Emaitzak: 7

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
Se prohíbe el azúcar, la bollería, los frutos secos y el chocolate; se reduce el aporte de pan, cereales y legumbres. Azukrea, opilak, fruitu lehorrak eta txokolatea debekatu egiten dira; ogia, zerealak eta lekaleak, berriz, murriztu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los alimentos ya aportan sal a la dieta en proporción considerable, por ello es aconsejable reducir la ingesta de comidas precocinadas, conservas, embutidos, aguas con gas, aperitivos, quesos, bollería , mariscos, verduras como el apio, puerro y espinacas, y las sopas de sobre. Elikagaiek proportzio handian izaten dute gatza, eta hori dela eta, gomendagarria da ondorengo hauek gutxi jatea: aurrez prestatutako janariak, kontserbak, hestebeteak, gasa duten urak, aperitiboak, gaztak, opilak, mariskoak, apioa, porrua, espinakak eta antzeko barazkiak eta sobreko zopak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ostalaritza eta turismoa (1)
También en la franja occidental, pero algo más al norte, Punakaiki, en el PN de Paparoa, es una de las visitas obligadas de todos los circuitos, debido a unas formaciones calcáreas, llamadas Pancake Rocks por su forma de torta gigante. Mendebaldeko zerrendan baina iparralderago, Paparoa Parke Nazionaleko Punakaiki ezinbestean ikusi beharrekoa da zirkuitu guztietan: opil erraldoien itxura dutelako Pancake rocks deitzen zaien kare-formazioak daude bertan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (1)
y la VAL reducen el riesgo de incendios o explosiones, además de controlar las exposiciones de los trabajadores a los vapores de disolventes cuando se manipulan tortas húmedas, o a los polvos transportados por el aire al descargar los productos secos. eta VALak sute eta leherketen arriskua murrizten dute; gainera, langileak opil hezeak maneiatzen dituenean gertatzen den disolbatzaile-lurrunekiko esposizioa kontrolatzen dute, bai eta produktu lehorrak deskargatzean airetik barreiatzen den hautsarekiko esposizioa ere.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (3)
El proceso de obtención de aceite deja como residuo torta de colza, con destino alimentación animal por su buen contenido en &fAproteínas; (18-22% de la materia seca). Olioa lortzeko prozesuaren ondoren, koltza opila gelditzen da hondakin gisa eta opil hori animaliak elikatzeko erabiltzen da, proteina ugari dituelako (materia lehorraren %18-20).

Materiala: Nekazaritza

Por cada kilo de semilla de colza se obtiene 1/3 de aceite y 2/3 de torta de colza. Kilo bat koltza hazitik, 1/3 olio eta 2/3 koltza opil ateratzen da.

Materiala: Nekazaritza

La torta tiene un alto contenido en proteína por lo que es una alternativa a otras fuentes de proteína para alimentación de ganado (la torta es de menor calidad que la procedente de soja y colza). Opilak proteina ugari dauzka; hori dela eta, ganadua elikatzeko bestelako proteina iturri batzuen ordezkoa izan daiteke (opilak kalitate txikiagoa du sojarenak eta koltzarenak baino).

Materiala: Nekazaritza