Emaitzak: 131

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (1)
La superficie de cada plato está dividida en: Honela banatzen da plater bakoitzaren azalera:

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Fabrikazio mekanikoa (39)
Unidad de mecanizada, con plato divisor neumático para taladrar y fresar. Mekanizazio-unitatea, zulatzeko eta fresatzeko plater zatitzaileduna.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Cuando se ha producido la señal de puesta en marcha, actúa el sexto cilindro y el plato divisor se desplaza después de un tiempo a la próxima estación. Abio-seinalea sortutakoan, seigarren zilindroa jarriko da martxan, eta, denbora-tarte baten ondoren, plater zatitzailea desplazatu egingo da hurrengo estaziora.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Un detector de reflexión (10.11) registra la detención del plato circular y seguidamente las unidades taladradoras reciben la señal de arranque. Islapen-detektagailu batek (10.11) plater zirkularra gelditu dela erregistratuko du, eta, jarraian, zulagailuek abio-seinalea jasoko dute.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Mientras las unidades de taladro trabajan, se emite una señal a la válvula 7.2. con lo cual se bloquea una posible señal improcedente al plato circular. Zulagailuak lanean ari diren bitartean, 7.2 balbulari seinalea bidaliko zaio eta, hala, plater zirkularrera irits daitezkeen seinale desegokiak blokeatu egingo ditu.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Los cilindros (1.0 hasta 6.0) y las válvulas de palanca con rodillo cuyos números terminan en 2, están montados sobre el plato circular y .giran con él. Zilindro guztiak (1.0tik 6.0ra) eta 2 zenbakiz bukatzen diren arraboldun palanka-balbulak plater zirkularrean muntatuta daude eta honekin batera biratuko dute.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Después de cada división realizada se emite una señal del plato divisor a la válvula 1.4 y con ello se manda el avance. Urrats bakoitzean egin beharreko lana bukatutakoan, plater zatitzaileak seinalea igorriko dio 1.4 balbulari eta aitzinamendu-seinalea bidaliko da.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

El avance del taladro está sincronizado con el ritmo de mando del plato divisor. Zulagailuaren aitzinamendua plater zatitzailearen aginte-erritmoarekin sinkronizatuta dago.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

El diámetro del plato divisor depende principalmente de las dimensiones de las piezas de trabajo y también de las dimensiones de las unidades de trabajo, que van colocadas alrededor del plato divisor. Plater zatitzailearen diametroa, batez ere, lan-piezaren neurrien araberakoa da, baina baita plater zatitzailearen inguruan dauden lan-unitateen neurriena ere.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

El tamaño del plato siempre es independiente del número de divisiones, ya que es perfectamente posible, por ejemplo, situar 24 estaciones con piezas muy pequeñas en un plato normal de un diámetro de 300 ó 450 mm. Plateraren neurriak ez du zerikusirik zatiketa kopuruarekin. Izan ere, guztiz bideragarria da, adibidez, pieza oso txikiak lantzeko hogeita lau lantze-estazio sartzea 300 edo 450 mm-ko diametroa duen plater normal batetan.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

El plato divisor representado en la figura 3.65 realiza las funciones de alimentación para la ejecución de varios taladros en el contorno de una pieza circular. 3.65 irudian irudikatutako plater zulatzaileak elikatze-lanak egingo ditu, pieza zirkular baten inguruan hainbat zulo egin ahal izateko.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (7)
poniendo la mesa (número de platos y disposición de estos en el espacio mesa), guardando juguetes (seleccionándolos por tamaño, color, etc., y situándolos en el espacio que les corresponde), vistiéndose, etc. mahaia prestatuz (plater kopurua eta plater horiek mahaia espazioan antolatuta), jostailuak gordez (tamainaren, kolorearen eta abarren arabera hautatuz, eta dagokien espazioan jarrita), janzten…

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para ello se propone a los niños que hagan pequeños encargos desplazándose por las diferentes estancias de la clase («Lleva el plato sucio a la cocina», «Lleva la regla al despacho») y efectúen desplazamientos motivados por los propios intereses (ir a visitar a un hermano más pequeño, ir a jugar a otra clase, etc.). Hori lantzeko, zenbait tokitara joan eta enkargu txiki batzuk egitea proposatzen zaio (“eraman ezazu plater zikina sukaldera”, “eraman ezazu erregela bulegora” edota haurrari interesatzen zaion zerbait egitera joatea proposatzen zaio (anaia txikiari bisita egitera, beste gela batean jolastea…).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En los rincones cuando se propone que ponga un plato y una cuchara a cada muñeca. Txokoetan, panpina bakoitzari plater bat eta koilara bat jartzea proposatzen zaionean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Todos los niños han de tener un plato, ninguno puede tener dos ni puede haber un niño sin plato. Haur guztiek plater bana izan behar dute; inork ez ditu bi izan behar, eta inork ez du platerik gabe geratu behar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, la caja de zapatos es el cochecito de la muñeca, la miga de pan su exquisita comida, la sillita es el nuevo coche de mamá y el plato de plástico el volante. Adibidez, zapata-kaxa panpinaren kotxetxoa da, ogi-apurra haren bazkari goxoa, aulkitxoa amaren auto berria, eta plastikozko platera, bolantea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para facilitar la toma de alimentos existen utensilios adaptados como los cubiertos con sistemas de sujeción y agarre, vasos y tazas adaptadas, platos profundos o con ranuras, jarras con soportes antideslizantes, abridores especiales para botes, etc. Elikagaiak hartzea errazteko tresna egokituak daude, hala nola eusteko eta heltzeko sistemak dituzten mahai-tresnak, edalontzi eta katilu egokituak, plater sakonak edo artekak dituztenak, oinarri ez-labaingarriko pitxerrak, poteak irekitzeko tresna bereziak eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, el paso de un plato a otro al dar de comer. Adibidez, plater batetik bestera igarotzea jaten ematean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Zehar-lerroa (1)
Los de regulación final se apoyan en dos platillos (interior e exterior), mientras que el de ralentí descansa en el plato exterior por un lado y en el propio peso por otro. Azken erregulaziokoek bi platertxo (barrukoa eta kanpokoa) izaten dituzte euskarri; erralentikoak, berriz, kanpoko platera, batetik, eta bere pisua, bestetik.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Nekazaritza (4)
El dosificador de platos se caracteriza porque en el fondo de la tolva, se sitúan platos circulares con bordes elevados, colocados horizontalmente de forma que sobresalen de ella, girando cada uno accionado por su correspondiente par cónico de engranajes. Platerdun dosifikagailuak badu ezaugarri aipagarri bat: toberaren hondoan ertz goratuak dituzten plater zirkular batzuk daude. Platerak horizontalki kokatuta daude, toberatik irtenda eta bakoitzak bere engranaje pare konikoak eraginda egiten du bira.

Materiala: Nekazaritza

una turbina genera una corriente de succión aire que fija en un pequeño orificio la semilla a un plato giratorio. turbina batek airea xurgatzen duen korronte bat sortzen du eta korronte horrek plater birakari baten zulotxoan finkatzen du hazia.

Materiala: Nekazaritza

Se elije el plato dosificador adecuado: Dosifikatzeko plater egokia aukeratzen da:

Materiala: Nekazaritza

cada cultivo dispone de un plato ideal por tamaño de semilla y nº de orificios. labore bakoitzak plater ideal bat du, haziaren tamaina eta zuloen kopurua kontuan hartuta.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (1)
Del mismo modo podrá hacer concursos o jornadas gastronómicas en las que degustar platos típicos, o hacer concursos en los que realizar preguntas o identificar obras que sean representativas del país en el que se encuentran. Bestalde, lehiaketa eta jardunaldi gastronomikoak ere egin ditzake plater tipikoak dastatzeko, eta galderen lehiaketak eta herrialdeko lan adierazgarriak identifikatzeko lehiaketak antola ditzake.

Materiala: Animazio turistikoa

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Alimentación, platos precocinados Janariak, plater prestatuak

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (35)
Existen, sin embargo, tipos mixtos en los cuales la mayoría de los platos se confeccionan según las técnicas tradicionales, y se utiliza el ensamblaje como sistema de apoyo en casos determinados, por ejemplo, en las horas puntas de trabajo. Dena den, badira sistema misto deritzenak ere; sistema horietan, plater gehienak teknika tradizionalen arabera prestatzen dira, baina zenbait egoeratan (adibidez, puntako orduetan), muntaketa-sukaldaritza erabiltzen da laguntza-sistematzat.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Es un menú compuesto por un grupo de platos variados (y en ocasiones muy numeroso) en pequeñas raciones, que definen las características del tipo de cocina que se elabora en cada establecimiento en concreto. Anoa txikiko askotariko platerez (zenbaitetan, plater ugariz) osatutako menua da, eta establezimendu jakin bakoitzean egiten den sukaldaritza motaren ezaugarriak zehazten dituzte.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Es el que se elabora para eventos especiales como bodas, reuniones de trabajo, etc., y está compuesto por una correlación extensa de platos. Ekitaldi berezietarako egiten da (ezkontzak, lan-bilerak, etab.), eta plater ugariz dago osatuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Consiste en la elaboración de varios menús compuestos por una serie de platos fijos durante un tiempo determinado. Denbora jakin batez, plater finko batzuez osatutako zenbait menu eskaintzen dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Todas las elaboraciones calientes se servirán en platos calientes que habrán sido colocados previamente en las mesas calientes. Elaborazio bero guztiak plater beroetan zerbitzatu behar dira; plater horiek, hain zuzen ere, mahai beroetan jarrita eduki behar dira aurretik.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Elaboración de productos culinarios: platos fríos Sukaldaritza-produktuak elaboratzea: plater hotzak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Peligros y medidas de control y prevención en la elaboraciónde productos culinarios: platos fríos Sukaldaritza-produktuak elaboratzean izan daitezkeen arriskuak eta arrisku horien kontrol- eta prebentzio-neurriak: plater hotzak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Gestión del sistema de control de peligros del proceso: elaboración de productos culinarios (platos fríos) Prozesuko arriskuak kontrolatzeko sistemaren kudeaketa: sukaldaritza-produktuen elaborazioa (plater hotzak)

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Temperatura ambiental controlada en las salas donde se elaboran platos fríos perecederos. Giro-tenperatura kontrolatua, elikagai galkorren plater hotzak elaboratzen diren lekuetan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Prácticas correctas de higiene (manipulaciones en cuarto frío, elaboración de platos fríos). Higiene-praktika egokiak (gela hotzean manipulatzea, plater hotzak elaboratzea).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx