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xxOstalaritza eta turismoa 21

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Ostalaritza eta turismoa (21)
Hornos de precisión para cocciones a bajas temperaturas, polivalentes, que pueden realizar, aparte de las funciones características de los hornos de convección, pasteurizaciones, fermentaciones o deshidrataciones. Tenperatura baxuetan egosteko doitasun-labeak, balio anitzekoak. Konbekzio-labeen ohiko funtzioez gain, beste funtzio batzuk ere badituzte; adibidez: pasteurizazioa, hartzitzea eta deshidratatzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El proceso de pasteurización se completa con la disminución drástica de la temperatura a +4 ºC. Pasteurizazio-prozesua amaitzeko, tenperatura bat-batean jaisten da +4 ºC-ra.

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La pasteurización de alimentos cocinados con técnicas tradicionales. Teknika tradizionalen bidez prestatutako elikagaiak pasteurizatzea.

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La pasteurización es una operación de estabilización de alimentos que persigue la reducción de la población de microorganismos presentes en éstos de forma que se prolongue el tiempo de vida útil del alimento. Pasteurizazioa elikagaiak egonkortzeko prozedura bat da, helburu duena elikagaiak izan ditzakeen mikroorganismoen populazioak murriztea eta elikagaiaren iraunkortasun-aldia luzatzea.

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Debido a esta parcial inactivación de los microorganismos, la pasteurización se complementa de otras técnicas que aumentan la conservabilidad del alimento: Mikroorganismoen jarduera hein batean soilik eteten denez, pasteurizazioaz gain beste teknika osagarri batzuk erabiltzen dira, elikagaia hobeto kontserbatzeko; zehazki, hauek:

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Los tiempos y las temperaturas de tratamiento varían en función del producto y la técnica de pasteurización aplicada según muestra el siguiente cuadro: Tratamenduaren denborak eta tenperaturak produktuaren ezaugarrien eta erabiltzen den pasteurizazio-teknikaren araberakoak dira, taula honetan adierazi den moduan:

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Ya se ha señalado que la pasteurización destruye muchos microorganismos, pero no logra la esterilización comercial. Lehen azaldu denez, pasteurizazioak mikroorganismo asko suntsitzen ditu, baina prozedura horren bidez ez da lortzen esterilizazio komertziala.

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4.3.1. Pasteurización aplicada a la producción de platos preparados 4.3.1. Pasteurizazioa, prestatutako platerak ekoizteko

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Dependiendo de la severidad de la pasteurización y de la temperatura de conservación, la vida útil de estos productos puede llegar a ser menor de una semana. Horrelako produktuek astebete baino gutxiago iraun dezakete egoera onean, betiere pasteurizazioaren (arina edo bortitzagoa) eta kontserbazio-tenperaturaren arabera.

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Durante la cocción y pasteurización se destruyen algunos microorganismos sensibles al calor y el almacenamiento a baja temperatura inhibe el desarrollo de las esporas que han sobrevivido al tratamiento térmico. Egosketa- eta pasteurizazio-prozesuan, beroak mikroorganismo batzuk suntsitzea eragiten du, eta gero, tenperatura baxuan biltegiratuz, tratamendu termikoaren ondoren bizirik iraun duten esporen garapena eragozten da.

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