Emaitzak: 11

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (5)
Se encuentra principalmente en los crustáceos, la levadura de cerveza, el germen de trigo, los huevos, la leche o las semillas de girasol. Batez ere hauetan aurki daiteke: krustazeoak, garagar-legamia, galorratza, arrautzak, esnea edo ekilore-haziak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en las vísceras, la levadura, los cereales integrales y las verduras de hoja. Errai, legami, osoko zereal eta hostoa duten barazkietan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en el germen y salvado de trigo, en la levadura de cerveza y en el ajo, tomate y cebolla. Galorratzean, gari-zahian, garagar-legamian, baratxurian, tomatean eta tipulan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Las personas bebedoras y fumadoras crónicas así como las vegetarianas estrictas (dieta sin leche ni huevos) que no toman levadura de cerveza o germen de trigo suelen tener carencias. Edale nahiz erretzaile kronikoek eta garagar-legamirik edo galorratzik hartzen ez duten eta begetariano zorrotzak direnek ere (esnerik eta arrautzarik gabeko dieta) gabeziak izaten dituzte.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Está presente en casi todos los alimentos, sobre todo en el hígado, la yema de huevo y la levadura de cerveza. Ia elikagai guztietan egon ohi da, eta batez ere gibelean, arrautza-gorringoan eta garagar-legamian.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
derivados azufrados, ácido salicílico, tioxolona, carboximetilcisteína, cisteína, ácido tiazolidíncarboxílico, enzimas procedentes de levaduras, etc. deribatu sufreztatuak, azido salizilikoa, tioxolona, karboximetilzisteina, zisteina, azido tiazolidinkarboxilikoa, legamia-entzimak eta abar.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (4)
Provoca una elevación de la temperatura que provoca la destrucción de los agentes de deterioro, enzimas y, especialmente, microorganismos como bacterias, hongos y levaduras. Esterilizazioak, tenperatura igoz, eragileak eta entzimak suntsitzen ditu, bai eta mikroorganismoak ere, hala nola bakterioak, onddoak eta legamiak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Peligros bacterianos como E. Coli, Salmonella, etc., así como aparición de mohos y levaduras. Bakterioen arriskuak izan daitezke (esaterako, E. Colia eta salmonella), eta horrez gain, lizunak eta legamiak ager daitezke.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cuando los principales microorganismos que alteran el producto no sean muy termorresistentes, como ocurre con las levaduras en los zumos de frutas. Produktua aldatzen duten mikroorganismo nagusiek ez badute beroarekiko erresistentzia handirik; hori gertatzen da fruitu-zukuetan, legamiekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La esterilización es un método de estabilización cuyo fundamento es provocar una elevación de la temperatura que provoca la destrucción de los agentes de deterioro, enzimas y, especialmente, microorganismos como bacterias, hongos y levaduras. Esterilizazioa elikagaiak tenperatura igoz egonkortzeko metodo bat da, hondatzen dituzten eragileak, entzimak, suntsitzen dituena, bai eta mikroorganismoak ere, hala nola bakterioak, onddoak eta legamiak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx