Emaitzak: 47

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (1)
El tenedor de acciones antiguas se ve afectado por esta merma de sus derechos y para salvaguardar sus intereses y mantener la misma participación que hasta ese momento tenía, aparece la figura de los DPS (artículo 48 del TRLSA). Lehengo akzioak zituenari eragin egin dio eskubideak murrizte horrek, eta bere interesak babesteko eta ordura arteko partaidetzari eusteko HLEak ditu (Sozietate Anonimoen Legeko Testu Bateratuko 48. artikulua).

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Elektrizitatea eta elektronika (1)
- Elección de los sistemas y formas de protección y conservación de los materiales y equipos para evitar roturas, mermas, deterioro, suciedad, robos, etc. - Materialak eta ekipoak babesteko eta zaintzeko sistemak eta moduak aukeratzea, materialak eta ekipoak ez apurtzeko, ez lermatzeko, ez hondatzeko, ez zikintzeko, ez lapurtzeko…

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Eraikuntza eta obra zibilak (1)
Por lo común, la masa merma unos milímetros desde su aplicación hasta su total secado. Normalean, zenbait milimetro murrizten da masa, zabaltzen denetik erabat lehortzen den arte.

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (2)
Con los costeros en cruz, la merma producida alcanza un 30 %. Gurutze-forma eratuz mozten baditugu saihetsekoak, %30 ere galtzen dugu.

Materiala: Egurraren teknologia

Las figuras estudiadas muestran con algui-a exageración los movimientos debidos a la merma o contracción. Badira lermaren edo uzkurduraren ondoriozko hainbat mugimendu (ikusi irudiakapur bat gehiegizkoak dira).

Materiala: Egurraren teknologia

Nekazaritza (1)
En la literatura agrícola es un hecho establecido que, si se merma la biodiversidad, proliferan los patógenos y las plagas de los fitófagos (Andow, 1991; Altieri, 1994). La pérdida de la biodiversidad vegetal y los consiguientes problemas epidemiológicos pueden afectar al funcionamiento de los ecosistemas agrícolas, lo cual produciría efectos perjudiciales en la producción agrícola y en su sostenibilidad. Nekazaritzari buruzko literaturan, gauza jakina da biodibertsitatea murrizten bada patogenoak eta fitofagoen izurriak ugaritu egiten direla (Andow, 1991; Altieri, 1994). Landare biodibertsitatearen galerak eta galera horren ondoriozko arazo epidemiologikoek nekazaritza ekosistemen funtzionamenduari eragin diezaiokete eta hori kaltegarria izan daiteke bai nekazaritza ekoizpenarentzat bai iraunkortasunarentzat.

Materiala: Nekazaritza

Fabrikazio mekanikoa (1)
Otro factor a tener en cuenta en el proceso de forjado es que cada vez que se calienta el material sufre una merma; esta será mayor o menor dependiendo de la deformación que se le tenga que dar a la pieza y del numero de “caldas” que se le apliquen, es decir, del número de veces que el material se caliente. Forjaketa-prozesuan kontuan hartu beharreko beste faktore bat da materialak lerma izaten duela berotzen den bakoitzean. Piezari eman beharreko deformazioaren eta aplikatu beharreko beroketa kopuruaren araberakoa izango da lerma hori.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Ostalaritza eta turismoa (38)
Equipamiento específico para las elaboraciones terminadas: carros de expedición de diferentes tipos, hornos de convección que mantienen la temperatura deseada durante 90 minutos sin que se produzca merma alguna de la calidad, armarios térmicos. Elaborazio burutuetarako ekipamendu espezifikoa: janariak bidaltzeko askotariko orgak; konbekzio-labeak, 90 minutuz nahi den tenperaturari eusten diotenak kalitatea gutxitu gabe; eta armairu termikoak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El equipamiento utilizado en la cocina se perfecciona adaptándose a los nuevos sistemas productivos: prolonga el tiempo de caducidad, aumenta la seguridad alimentaria, reduce las mermas, agiliza el servicio y mantiene un índice óptimo de calidad. Sukaldean erabiltzen den ekipamendua hobetuz doaz, eta ekoizpen-sistema berrietara egokituz: iraungitze-epea luzatzen da, elikadura-segurtasuna handitzen da, lermak murrizten dira, eta zerbitzua bizkortzen, aldi berean kalitate-indize ezin hobea bermatuz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las mermas de los productos no son controladas adecuadamente. Produktuen lermak ez dira behar bezala kontrolatzen.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Disminución de mermas de las materias primas. Lehengaien lerma gutxitzen da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Existen pocas mermas de productos. Produktuen lerma txikia da.

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Son cocciones lentas con la mínima merma respecto de peso y propiedades nutricionales. Egosketa motelak dira, eta pisuaren nahiz nutrizio-propietateen lerma gutxienekoa da.

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Se obtienen los costes de manipulación/preelaboración, coste del producto en neto y las mermas. Manipulazioaren eta aurretiazko elaborazioaren kostuak lortzen dira, bai eta produktu garbiari eta lermei dagozkienak ere.

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Desviaciones internas: mermas o pérdidas en preelaboraciones o elaboraciones culinarias. Barneko arrazoiek eragindako desbideratzeak: lermak edo galerak sukaldaritzako aurretiazko elaborazioetan edo elaborazioetan.

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Desviaciones aleatorias: mermas o pérdidas por accidentes en el proceso productivo. Desbideratze aleatorioak: lermak edo galerak ekoizpen-prozesuan gertatutako istripuen ondorioz.

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Peso del redondo preelaborado antes de ser cocinado: 4 kg – 12% mermas == 3,52 kg. Aurretiaz prestatutako txahal-koxkorraren pisua, prestatu aurretik: 4 kg – % 12 (lermak) = 3,52 kg

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