Emaitzak: 25

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (16)
Se encuentra en el cacao, los cereales integrales, las legumbres y la pimienta. Kakaoan, osoko zerealetan, lekaleetan eta piperbeltzean topa dezakegu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Lo contienen las legumbres, los cereales integrales, las espinacas y el perejil. Lekaleek, osoko zerealek, espinakek eta perrexilak izaten dute.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en el hígado, riñones, carne, yema de huevo, legumbres, frutos secos y moluscos. Gibelean, giltzurrunetan, haragian, arrautza-gorringoan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta moluskuetan topa daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la fruta tanto fresca como seca, en las patatas y en las legumbres. Fruta freskoan nahiz fruitu lehorretan, patatetan eta lekaleetan aurkitzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde. Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

b. Laproteína de origen vegetales de menor calidad nutricional y se encuentra en legumbres, frutos secos, cereales integrales y patatas. b.Landare-jatorriko proteinekkalitate gutxiago dute elikadura aldetik, eta lekaleetan, fruitu lehorretan, osoko zerealetan eta patatetan egon ohi dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se caracteriza por un consumo elevado de legumbres, cereales, pastas, arroz, frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y leche; un consumo moderado de carnes y derivados lácteos y un bajo consumo de mantequilla, margarina y azúcares refinados. Lekaleak, zerealak, pasta, arroza, fruta, barazkia, oliba-olioa, arraina eta esnea asko kontsumitzea; haragia eta esnearen eratorriak neurriz kontsumitzea eta gurina, margarina eta azukre finduak gutxi kontsumitzea dira ezaugarri nagusiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (2)
La dosis que necesita el organismo está entre 1.800 y 5.600 mg/día, y se encuentra en alimentos tales como las legumbres o el plátano. Organismoak egunero 1.800-5.600 mg-ko dosia behar du, eta besteak beste lekaleetan edo bananetan egon ohi da.

Materiala: Elektroestetika

Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno). Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (2)
- Por ser intrínsecamente tóxicos como son algunas legumbres como las habas o los altramuces, los berros, algunas especies de setas, o las patatas crudas. - Berez toxikoak izateagatik; esate baterako, zenbait leka (babak eta eskuhoriak), berroak, zenbait perretxiko-espezie eta patata gordinak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

- Para el segundo es necesario reconocer los productos tóxicos y apartarlos, tomarlos con moderación para evitar la acumulación de toxinas en casos como las legumbres y cocinarlos adecuadamente en casos como las setas o patatas. - Bigarren punturako, behar-beharrezkoa da produktu toxikoak zein diren jakitea eta bereiztea; neurriz hartzea, leken kasuan esaterako, toxinak ez pilatzeko; eta behar bezala prestatzea, perretxikoen eta pataten kasuan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zehar-lerroa (1)
5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales. fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Nekazaritza (1)
Es el momento de ocuparse de la zanahorias, patatas, espárragos, apios, y otras legumbres que crecen bajo tierra. Azenario, patata, zainzuri, apio eta lurpean hazten diren beste lekale batzuetaz arduratzeko unea da.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (1)
De cocina se necesitarán numerosos productos según las actividades, como harina o chocolate para hacer pruebas en las que se tenga que buscar a ciegas o si se pretende que el participante se manche, frutas o dulces para actividades con niños, legumbres para hacer instrumentos en los talleres o pasta para hacer collares u otras manualidades. Sukaldeko produktu asko behar izaten da jardueren arabera: irina eta txokolatea itsu-itsuan zerbait bilatu beharreko probak egiteko; frutak eta gozokiak parte-hartzailea zikintzea bilatzen den probetarako; lekaleak lantegietan tresnak egiteko; eta pasta lepokoak eta bestelako eskulanak egiteko.

Materiala: Animazio turistikoa