el sistema locomotor, las aplicaciones de sauna producen, no solo un estímulo metabólico considerable, sino también el aumento de la capacidad regeneradora del tejido muscular, lo que resulta del mayor interés para la puesta a punto de los deportistas y en la recuperación general de diversas lesiones musculares.
Lokomozio-sisteman, estimulazio metaboliko nabarmena eragiteaz gain, muskulu-ehunaren gaitasun birsortzailea handitzen du; hain zuzen ere, oso interesgarria da kirolarien prestaketan eta muskulu-lesioetatik suspertzeko.
Materiala: Elektroestetika
Zehar-lerroa (2)
Preparación de la prueba:
Probaren prestaketa:
Materiala: Motorraren sistema Osagarriak
PREPARACIÓN DE LA PIEL.
LARRUAZALAREN PResTAKETA.
Materiala: Motorraren sistema Osagarriak
Kimika (1)
La preparación del inóculo comienza con una muestra de esporas de una cepa microbiana.
Inokuluaren prestaketa mikrobio-andui baten esporen lagin batekin hasten da.
Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak
Nekazaritza (5)
Aunque la necesidad y aun la conveniencia de estas aportaciones han sido y son tan cuestionadas como la propia preparación del suelo, la realidad es que la realización de estas enmiendas y abonados de fondo es ampliamente aceptada por los fruticultores.
Ekarpen hauen beharra eta komenigarritasuna lurzoruaren prestaketa bera bezain zalantzan jarri izan eta jartzen bada ere, jakina da frutazain gehienek onartu egiten dituztela medeapenak eta hondoko ongarriketak.
Materiala: Nekazaritza
La preparación del terreno incluye todas las operaciones agrícolas encaminadas a dejar el suelo en las condiciones idóneas para el desarrollo de las plantas.
Lurraren prestaketan, lurzorua landareak hazteko behar diren baldintza egokietan uztera bideratutako nekazaritza operazio guztiak sartzen dira.
Materiala: Nekazaritza
En una tierra ya cultivada y equilibrada, las operaciones de preparación pueden ser:
Hona hemen jadanik landurik eta orekaturik dagoen lur batean egin daitezkeen prestaketa operazioak:
Materiala: Nekazaritza
Realizan el cultivo de la capa superficial (hasta unos 15 cm), como el enterrado de rastrojo, la preparación secundaria para la siembra, el cultivo entre líneas, etc., Comprenden las gradas, cultivadores, rastras, rodillos, fresadoras y azadas mecánicas.
Azaleko geruza lantzen dute (15 cm-raino gutxi gorabehera); hona hemen zereginen artean batzuk: uztondoa lurperatzea, ereintzarako bigarren mailako prestaketa, lerro arteko lur lanketa etab. Lanabes aipagarriak: areak, kultibadoreak, arrasteluak, alperrak, fresagailuak eta aitzur mekanikoak.
Materiala: Nekazaritza
simplifica cualquier preparación.
edozein prestaketa erraztu egiten da.
Materiala: Nekazaritza
Fabrikazio mekanikoa (2)
Tiempos en que se debe realizar la maniobra, la preparación y el corte.
Maniobra, prestaketa eta ebaketa egiteko denborak.
Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea
El tiempo de preparación es el necesario desde que se comienza el trabajo: incluye la preparación de los accesorios, de las fresas, etc., así como el tiempo que conlleva el dejar la máquina limpia y libre para poder empezar otro trabajo.
Lana hasten denetik (osagarrien, fresen eta abarren prestaketa) makina garbi eta beste lan bat hasteko libre utzi arte irauten du prestaketa-denborak.
Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea
Instalatze eta mantentze lanak (1)
Su correcto uso depende de la preparación del personal, de la adecuación de la instalación y de su mantenimiento.
SAHak behar bezala erabiltzea langileen prestaketaren, instalazioaren egokitasunaren eta mantentze-lanen mende dago.
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak
Ostalaritza eta turismoa (10)
Una zona de preparación y cocción comunicada directamente con el pase.
Pase-eremuarekin zuzenean lotuta dagoen prestaketa- eta egosketa-eremua.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Los peligros que se derivan en la preparación o preelaboración de alimentos, en la elaboración de productos culinarios, en la cocción y en el enfriamiento de elaboraciones se controlan y vigilan mediante el manejo correcto de las temperaturas de preparación y enfriamiento, en frío, y de elaboración y cocción, en caliente.
Elikagaiak prestatzean edo aurretiaz elaboratzean, sukaldaritza-produktuak elaboratzean, egosketak egitean eta elaborazioak hoztean sor daitezkeen arriskuak tenperatura egokiak erabiliz kontrolatzen eta zaintzen dira: prestaketa- eta hozte-tenperaturak sistema hotzean, eta elaborazio- eta egosketa-tenperaturak, sistema beroan.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Reducir el tiempo de permanencia de productos en la zona de manipulación al mínimo imprescindible para su preparación.
Produktuak manipulazio-eremuan egoten diren denbora prestaketarako ezinbestekoa denera murriztea.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Preelaboración o preparación previa de los alimentos.
Elikagaien aurretiazko elaborazioa edo prestaketa.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Peso después de breseado: 3,52 € – 20% (merma del cocinado) = 2,82 kg después de breseado.
Pisua, txingarretan egin ostean: 3,52 kg – % 20 (prestaketaren lerma) = 2,82 kg txingarretan egin ostean.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Las condiciones de trabajo y el tamaño y arreglo de las unidades de preparación y de servicio.
Lan-baldintzak eta prestaketa- nahiz zerbitzatze-unitateen neurria eta bateragarritasuna.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
En establecimientos de restauración la preparación de las elaboraciones culinarias es responsabilidad de la brigada de cocina (también denominada “equipo de cocina”), cuya estructura dependerá de la importancia y características del establecimiento.
Sukaldaritzako establezimenduetan, elaborazioen prestaketaren arduraduna sukalde-brigada da –sukalde-lantaldea ere esaten zaio–. Brigadaren egitura establezimenduaren ezaugarrien eta ekoizpen-mailaren araberakoa da.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Preelaboración o preparación previa de los alimentos:
Elikagaien aurretiazko elaborazioa edo prestaketa:
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Se define como el sistema de gestión y organización culinaria en el que la elaboración (cocinado) y la consumición (comedor) están totalmente disociadas en el espacio y en el tiempo.
Sukaldaritzako kudeaketa- eta antolaketa-sistema bat da, elaborazio-prozesua (prestaketa sukaldean) eta kontsumoa (jangela) erabat bananduta dituena, bai espazioan, bai denboran.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
cada trabajador dedica un tiempo exclusivo a la preelaboración y a la preparación, no a ambas a la vez.
Langile bakoitzak tarte bat hartzen du aurretiazko elaboraziorako, eta beste bat prestaketarako; ez ditu bi prozesu horiek aldi berean egiten.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
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