Se encuentra en el cacao, los cereales integrales, las legumbres y la pimienta.
Kakaoan, osoko zerealetan, lekaleetan eta piperbeltzean topa dezakegu.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Lo contienen las legumbres, los cereales integrales, las espinacas y el perejil.
Lekaleek, osoko zerealek, espinakek eta perrexilak izaten dute.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se encuentra en el hígado, riñones, carne, yema de huevo, legumbres, frutos secos y moluscos.
Gibelean, giltzurrunetan, haragian, arrautza-gorringoan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta moluskuetan topa daiteke.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se encuentra en la fruta tanto fresca como seca, en las patatas y en las legumbres.
Fruta freskoan nahiz fruitu lehorretan, patatetan eta lekaleetan aurkitzen da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde.
Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo.
Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos.
Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
b. Laproteína de origen vegetales de menor calidad nutricional y se encuentra en legumbres, frutos secos, cereales integrales y patatas.
b.Landare-jatorriko proteinekkalitate gutxiago dute elikadura aldetik, eta lekaleetan, fruitu lehorretan, osoko zerealetan eta patatetan egon ohi dira.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne.
Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Se caracteriza por un consumo elevado de legumbres, cereales, pastas, arroz, frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y leche; un consumo moderado de carnes y derivados lácteos y un bajo consumo de mantequilla, margarina y azúcares refinados.
Lekaleak, zerealak, pasta, arroza, fruta, barazkia, oliba-olioa, arraina eta esnea asko kontsumitzea; haragia eta esnearen eratorriak neurriz kontsumitzea eta gurina, margarina eta azukre finduak gutxi kontsumitzea dira ezaugarri nagusiak.
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa
Irudi pertsonala (2)
La dosis que necesita el organismo está entre 1.800 y 5.600 mg/día, y se encuentra en alimentos tales como las legumbres o el plátano.
Organismoak egunero 1.800-5.600 mg-ko dosia behar du, eta besteak beste lekaleetan edo bananetan egon ohi da.
Materiala: Elektroestetika
Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno).
Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).
Materiala: Elektroestetika
Ostalaritza eta turismoa (2)
- Por ser intrínsecamente tóxicos como son algunas legumbres como las habas o los altramuces, los berros, algunas especies de setas, o las patatas crudas.
- Berez toxikoak izateagatik; esate baterako, zenbait leka (babak eta eskuhoriak), berroak, zenbait perretxiko-espezie eta patata gordinak.
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak
- Para el segundo es necesario reconocer los productos tóxicos y apartarlos, tomarlos con moderación para evitar la acumulación de toxinas en casos como las legumbres y cocinarlos adecuadamente en casos como las setas o patatas.
- Bigarren punturako, behar-beharrezkoa da produktu toxikoak zein diren jakitea eta bereiztea; neurriz hartzea, leken kasuan esaterako, toxinak ez pilatzeko; eta behar bezala prestatzea, perretxikoen eta pataten kasuan.
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak
Zehar-lerroa (1)
5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales.
fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.
Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala
Nekazaritza (1)
Es el momento de ocuparse de la zanahorias, patatas, espárragos, apios, y otras legumbres que crecen bajo tierra.
Azenario, patata, zainzuri, apio eta lurpean hazten diren beste lekale batzuetaz arduratzeko unea da.
Materiala: Nekazaritza
Animazio turistikoa (1)
De cocina se necesitarán numerosos productos según las actividades, como harina o chocolate para hacer pruebas en las que se tenga que buscar a ciegas o si se pretende que el participante se manche, frutas o dulces para actividades con niños, legumbres para hacer instrumentos en los talleres o pasta para hacer collares u otras manualidades.
Sukaldeko produktu asko behar izaten da jardueren arabera: irina eta txokolatea itsu-itsuan zerbait bilatu beharreko probak egiteko; frutak eta gozokiak parte-hartzailea zikintzea bilatzen den probetarako; lekaleak lantegietan tresnak egiteko; eta pasta lepokoak eta bestelako eskulanak egiteko.
Materiala: Animazio turistikoa
Edition permission request
You do not have permission to edit this dictionary. You can edit this dictionary when the dictionary manager accepts your request