Emaitzak: 11

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (4)
Esta función la realizan las sustancias ricas en calorías como los lípidos, los hidratos de carbono y las proteínas. Funtzio hori kaloria asko duten substantziek egiten dute, hala nola lipidoek, karbohidratoek eta proteinek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Al envejecer, se necesitan menos calorías, pero se siguen necesitando alimentos saludables y nutritivos. Zahartzean kaloria gutxiago behar izaten dira, baina elikagai osasuntsu eta elikagarrien beharra izaten jarraitzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se prescribe en esta dieta una baja ingesta de calorías, alrededor de 1200 calorías, repartidas en 5 comidas. Kaloria gutxi hartzeko agintzen da dieta honetan, 1.200 kaloria inguru 5 otordutan banatuta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

1 kilocaloría = kcal = 1000 calorías. 1 kilokaloria = kcal = 1.000 kaloria.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
Para medir el calor se utiliza una unidad denominada caloría, definida como la cantidad de energía necesaria para elevar la temperatura de un gramo de agua a 1 atmósfera de presión de 14,5 a 15,5 °C. Beroa neurtzeko kaloria deitutako unitatea erabiltzen da. Unitate hori ur gramo baten tenperatura 14,5 ºC-tik 15,5 ºC-ra bitarteko presio-atmosfera 1era igotzeko behar den energia-kantitatea da.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (1)
Los primeros tendrían mayor capacidad para derrochar calorías, los obesos ingieren más calorías de lo normal por lo que un obeso puede ganar grasa o peso debido a que desprende menos energía en forma de calor de la que realmente ingiere, siendo la misma acumulada en el organismo. Argalek gaitasun handiagoa lukete kaloriak xahutzeko; gizenek, ostera, behar baino kaloria gehiago hartzen dituzte, eta, hortaz, pertsona gizen batek gantza edo pisua irabaz dezake, hartzen duena baino energia gutxiago gastatzen duelako bero-forman, eta hura organismoan metatuta geratzen delako.

Materiala: Elektroestetika

Instalatze eta mantentze lanak (4)
Para medir el calor se suele utilizar la caloría, que es la cantidad de calor necesaria para elevar un gramo de agua de 14,5oC a 15,5oC. Beroa neurtzeko, kaloria erabiltzen da. Kaloria: gramo bat ur 14,5oC-tik 15,5oC-ra igotzeko behar den bero-kantitatea da.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

1 caloría = 4,16 julios 1 kaloria = 4,16 joule

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Expresa el resultado en julios y calorías. Adierazi emaitza jouletan eta kaloriatan.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Metro, amperio y caloría. Metroa, anperea eta kaloria.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (1)
Se establece una carta de platos suficiente para confeccionar menús variados, tanto para dietas normales o basales, como para dietas especiales (hipocalóricas, intolerancias alimentarias, alergias, etc.). Plateren karta zehaztean, askotariko menuak egiteko aukera bermatu behar da, baliagarriak izan daitezkeenak dieta arruntetarako edo oinarrizko dietetarako, bai eta dieta berezietarako ere (kaloria urrikoak, elikagai jakinekiko intolerantzia edota alergiak dituztenentzako dietak, etab.).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx