Emaitzak: 9

ES EU
Ostalaritza eta turismoa (6)
Retirar el péndulo de la manzana Sagarraren pedunkulua kentzea

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Realizar una incisión de la piel alrededor del pedúnculo. Egin ebaki bat azalean, pedunkuluaren inguruan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Cortar un trozo de fruta de aproximadamente 1 cm. por el lado opuesto al pedúnculo. Ebaki gutxi gorabehera zentimetro bateko fruta zati, pedunkuluaren kontrako aldetik.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Clavar el tenedor en el pedúnculo. Sartu sardexka pedunkuluan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Retirar el pedúnculo de la manzana con la ayuda de la puntilla y reservarlo para la presentación final. Kendu sagarraren pedunkulua, labana txiki bat erabiliz, eta gorde amaierako aurkezpenerako.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pelar la fruta en espiral comenzando por el pedúnculo. Zuritu fruta espiralean, pedunkulutik hasita.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Nekazaritza (3)
Cuando los golpes da calor coinciden con la maduración provocan también caídas masivas de fruta, por formación precoz de la capa de abscisión en los pedúnculos. Bero kolpeak eta fruituen heltzea bat datozenean, fruitu asko eta asko erori egiten da, pedunkuluetan abzisio geruza goizegi osatzen delako.

Materiala: Nekazaritza

Las lluvias de cierta consideración, sobre todo si se producen próximas a la madurez, pueden provocar serias caídas de fruta, acelerando la formación de la capa de abscisión en el pedúnculo de los frutos. Helduaroa gertu dagoelarik eurite gogorrak izaten badira, fruitu erorketa latzak gerta daitezke eta fruituen pedunkuluan bizkortu egin daiteke absizio geruzaren osaera.

Materiala: Nekazaritza

Pedúnculo muy corto que origina la caída de frutos Oso pedunkulu laburra du eta horrek fruituak erortzea dakar

Materiala: Nekazaritza