Emaitzak: 5

ES EU
Ostalaritza eta turismoa (1)
Los microorganismos necesitan agua para realizar sus funciones vitales, por lo tanto la humedad potencia estas, sin embargo sus esporas resisten muy bien la desecación. Mikroorganismoek ura behar dute bizi-funtzioak egiteko. Hortaz, hezetasunak mikroorganismoak sustatzen ditu. Hala ere, esporek oso ondo jasaten dute lehorketa.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Nekazaritza (3)
Tan perjudicial como el frío puede ser el calor en el semillero, por el riesgo de desecación que supone, en especial cuando la plántula tiene varias hojas que transpiran y si el taco es pequeño. Hazitegian, beroa hotza bezain kaltegarria izan daiteke, lehorketa arriskua hortxe dagoelako, bereziki plantularen hainbat hostok transpiratzen badute eta zokorra txikia bada.

Materiala: Nekazaritza

Para este primer riego es buena la aspersión, incluso para hortalizas que luego se regarán por goteo, porque crea un ambiente de humedad que reduce la desecación. Aurreneko ureztapenerako, ihinztatzea ona da, baita gerora tantaka ureztatuko diren barazkietan ere, hezetasun giroa sortzen delako, eta lehorketa murrizten.

Materiala: Nekazaritza

desecación del grano: alearen lehorketa:

Materiala: Nekazaritza

Zehar-lerroa (1)
D 9 Tratamiento fisicoquímico no especificado en otro apartado del presente anexo y que dé como resultado compuestos o mezclas que se eliminen mediante uno de los procedimientos numerados de D 1 a D 12 (por ejemplo, evaporación, secado, calcinación, etc.). D 9 Eranskin honetako gainerako ataletan zehazten ez diren tratamendu fisikokimikoak, baldin eta D 1 eta D 12 artean zerrendatutako prozeduraren baten bidez deusezta daitezkeen konposatuak eta nahasteak sortzen baditu (esate baterako, lurrunketa, lehorketa, eta kaltzinazioa).

Materiala: Sistemen integrazioa