Emaitzak: 47

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Nekazaritza (27)
El nivel de humedad ambiental, cualquiera que sea su origen (lluvias, nieblas, masas de agua próximas, etc.) tiene una particular incidencia en la propagación e intensidad de enfermedades criptogámicas, bacterianas y de diversas plagas. Inguruneko hezetasun mailak, jatorria edozein delarik ere (euriak, behe lainoa, gertuko ur masak, etab.), eragin berezia du gaixotasun kriptogamikoen, bakterioengatiko gaixotasunen eta hainbat izurriteren hedapenean.

Materiala: Nekazaritza

La operación puede hacerse en madera joven o en troncos y ramas viejas, en las que aparte de proteger del sol, absorbiendo gran parte de la radiación, sirve de medida profiláctica de larvas y formas invernantes de plagas y enfermedades. Operazioa zur gaztean nahiz enbor eta adar zaharretan egin daiteke. Hala, erradiazioaren zati handi bat xurgatu eta eguzkitik babesteaz gainera, neurri profilaktiko gisa ere baliagarria da larben aurka eta izurrite nahiz gaixotasun negutarren aurka.

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Por ultimo están también los aspectos comerciales como ausencia de daños y plagas, buena presentación y embalaje por ejemplo. Azkenik, alderdi komertzialak daude, hala nola kalterik eta izurririk eza, itxura ona, eta enbalajea, adibidez.

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Sensibilidad a plagas y enfermedades. Izurri eta gaixotasunekiko sentikortasuna.

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Los diferentes patrones presentan resistencias o sensibilidades a diferentes plagas o enfermedades. Nolako txertaka, halako erresistentzia eta sentiberatasuna izango du izurri eta gaixotasunekiko.

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Resistencia y tolerancia a plagas y enfermedades: Izurri eta gaixotasunekiko erresistentzia eta tolerantzia:

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las condiciones sanitarias de una zona en cuanto a presencia o incidencia de plagas y enfermedades determinaran en gran medida la elección de las variedades. ingurunearen baldintza sanitarioek, hots, izurrien eta gaixotasunen presentziari eta eraginari lotutakoek, zer barietate hautatu zehaztuko dute neurri handi batean.

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Las plagas y enfermedades de los cultivos Laboreek izaten dituzten izurri eta gaixotasunak

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3.3.2.- Las plagas y enfermedades de los cultivos 3.3.2.- Laboreek izaten dituzten izurri eta gaixotasunak

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“la prevención de daños causados por plagas, enfermedades y malas hierbas se basará fundamentalmente en la protección de enemigos naturales, la elección de especies y variedades, la rotación de cultivos, las técnicas de cultivo y los procesos térmicos”. “izurriek, gaixotasunek eta belar txarrek eragindako kalteen prebentzioa honako hauetan oinarrituko da batez ere: etsai naturalen aurkako babesean, espezieen eta barietateen aukeraketan, laboreak txandakatzean, laborantza tekniketan eta prozesu termikoetan”.

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Ostalaritza eta turismoa (20)
Los dos métodos más efectivos para el control de plagas consisten en: Hauek dira izurriteak kontrolatzeko bi metodo eraginkorrenak:

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Inspección de plagas en instalaciones Izurriteen ikuskapena instalazioetan

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Se aprecian excrementos/secreciones de animales o plagas en las partes inferiores de los equipos. Ekipamenduen azpialdean animalien iraizkinak/jariakinak edo izurriteak ikusten dira.

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Se han encontrado trazas de plagas en las zonas cercanas a las fuentes de calor. Bero-iturrietatik gertu, izurriteen arrastoak aurkitu dira.

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Contaminación de alimentos por plagas. Izurriteen ondorioz elikagaiak kutsatzea.

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Evitar la entrada y desarrollo de plagas. Izurriteak sartu eta garatu ez daitezen lortzea.

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Erradicar las infestaciones por plagas tan pronto como se detecten. Izurriteak hauteman orduko desagerraraztea.

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Evitar la presencia de plagas que puedan contaminar las superficies e indirectamente los alimentos. Gainazalak eta, zeharka, elikagaiak kutsatu ditzaketen izurriteak eragoztea.

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Adecuado sistema de control de plagas. Izurriteak kontrolatzeko sistema egokia izatea.

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Evitar la presencia de plagas que puedan contaminar las superficies e indirectamente los alimentos. Gainazalak eta, zeharka, elikagaiak kutsatu ditzaketen izurriteak eragoztea.

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