Emaitzak: 15

Familia#
xxOstalaritza eta turismoa 15

ES EU
Ostalaritza eta turismoa (15)
Hornos de precisión para cocciones a bajas temperaturas, polivalentes, que pueden realizar, aparte de las funciones características de los hornos de convección, pasteurizaciones, fermentaciones o deshidrataciones. Tenperatura baxuetan egosteko doitasun-labeak, balio anitzekoak. Konbekzio-labeen ohiko funtzioez gain, beste funtzio batzuk ere badituzte; adibidez: pasteurizazioa, hartzitzea eta deshidratatzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Debido a esta parcial inactivación de los microorganismos, la pasteurización se complementa de otras técnicas que aumentan la conservabilidad del alimento: Mikroorganismoen jarduera hein batean soilik eteten denez, pasteurizazioaz gain beste teknika osagarri batzuk erabiltzen dira, elikagaia hobeto kontserbatzeko; zehazki, hauek:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

CUADRO 4.9.Tipos de pasteurización 4.9. TAULA. Pasteurizazio motak

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Ya se ha señalado que la pasteurización destruye muchos microorganismos, pero no logra la esterilización comercial. Lehen azaldu denez, pasteurizazioak mikroorganismo asko suntsitzen ditu, baina prozedura horren bidez ez da lortzen esterilizazio komertziala.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

4.3.1. Pasteurización aplicada a la producción de platos preparados 4.3.1. Pasteurizazioa, prestatutako platerak ekoizteko

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Dependiendo de la severidad de la pasteurización y de la temperatura de conservación, la vida útil de estos productos puede llegar a ser menor de una semana. Horrelako produktuek astebete baino gutxiago iraun dezakete egoera onean, betiere pasteurizazioaren (arina edo bortitzagoa) eta kontserbazio-tenperaturaren arabera.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

4.3.2. Nuevas tecnologías aplicadas a la pasteurización de platos preparados 4.3.2. Prestatutako plateren pasteurizaziorako teknologia berriak

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el caso concreto de platos preparados pasteurizados, este tratamiento puede mejorar la productividad y la eficacia de los procesos industriales, además de conseguir alimentos sabrosos, nutritivos y saludables. Prestatutako platerak egiteko pasteurizazioa erabiliz, produktibitatea eta industria-prozesuen eraginkortasuna handitzen da, eta elikagai zaporetsuak, nutritiboak eta osasungarriak lortzen dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

FIGURA 4.24. Fundamento del calentamiento (pasteurización) por microondas. 4.24. IRUDIA. Mikrouhin bidezko beroketaren (pasteurizazioa) oinarria.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Pasteurización en frío o irradiación Hotzeko pasteurizazioa edo irradiazio bidezkoa

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx