Emaitzak: 12

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (1)
Reparac conservac Konponketak eta kontserbaz.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Los alimentos ya aportan sal a la dieta en proporción considerable, por ello es aconsejable reducir la ingesta de comidas precocinadas, conservas, embutidos, aguas con gas, aperitivos, quesos, bollería , mariscos, verduras como el apio, puerro y espinacas, y las sopas de sobre. Elikagaiek proportzio handian izaten dute gatza, eta hori dela eta, gomendagarria da ondorengo hauek gutxi jatea: aurrez prestatutako janariak, kontserbak, hestebeteak, gasa duten urak, aperitiboak, gaztak, opilak, mariskoak, apioa, porrua, espinakak eta antzeko barazkiak eta sobreko zopak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Instalatze eta mantentze lanak (1)
NPSH disponible. Es la altura de aspiración disponible en el sistema e independiente del tipo de bomba, se deduce aplicando el principio de conservación de la energía entre superficie libre del agua y la aspiración, este factor responde a la expresión: NPSH erabilgarria. Sisteman dagoen xurgapen-altuera da, eta beraz, ez du inolako loturarik ponpa motarekin. Uraren gainazal libretik xurgapenera energia kontserba­tzearen printzipioa aplikatuz ondorioztatzen da, eta adierazpen honi dagokio:

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (7)
Productos secos, envasados, conservas estables. Produktu lehorrak, ontziratuak eta kontserba egonkorrak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En estas condiciones el periodo máximo de conservación es de 6 díasa + 3 ºC. Egoera horietan, gehienez ere 6 egunez kontserba daitezke elikagaiak +3 ºC-ko tenperaturan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Por medio del abatidor de temperatura por refrigeración se puede reducir la temperatura interior de los alimentos en menos de 90 minutos de +65 ºC a +3 ºC y almacenar el producto, según su naturaleza, a una temperatura de conservación entre +0 ºC y +5 ºC. Tenperatura-jaisgailuaren bidez hoztean, elikagaien tenperatura +65 ºC-tik +3 ºC-ra jaits daiteke, 90 minutu baino gutxiagoan, eta gero, produktuen ezaugarrien arabera, +0 ºC-tik +5 ºC-ra arteko tenperaturan kontserba daitezke.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Tras este proceso de congelación, el abatidor entra automáticamente en la función de conservación y, a partir de este momento, los alimentos se pueden conservar en un congelador ordinario. Izozte-prozesuaren ondoren, tenperatura-jaisgailua kontserbazio-modura igarotzen da automatikoki, eta gero, elikagaiak ohiko izozkailu batean kontserba daitezke.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Posteriormente, entra automáticamente en función la fase de conservación y los alimentos se pueden conservar en el congelador. Horren ostean, tenperatura-jaisgailua kontserbazio-modura igarotzen da automatikoki, eta gero, elikagaiak izozkailuan kontserba daitezke.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En la actualidad, las atmósferas controladas permiten la conservación de grandes cantidades de vegetales durante su almacenamiento y transporte. Gaur egun, atmosfera kontrolatuen bidez, barazki kantitate handiak kontserba daitezke, biltegiratze-aldian eta garraiatzean.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

FIGURA 4.27. Izquierda: leche esterilizada Central Lechera Asturiana®; centro: leche UHT Milkaut®; derecha: conservas apertizadas. 4.27. IRUDIA. Ezkerrean: Central Lechera Asturiana® markako esne esterilizatua; erdian: Milkaut® UHT esnea; eskuinean: kontserba apertizatuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx