Emaitzak: 47

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (1)
El sistema básico de control en lazo cerrado se ha representado siempre con ese señor que lleva ya varias décadas sujetando una llave que controla el paso de vapor de una caldera, atento al manómetro que le indica la presión de la tubería. Begizta itxiko oinarrizko kontrol-sistema beti adierazi izan da honela: galdarako lurrinaren igarobidea kontrolatzen duen giltza eusten hainbat hamarkada daraman gizona, hodiaren presioa adierazten duen manometroari begira.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
IAdemás de las actividades anteriores se suelen realizar talleres de juegos, de plástica, de perfumes o de expresión, entre otros. IJarduera horietaz gain, jolas-, plastika-, lurrin- eta adierazpen-lantegiak egiten dira, besteak beste.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (27)
? El pelo y cuero cabelludo fijan más el perfume, aunque puede produ-cirles sequedad. ? Ileak eta buru-azalak gehiago finkatzen dute lurrina, baina lehortu egin ditzake.

Materiala: Elektroestetika

? El perfume no debe guardarse en frascos de plástico, ya que puede alterarse. ? Lurrina ez da plastikozko flaskoetan gorde behar aldatu egin baitaiteke.

Materiala: Elektroestetika

? En personas que toman antibióticos u otros medicamentos, el perfume cambiará de olor. ? Antibiotikoak edo bestelako sendagaiak hartzen ari diren pertsonengan lurrinaren usaina alda daiteke.

Materiala: Elektroestetika

Entre el alumnado, analizando la personalidad y hábitos de vida de algunos voluntarios, se aconsejarán distintos tipos de perfume para utilizarlos en las siguientes situaciones: Aztertu zenbait ikaskide boluntarioren izaera eta bizi-ohiturak, eta aholkatu egoera hauetarako lurrin mota egokienak:

Materiala: Elektroestetika

Hay perfumes de día y otros para la noche, y supone un gran error el uti-lizarlos equivocadamente. Egunerako eta gauerako lurrinak daude, eta akats handia da oker erabiltzea.

Materiala: Elektroestetika

? No deben probarse más de tres perfumes: ? Ez da hiru lurrin baino gehiago probatu behar:

Materiala: Elektroestetika

Por último, el uso personal de un perfume está sujeto a ciertas recomen-daciones, que citamos a continuación, para que aporte a su usuario la totali-dad de sus beneficios: Azkenik, ondoren aipatuko ditugun zenbait gomendio bete behar dira lurrina modu pertsonalean erabiltzeko, erabiltzaileak lurrinari onura guztiak atera diezazkion:

Materiala: Elektroestetika

? Perfumar las zonas en las que la circulación sanguínea es más superficial: ? Bota lurrina odol-zirkulazioa gainazalekoagoa den lekuetan:

Materiala: Elektroestetika

Son los también denominados "perfumes orientales", cuyas composicio-nes se basan en notas suaves, vainilladas, animales. “Ekialdeko lurrinak” ere deitzen zaie. Banilla- eta animalia-nota leunetan oinarritutako konposizioa dute.

Materiala: Elektroestetika

? El pH del cosmético, sobre todo si es ácido o muy alcalino, puede afec-tar mucho a algunos componentes del perfume, alterando su olor e incluso pudiendo provocar algún cambio de coloración. ? Kosmetikoaren pH-ak, batez ere azidoa edo oso alkalinoa bada, lurrinaren zenbait osagai honda ditzake, usaina eraldatu edota kolore-aldaketaren bat eragin.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (2)
Los carteles se Chéret anunciaban temas relacionados con espectáculos, música, bailes y teatros, así como librerías, perfumes, cosméticos y productos de farmacia. Chéret-en karteletan, ikuskizunekin, musikarekin, dantzekin eta antzerkiekin lotutako gaiak iragartzen ziren, baita liburu-dendak, lurrinak, kosmetikoak eta farmaziako produktuak ere.

Materiala: Irudia

Elige dos anuncios de distintas marcas, pero de productos similares (coches, perfumes, detergentes o refrescos) y realiza un balance comparativo en base al triple análisis que se propone en la práctica anterior. Aukeratu antzeko produktuak (autoak, lurrinak, garbigarriak edo freskagarriak) iragartzen dituzten marka desberdinen bi iragarki, eta egin konparazio-balantzea, aurreko praktikan proposatzen den azterketa hirukoitza oinarri hartuta.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (5)
A menor altitud , el las faldas del macizo montañoso central, las peculiaridades climáticas permiten el crecimiento de plantaciones de vainilla y otras especias, así como de interesantes jardines de variedades autóctonas, como el Jardín de Mascarín y Jardín de los perfumes. Altitude txikiagoan, erdialdeko mendigunearen hegaletan, berezitasun klimatikoek banilla eta beste hainbat espezia landatzea ahalbidetzen dute; bestalde, badira hango barietateekin osatutako lorategi interesgarriak, hala nola Mascarin Lorategia eta Lurrinen Lorategia.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Posteriormente se agrega una infusión de lassustancias aromatizantes (ajenjo, coliandro, clavo, cortezas de naranja, etc.) y alcoholpara de esta forma extraer bien todos los componentes que aportan sabor y aroma. Ondoren,substantzia aromatizatzaileen infusio bat (asentsio-belarra, martorria, iltze-belarra, laranja-azalak…) eta alkoholagehitzen zaio, zaporea eta lurrina ematen duten osagai guztiak ondo ateratzeko.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Posteriormente se agrega una infusión de las sustancias aromatizantes (ajenjo, coliandro, clavo, cortezas de naranja, etc.) y alcohol para de esta forma extraer bien todos los componentes que aportan sabor y aroma. Ondoren, substantzia aromatizatzaileen infusio bat (asentsio-belarra, martorria, iltze-belarra, laranja-azalak…) eta alkohola gehitzen zaio, zaporea eta lurrina ematen duten osagai guztiak ondo ateratzeko.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La mezcla se deja enfriar y coge una consistencia pastosa, también se pueden añadir otros aditivos como colorantes, vitaminas, aromas, etc. Nahastea hozten uzten da, eta oretsu geratzen da. Beste gehigarri batzuk ere gehitu dakizkioke; besteak beste, koloratzaileak, bitaminak, lurrinak

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Usar mesuradamente tanto perfumes como maquillajes. Makillajea zein lurrinak neurriz erabili behar dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (6)
La Química Orgánica es importante porque gracias a la química orgánica existe todo lo que hoy podemos percibir y sentir, ya que todo los productos orgánicos están presentes en todos los aspectos de nuestra vida, como por ejemplo: la ropa que vestimos, los jabones, champú, desodorantes medicinas, perfumes, utensilios de cocina, la comida, etc. Kimika organikoa garrantzitsua da, hari esker hauteman eta senti baitezakegu guztia; produktu organiko guztiak gure bizitzaren alderdi guztietan daude, janzten dugun arropan, xaboietan, xanpuan, desodoranteetan, sendagaietan, lurrinetan, sukaldeko tresnetan, janarian, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La nota base es la fragancia que tendrá el perfume cuando se seca. Perfumeak lehortzen denean edukiko duen lurrina da oinarrizko nota.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Una vez que se recoge la materia prima, se extrae la fraganciamediante se extrae la fragancia mediante la destilación, absorción o extracción con disolventes. Behin lehengaia bildu ondoren, disolbatzaileekin destilatuz, xurgatuz eta erauziz ateratzen da lurrina.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

A continuación se lava ese sólido con alcohol; cuando se elimina la grasa, el alcohol retiene la fragancia. Jarraian, solido hori alkoholarekin garbitzen da; gantza kentzen denean, alkoholak lurrina atxikitzen du.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La fragancia también se obtiene cuando la materia vegetal y los disolventes volátiles se combinan en un tanque giratorio. Landare-materia eta disolbatzaile lurrunkorrak biltegi birakari batean nahasiz ere lor daiteke lurrina.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Un perfumista, conocido como "la nariz", utiliza su amplio conocimiento en características de las fragancias para combinar entre 20 y 800 materias primas para elaborar un perfume. Lurringilea, "sudur" ere deitua, lurrinen ezaugarriez duen ezagutza zabalaz baliatzen da 20 eta 800 lehengai bitarte konbinatzeko perfume bat egiterakoan.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (1)
Las propiedades organolépticas incluyen, por orden cronológico de juicio, la apariencia (forma, color, presencia de defectos), destacada visualmente, la fragancia (aroma, sabor), destacada por el olfato y el gusto, la textura (resistencia, consistencia a la masticación, etc.), detectada por el tacto. Hona hemen, iritzizko ordena kronologikoari jarraituz, propietate organoleptikoak: itxura (forma, kolorea, akatsik ikusten den), ikusmenaren bidez hautematen dena; lurrina (aroma, zaporea), usaimenaren eta dastamenaren bidez hautematen dena; testura (sendotasuna, trinkotasuna murtxikatzean etab.), ukimenaren bidez hautematen dena.

Materiala: Nekazaritza

Komunikatzeko trebetasunak (1)
Lo aconsejable es emplear fragancias de notas ligeras que se pueden seleccionar en función de la imagen que se desea transmitir. Nota arinagoko lurrinak erabiltzea da gomendagarria, transmititu nahi den irudiaren arabera hautatuak.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Zehar-lerroa (1)
Si compras un perfume de una marca muy conocida y de mucho prestigio, compras lo tangible (el producto, perfume) y lo intangible (lo que representa la marca). Oso entzute eta izen ona daukan marka baten lurrina erosten baduzu, uki daitekeena (produktua, lurrina) eta ukitu ezin daitekeena (markak adierazten duena) erosten dituzu.

Materiala: Sistemen integrazioa