Emaitzak: 15

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
Se encuentra en alimentos como la sal marina (yodada), mariscos y algas. Besteak beste, elikagai hauetan topa daiteke: itsas gatza (iododuna), mariskoa eta algak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los alimentos ya aportan sal a la dieta en proporción considerable, por ello es aconsejable reducir la ingesta de comidas precocinadas, conservas, embutidos, aguas con gas, aperitivos, quesos, bollería , mariscos, verduras como el apio, puerro y espinacas, y las sopas de sobre. Elikagaiek proportzio handian izaten dute gatza, eta hori dela eta, gomendagarria da ondorengo hauek gutxi jatea: aurrez prestatutako janariak, kontserbak, hestebeteak, gasa duten urak, aperitiboak, gaztak, opilak, mariskoak, apioa, porrua, espinakak eta antzeko barazkiak eta sobreko zopak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
No tomar mariscos ni picantes especialmente. ez jan itsaskirik edo jaki pikanterik, bereziki.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (1)
Salpicón de mariscos del Cantábrico Kantauriko itsaskien salpikoia

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (6)
Categoría: clasificación en la que se enclava el producto a analizar. Carnes de abasto, pescados, mariscos, aves, etc. Kategoria. Aztertuko den produktuari dagokion sailkapen-multzoa: gizentzeko aziendaren haragiak, arrainak, itsaskiak, hegaztiak, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El departamento de cocina del restaurante “Los barcos” compra a su proveedor de pescados y mariscos una merluza de pincho cuyo peso bruto es de 3.550 g a un precio de 12,5 €/kg. Los barcos jatetxeko sukaldeko sailak erosketa hau egin dio arrain- eta itsaski-hornitzaileari: amuko legatz bat, 3.550 g-ko pisua duena, 12,5 €/kg-ko prezioan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Pescados, mariscos y algas Arrainak, itsaskiak eta algak

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Ejemplos de productos esterilizados son la leche y algunos productos lácteos, las conservas de pescados y mariscos, algunos fiambres, etc. Recientes investigaciones aseguran poder esterilizar platos preparados manteniendo sus características nutricionales y organolépticas, como se desarrolla en el apartado 4.4.1. Zenbait elikagai mota esterilizatzen dira: esnea eta esneki batzuk, arrain- eta itsaski-kontserbak, fianbre batzuk, etab. Duela gutxi egindako ikerketen harira, ordea, ziurtatzen dute prestatutako platerak ere esteriliza daitezkeela, elikagaien nutrizio-ezaugarriei eta ezaugarri organoleptikoei eutsiz; 4.4.1. atalean azaldu da hori.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Categoría: clasificación en la que se enclava el producto a analizar. Carnes de abasto, pescados, mariscos, aves, etc. Kategoria. Aztertuko den produktuari dagokion sailkapen-multzoa: gizentzeko aziendaren haragiak, arrainak, itsaskiak, hegaztiak, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El departamento de cocina del restaurante “Los barcos” compra a su proveedor de pescados y mariscos una merluza de pincho cuyo peso bruto es de 3.550 g a un precio de 12,5 €/kg. Los barcos jatetxeko sukaldeko sailak erosketa hau egin dio arrain- eta itsaski-hornitzaileari: amuko legatz bat, 3.550 g-ko pisua duena, 12,5 €/kg-ko prezioan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx