En un adulto sano representarían unos 40-60 gramos de proteína diarios, los que estarían contenidos, por ejemplo, en una ración de pollo de unos 200-250 gramos.
Pertsona heldu osasuntsuaren kasuan, eguneko 40-60 gramo proteina izango lirateke. Esate baterako, horiek topatuko genituzke 200-250 gramoko oilasko anoan.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
1/4 de conejo o pollo.
1/4 untxi edo oilasko.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
carne, pollo, pescado, huevos, leche y derivados.
haragia, oilaskoa, arraina, arrautzak, esnea eta eratorriak.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
En esta dieta, se deben beber abundantes líquidos y se aconseja comer arroz, zanahoria, pollo, pescado y yogur, en una fase posterior.
Dieta horretan likido ugari edaten da, eta ondorengo fasean arroza, azenarioa, oilaskoa, arraina eta jogurta jatea aholkatzen da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Irudia eta soinua (1)
Muslo de pollo parrilla
Oilasko-izterra parrillan
Materiala: Irudia
Nekazaritza (1)
Este pienso se utiliza principalmente para el ganado &fAbovino;, aunque también para alimentar cerdos y pollos.
Pentsu hau batez ere behi aziendari ematen zaio, baina baita txerriei eta oilaskoei ere.
Materiala: Nekazaritza
Ostalaritza eta turismoa (11)
Los subproductos de panadería como alternativa a las fuentes energéticas tradicionales utilizadas en los piensos de broilers (esta denominación inglesa, que significa "pollo asado", se ha adoptado en todo el mundo como sinónimo del pollo de carne tradicional).
Okintzako azpiproduktuak, broilers deritzen oilaskoentzako pentsuetan erabili diren energia-iturri tradizionalen alternatiba (broilers ingeleseko hitza betiko haragitarako oilaskoa izendatzeko erabiltzen da mundu osoan; berez, oilasko errea adierazten du).
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Los parámetros estudiados fueron: la calidad del gránulo, el crecimiento de los pollos entre los 21 y 42 días de edad y la digestibilidad del pienso.
Hauek izan ziren azterketaren parametroak: pikorren kalitatea, 21. egunetik 42. egunera oilaskoek izaten zuten hazkundea, eta pentsuaren digerigarritasuna.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
El día 14/04/2012 se comprueba la temperatura interior de una partida de muslos de pollo asados al horno destinados al servicio buffet de cenas y se observa que ésta es de +66 ºC.
2012/04/14 datan, afaritarako buffet-zerbitzurako labean erretako oilasko-izterraren partida baten barrualdeko tenperatura egiaztatu zen, eta frogatu zen +66 ºC-an zegoela.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
almacenaje de canales de pollo en cámara frigorífica
oilasko zatiak hozte-ganberan biltegiratzea
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El precio total del pollo es 3,83 €.
Oilasko osoaren prezioa 3,83 € da.
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3,83 € / 1,2 kg = 3,19 € el kg de pollo limpio
3,83 € / 1,2 kg = 3,19 € balio ditu oilasko garbiaren kilogramoak.
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Es importante que cuando se hagan los tests de rendimiento, se pesen y evalúen aquellas zonas del producto que pueden ser aprovechadas en otras elaboraciones, como por ejemplo las vísceras de los pollos, las cabezas de pescado, los huesos de los lomos de cerdos entre otros.
Errendimendu-testak egitean, garrantzitsua da beste elaborazio batzuetarako baliagarriak izan daitezkeen produktuaren zatiak pisatzea eta ebaluatzea; esaterako, oilaskoen erraiak, arrainen buruak eta txerri-solomoen hezurrak.
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Pesa 1,5 kg y vale 2,55 €/kg Después de la preelaboración el pollo pesa 1,2 kg.
Oilaskoak 1,5 kg-ko pisua du, eta 2,55 €/kg-ko prezioa. Aurretiazko elaborazioaren ondoren, oilaskoaren pisua 1,2 kg da.
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Etapa: almacenaje de canales de pollo en cámara frigorífica
Es importante que cuando se hagan los tests de rendimiento, se pesen y evalúen aquellas zonas del producto que pueden ser aprovechadas en otras elaboraciones, como por ejemplo las vísceras de los pollos, las cabezas de pescado, los huesos de los lomos de cerdos entre otros.
Errendimendu-testak egitean, garrantzitsua da beste elaborazio batzuetarako baliagarriak izan daitezkeen produktuaren zatiak pisatzea eta ebaluatzea; esaterako, oilaskoen erraiak, arrainen buruak eta txerri-solomoen hezurrak.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
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