Emaitzak: 21

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (7)
El mayor aporte hídrico de los alimentos está en las frutas y verduras, después en la leche y el yogur, seguido de pan y cereales y, por último y en menor cantidad, el grupo de carnes, pescados, huevos y legumbres. Elikagaien ur-ekarri handiena fruitu eta barazkietan dago. Ondoren, esne eta jogurtean; jarraian, ogi eta zerealetan; eta azkenik, kantitate txikiena haragi, arrain, arrautza eta lekaleetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

50 gr. de pan. 50 g ogi.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se prohíbe el azúcar, la bollería, los frutos secos y el chocolate; se reduce el aporte de pan, cereales y legumbres. Azukrea, opilak, fruitu lehorrak eta txokolatea debekatu egiten dira; ogia, zerealak eta lekaleak, berriz, murriztu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

ITransformaciones sencillas de los productos primarios (por ejemplo, obtener queso o yogures de la leche, pan de la harina, etc.) ILehengaien eraldaketa sinpleak (adibidez, esnearekin gazta edo jogurtak egitea, irinarekin ogia, etab.)

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Un ejemplo de esto es comer un filete de ternera o caballo y un zumo de naranja sin pan. Horren adibidea da behi- edo zaldi-xerra laranja zukuarekin eta ogirik gabe jatea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El exceso de peso, debido a un enlentecimiento del metabolismo, también puede ocasionar problemas de salud, unido a esto hay que considerar la falta de ejercicio que repercute tanto en el exceso de peso como en la deficiente absorción del calcio; en este sentido, se deben elegir alimentos ricos en fibra como el pan integral, las frutas o las verduras para evitar el estreñimiento. Metabolismoaren geldotasunak eragindako gehiegizko pisuak ere osasun-arazoak ekar ditzake. Horri lotuta ariketarik ez egiteak gehiegizko pisua eta kaltzioa gutxi xurgatzea eragiten du. Hori dela eta, idortasuna saihesteko, zuntz asko duten elikagaiak aukeratu behar dira, hala nola osoko ogia, fruta eta barazkiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

/el nene come pan/. /umeak ogia jaten du/.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
Para evitar el estreñimiento se recomienda tomar en la dieta fibras vegetale que se encuentran en cereales, frutas, verduras y pan íntegral; practicar ejercicio físico, mantener un hábito horario de defecación y no tomar laxantes o purgantes de forma habitual. Gomendio hauek ematen dira idorreriarik ez izateko: dietan zerealetako, fruituetako, barazkietako eta ogi integraleko landare-zuntzak hartzea, ariketa fisikoa egitea, obratzeko ordutegi finkoa izatea eta laxanteak edo libragarriak hartzera ez ohitzea.

Materiala: Elektroestetika

Cena a las 19 h, basada en lácteos, pan integral y frutas del tiempo. Afaria 19:00etan: esnekiak, ogi integrala eta fruta.

Materiala: Elektroestetika

Desayuno sencillo con algún lácteo y pan integral. Gosari soila, esnekiekin eta ogi integralarekin.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (1)
El centeno ha sido en muchos pueblos de Galicia, Asturias y León alimento para los animales, harina para hacer pan, materia prima para la cestería y tejado para las casas. Galizia, Asturias eta Leongo herri askotan, zekalea animalientzako janari, ogia egiteko irin, otzaragintzarako lehengai eta etxeetarako teilatu izan da.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (1)
La misma barra de pan de una panadería de barrio, comprada por un turista, se convierte en un producto turístico. Auzo bateko okindegi bateko ogi bat, turista batek erosten duenean, produktu turistiko bihurtzen da.

Materiala: Animazio turistikoa

Ostalaritza eta turismoa (5)
Patatas, pan, arroz, harina, leche, aceite, etc. Patatak, ogia, arroza, irina, esnea eta olioa.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Tostadas de pan de molde Moldeko ogiaren xerrak

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Acompañar con tostas y servir. Jarri ogi txigortuak eta zerbitzatu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Aceite, sal pimienta, pan rallado, harina,perejil Olioa, gatza, piperbeltza, ogi arraspatua, irina, perrexila

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Aceite, sal pimienta, pan rallado, harina,perejil Olioa, gatza, piperbeltza, ogi arraspatua, irina, perrexila

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx