Emaitzak: 44

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Se encuentra en las grasas vegetales, en la levadura de cerveza, la cebolla, la lechuga y las patatas. Hauetan aurki daiteke: landare-jatorriko gantzak, garagar-legamia, tipula, letxuga eta patata.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
la "lechuga" marina es más rica en vitamina C que la naranja y más rica en vitamina A que la col; tiene una importante acción hidratante, relajante y antiestrés. itsas “uraza” aberatsagoa da C bitaminatan laranja baino eta aberatsagoa A bitaminatan aza baino; hidratatzailea, lasaigarria eta estresaren aurkakoa da.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (33)
producción de lechuga y acelga en invernadero, puerro y alubia al aire libre, etc. letxugak eta zerbak berotegian ekoiztea, porruak eta babarrunak aire zabalean, etab.

Materiala: Nekazaritza

cultivos sin suelo en invernaderos generalmente con calefacción, sobre todo pimiento de freír, tomate, lechuga y acelga. lurzorurik gabeko laboreak normalean berokuntzarik ez duten berotegietan; batez ere frijitzeko piperrak, tomateak, letxugak eta zerbak.

Materiala: Nekazaritza

El principal cultivo en este grupo sería la lechuga. Multzo honetan, labore nagusia letxuga da.

Materiala: Nekazaritza

Se trabaja también con lechuga y ornamentales/flor cortada (sobre todo en Guipúzcoa). Letxuga eta apaingarriak/lore moztua ere lantzen dira (batez ere Gipuzkoan).

Materiala: Nekazaritza

En el caso de la lechuga en cambio la densidad es mayor en invierno, ya que la planta al desarrollarse menos, y ser más pequeña deja más espacio en el que desarrollarse un mayor número de plantas. Letxugaren kasuan, aldiz, dentsitatea handiagoa da neguan, landarea ez baita horrenbeste hazten eta leku handiagoa uzten baitu landare gehiago haz dadin.

Materiala: Nekazaritza

Por ejemplo, la lechuga. Esaterako, letxuga.

Materiala: Nekazaritza

la lechuga, la zanahoria, la col, la espinaca... Para ellas suele ser un inconveniente el exceso de calor o la sequía que provoca la floración prematura. letxuga, azenarioa, aza, espinaka… Halako barazkientzat eragozpena izaten da loratze goiztiarra eragiten duen gehiegizko beroa edo lehortea.

Materiala: Nekazaritza

algunas hortalizas, como la lechuga o la escarola son más apropiadas para climas frescos. zenbait barazki, hala nola letxuga eta eskarola, egokiagoak dira klima freskoetarako.

Materiala: Nekazaritza

Serán períodos útiles para desarrollar los órganos foliares de las lechugas, espinacas, acelgas, etc. Aldi baliagarriak izango dira letxuga, espinaka, zerba eta abarren hosto organoak hazteko.

Materiala: Nekazaritza

Es el caso de la mayoría de vainas o lechugas. Multzo horretakoak ditugu, hain zuzen, leka eta letxuga gehienak.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (8)
EJEMPLO: ELABORACIÓN DE ENSALADA DE LECHUGA CRUDA, TOMATE Y ACEITUNAS EN UN ESTABLECIMIENTO DE COMIDAS PREPARADAS ADIBIDEA: URAZA-, TOMATE- ETA OLIBA-ENTSALADA EGITEA, PRESTATUTAKO JANARIAK ESKAINTZEN DITUEN ESTABLEZIMENDU BATEAN

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Etapa: la preelaboración de la lechuga (lavar y desinfectar) Etapa: urazaren aurretiazko elaborazioa (garbitzea eta desinfektatzea)

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Peligro y causa: persistencia de microorganismos patógenos por falta de desinfección de la lechuga o por haber sido mal desinfectada. Arriskua eta kausa: mikroorganismo patogenoek bizirik irautea, uraza ez delako desinfektatu edo ez delako behar bezala desinfektatu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Medida preventiva: instrucciones de higienización de la lechuga. Prebentzio-neurria: uraza higienizatzeko jarraibideak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Límite crítico: cumplimiento de las instrucciones de higienización de la lechuga. Muga kritikoa: uraza higienizatzeko jarraibideak betetzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Vigilancia: comprobar visualmente en el lugar de trabajo que las operaciones de higienización de la lechuga se hacen de acuerdo con lo establecido cada vez que se realizan. Zaintza: lan-eremuan bertan begiratzea ea urazaren higienizazioa beti egiten den ezarritako moduan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Medidas correctoras: repetir la higienización de la lechuga. Neurri zuzentzaileak: urazaren higienizazioa berriro egitea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

FIGURA 4.19. Envasados en atmósfera protectora. Izquierda: envase flexible con mesclum de lechugas IV gama. Derecha: barquetas rígidas con diversas frutas y hortalizas IV gama. 4.19. IRUDIA. Atmosfera babeslean ontziratutako produktuak. Ezkerrean: IV gamako letxuen mesclum bat, ontzi malguan. Eskuinean: IV gamako fruituak eta barazkiak, barketa zurrunetan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx