Emaitzak: 10

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (4)
Son llamados también azúcares o hidratos de carbono. Azukre edo karbohidrato ere deitzen zaie.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Esta función la realizan las sustancias ricas en calorías como los lípidos, los hidratos de carbono y las proteínas. Funtzio hori kaloria asko duten substantziek egiten dute, hala nola lipidoek, karbohidratoek eta proteinek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

0,02 % de glúcidos, azúcares o hidratos de carbono. % 0,02 gluzidoak, azukreak edo karbohidratoak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo la zanahoria contiene el 91% de agua, el 8,6% de hidratos de carbono, el 1,1% de proteínas, el 0,002% de grasas y el 0,6% de vitaminas. Adibidez, azenarioetan %91 ura da, %8,6 karbohidratoak, % 1,1 proteinak, %0,002 koipeak eta %0,6 bitaminak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
hidrato de carbono que, como la celulosa y el almidón, está formado por la condensación de varios monosacáridos. zelulosa eta almidoia bezala, zenbait monosakaridoren kondentsazioz osaturiko karbohidratoa.

Materiala: Elektroestetika

Hoy en día no cabe duda que dietas hipocalóricas exacerbadas conducen a alopecia, puesto que tanto los hidratos de carbono como las grasas y las proteínas son necesarios para un normal metabolismo. Gaur egun frogatuta dago dieta guztiz hipokalorikoak alopezia ekar dezakeela; izan ere, karbohidratoak zein koipeak eta proteinak beharrezkoak dira metabolismoa behar bezalakoa izan dadin.

Materiala: Elektroestetika

Hoy en día está comprobado científicamente que dietas hipocalóricas extremas pueden provocar alopecia, puesto que, tanto los hidratos de carbono como las grasas y las proteínas, son necesarios para un normal metabolismo. Gaur egun zientifikoki frogatuta dago dieta guztiz hipokalorikoak alopezia ekar dezakeela; izan ere, karbohidratoak zein koipeak eta proteinak beharrezkoak dira metabolismoa behar bezalakoa izan dadin.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (2)
La falta de luz también afecta a la inducción y diferenciación floral, en razón del bajo nivel de carbohidratos acumulados, y a la propia floración y fructificación posterior Argi faltak lore indukzioari eta diferentziazioari ere eragiten die –metatutako karbohidrato maila txikia da eta–, bai eta loratzeari eta geroko fruitu emateari ere.

Materiala: Nekazaritza

El contenido en almidón es elevado, no siendo un forraje que aporte un alto contenido en carbohidratos estructurales. Bazka mota honek almidoi asko dauka, baina ez du karbohidrato estruktural askorik ematen.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (1)
Su componente base es la harina de trigo y puede ser considerada una fuente de energía, dado su elevado contenido en carbohidratos digestibles y mayor contenido en grasa que los cereales. Oinarrizko osagaia gari-irina da, eta energia-iturritzat har daiteke, karbohidrato digerigarrien kantitate handia eta zerealek baino gantz kantitate handiagoa baititu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx