Emaitzak: 10

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Ehungintza, jantzigintza eta larrugintza (3)
Cat 16 - Urre zaharreko hariz brodatutako parpaila, soineko eta koktel beroki batez osatutako jantzia, 1962ko negua Cat. 16 - Encaje marrón bordado de oro viejo para este conjunto de vestido y abrigo de cóctel del invierno 1962.

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Eromena litzateke Balenciagak parpailarekin edo tularekin sortu zituen lanak zerrendatzea, ugariak baitira. 1950eko neguko bildumarako, esate baterako, hirurogeita hamaika modelotatik hogeita bederatzik zituzten aipatutako osagaiak, eta 1950eko udaberrian laurogeita hamalautik hamaseik. Belle-Epoque deituan bezala, Cristobal Balenciagak jantzi mota guztietan, goizetik gauerako jantzietan, erabili zituen parpailak. Era horretara, goizerako, parpaila brodatu estu bat jartzen da janzki baten alkandoran; mohair artilearekin, berriz, 1952an arratsalderako multzo erdi estuetarako ehuna bihurtzen da. Bai arratsalderako bai gauerako Balenciagak "Chantilly oso fina erabiltzen du, eta hori kolore delikatuez, arrosa koloreez, grisez edo beltzez zipriztintzen ditu soinekoak". 1950eko udan, Balenciagak parpailadun galtza batzuk diseinatu zituen, pixkagatik gainditu zituztenak arratsalderako krepezko soinekoak, bizkar irekikoak. 1962an galtza horiek berak panti bihurtu ziren (26. or. il.). 1920ko hamarraldian boladan zegoen tunika 1955ean erabili zuen berriro ere jostunak, eta 1967an eta 1968an ere hartara itzuli zen, baina orduko hartan soutache erara brodatutako parpaila batekin, gogora ekarriz veneziar puntu lodiak. Koktel eta afarirako jantziei dagokienez, parpailadun multzoen moldeak jostunarengan siluetak izan zuen bilakaera erakusten du, 1945. urteaz geroztik, bai gerri estu-estuaren bai gerri baxuaren bitartez edo gerririk gabe, soineko hauen antzera: marinela 1951n (75. or. il.), zakua (91. or. il.) eta baby doll (79. or. il.) 1957an. 1964ko baby doll-ek, aldiz, soineko-gerruntze bihurtuta, zabaltasun eskasa zuen, garai hartako joerei jarraituz. Sería una locura intentar enumerar las creaciones con encaje o con tul del modisto, puesto que son muy numerosas. Citaremos, por ejemplo, para la colección de invierno de 1950, veintinueve modelos de setenta y uno, y en la primavera de 1950 dieciséis de noventa y cuatro. Como en la Belle-Epoque, Cristóbal Balencíaga lo utiliza para conjuntos que van desde la mañana hasta la noche. De esta manera, para la mañana, se coloca un estrecho encaje bordado en una blusa de un traje, mientras que, confeccionado con lana mohair, el encaje se convierte en 19523 en la tela de conjuntos semi-ajustados para la tarde. Para la tarde y para la noche, Balenciaga utiliza siempre "Chantilly extremadamente fino, que salpica los vestidos de un rubio delicado, de rosa, de gris o de negro. En el verano de 1950, Balenciaga diseña un pantalón con encaje, que apenas supera el vestido de crepé con la espalda abierta para la tarde. En 1962, ese pantalón se transforma en pantis (il. p. 26). La tónica, de moda en los años 1920, vuelve a ser utilizada por el modisto en 1955, quien más tarde la retomará en 1967 y en 1968, confeccionada esta vez con un encaje bordado de soutache, que recuerda los gruesos puntos del encaje veneciano. Para el cóctel y la cena, el corte de los conjuntos con encaje muestra, tras 1945, la evolución de la silueta vista por el modisto, bien con el talle marcado, o bien con el talle bajo o sin talle, como lo recuerdan los vestidos: marinero en 1951 (il. p. 75), saco (il. p. 91) y babydoll (il. p. 79) en 1957. Sin embargo, el baby doll de 1964, que se convirtió en vestido corpiño, tiene una amplitud reducida, siguiendo las tendencias de la época.

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Kat. 25/26. - Artxiboko argazkia eta tailerraren krokisa: Chantillyko koktelerako jantzi sorta, 1964. Izurrei esker, bolanteek bolumen handia dute. Cat. 25/26 - Foto de archivo y croquis de taller: conjunto de cóctel de Chantilly, 1964. Gracias a los fruncidos, los volantes tienen mucho volumen.

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Ostalaritza eta turismoa (3)
Juegos diversos, aerobic, desfiles de modelos, deportes, cocktails y cenas especiales, concursos, atracciones y espectáculos internacionales… Zenbait joko, aerobica, modelo-desfileak, kirolak, koktelak eta afari bereziak, lehiaketak, nazioarteko ikuskizunak…

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Se beben tanto solos o formando parte de innumerables y famosos cócteles y combinaciones (Americano, Dry Martini, Manhatan, Negroni, etc). Bakarrik edan daitezke, edo hainbat eta hainbat koktel eta konbinazio ezagunetan (amerikarra, Dry Martini, Manhatan, Negroni…).

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Marianito rojo o blanco, bebida de trago corto, generalmente servida en copa de cóctel con uno o dos hielos, y con los mismos ingredientes que un vermut de trago largo. Marianito gorria edo zuria trago laburreko edaria da. Oro har, kokteleko kopa batean zerbitzatzen da, izotz batekin edo birekin, eta trago luzeko bermutaren osagai berak erabiliz.

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Animazio turistikoa (1)
Hay animaciones complementarias que se pueden hacer dentro del hotel, como demostraciones de paella que se puede regalar o vender, de tortilla, sangría, barbacoa, gazpacho, coctelería, etc., y algunas de ellas pueden desarrollarse a la vez, como gazpacho con tortilla o sangría con paella; para estas actividades tenemos hay que contar con restaurante y cocina. Animazio osagarri batzuk hotelean egin daitezke, esate baterako, janari eta edariak prestatzeko erakustaldiak: paella (oparitu edo saldu egin daiteke), tortilla, sangria, barbakoa, gazpatxoa, koktelak, etab. Haietako batzuk batera egin daitezke, adibidez, gazpatxoa tortillarekin, eta sangria paellarekin. Jatetxearen eta sukaldearen laguntza behar dugu jarduera horietarako.

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Komunikatzeko trebetasunak (1)
Finalizada la rueda de prensa se entregarán los dosieres a los periodistas, y suele ofrecerse un cóctel, momento propicio para establecer contactos, y concertar entrevistas. Prentsaurrekoa amaitu ostean, dosierrak emango zaizkie kazetariei, eta ondoren koktel bat eskaini ohi da: une egokia da kontaktuak egiteko eta elkarrizketak adosteko.

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