Emaitzak: 205

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (14)
AAndrés votó ir a Casa Pepe AAndresek Pepe jatetxera joatea bozkatu du

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

El restaurante elegido es el votado por mayoría. Gehiengoak aukeratutako jatetxera joango dira afaltzera.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Este tipo de terminal es de uso común en comercios, hoteles, restaurantes y otras empresas para la realización en tiempo real de transferencias electrónicas de fondos y operaciones con tarjetas de pago. Terminal mota hau asko erabiltzen da denda, hotel, jatetxe eta beste hainbat enpresatan, funtsen transferentzia elektronikoak eta ordainketa-txartelekin egindako eragiketak denbora errealean egiteko.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Templos, salas de conferencias y congresos, bares, cafeterías, restaurantes, museos, casinos, hoteles, hostales, zonas comunes de centros comerciales, aeropuertos, estaciones de viajeros, parking cerrado de + de 5 vehículos, asilos, guarderías. Tenpluak, jardunaldietako eta biltzarretako aretoak, tabernak, kafetegiak, jatetxeak, museoak, kasinoak, hotelak, ostatuak, saltoki multzoetako gune partekatuak, aireportuak, bidaiari-geltokiak, 5 ibilgailu baino gehiagotarako aparkaleku itxiak, babes-etxeak eta haurtzaindegiak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Cualquiera que sea su ocupación, los siguientes: templos, museos, salas de conferencias y congresos, casinos, hoteles, hostales, bares, cafeterías, restaurantes o similares, zonas comunes en agrupaciones de establecimientos comerciales, aeropuertos, estaciones de viajeros, estacionamientos cerrados y cubiertos para más de 5 vehículos, hospitales, ambulatorios y sanatorios, asilos y guarderías. Lokalen edukiera zeinahi dela ere: tenpluak, museoak, jardunaldietako eta biltzarretako aretoak, kasinoak, hotelak, ostatuak, tabernak, kafetegiak, jatetxeak edo parekoak, saltoki multzoetako gune partekatuak, aireportuak, bidaiari-geltokiak, 5 ibilgailu baino gehiagotarako aparkaleku itxi eta estaliak, ospitaleak, anbulatorio eta erietxeak, babes-etxeak eta haurtzaindegiak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Templos, museos, salas de conferencias y congresos, casinos, hoteles, hostales, bares, cafeterías, restaurantes o similares, zonas comunes en agrupaciones de establecimientos comerciales, aeropuertos, estaciones de viajeros, estacionamientos cerrados y cubiertos para más de 5 vehículos, hospitales, ambulatorios /sanitarios, asilos y guarderías. Tenpluak, museoak, hitzaldi eta biltzarretarako aretoak, kasinoak, hotelak, ostatuak, tabernak, kafetegiak, jatetxeak edo antzekoak, merkataritza-establezimenduetako alderdi komunak, aireportuak, bidaiarien geltokiak, bost ibilgailu baino gehiagorentzako aparkaleku itxi eta estaliak, ospitaleak, anbulatorioak/osasun-zentroak, zaharren egoitzak eta haurtzaindegiak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

uno se va utilizar como restaurante (70 kW) y el otro se va a utilizar como pescadería (15 kW). bata jatetxea izango da (70 kW), eta bestea, arrandegia (15 kW).

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

BBeatriz votó ir a Casa Pepe BBeatrizez Pepe jatetxera joatea bozkatu du

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

CCarlos votó ir a Casa Pepe CCarlosek Pepe jatetxera joatea bozkatu du

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

DDiana votó ir a Casa Pepe DDianak Pepe jatetxera joatea bozkatu du

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (3)
Finalmente, el acudir a un restaurante a cenar, por ejemplo, para celebrar un aniversario, se puede considerar como una actividad terciaria puesto que no responde a unas necesidades básicas, sino a unas totalmente prescindibles. Azkenik, jatetxe batera afaltzera joatea, urtebetetzea ospatzeko adibidez, hirugarren mailako jarduera litzateke. Izan ere, ez baitie oinarrizko beharrei erantzuten, baizik eta erabat ezinbestekoak direnei.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

personal sanitario, empleados de una empresa de catering escolar, ganaderos, personal de limpieza de un restaurante, industriales, etc., son sólo una pequeña muestra. osasun-langileek, eskolako catering-enpresa bateko langileek, abeltzainek, jatetxe bateko garbitzaileek, industrialariek eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Recuerdo que un día mientras pasábamos por una acera ocupada por varios restaurantes, y con un espacio bajo mínimos para pasar dos personas, yo (al no ver con precisión) le describí (como pude) a mi compañero tal situación, pero calculé mal las distancias, y como usualmente cuando va conmigo no suele llevar el bastón, perdimos el equilibrio y... Gogoratzen dut egun batean, jatetxez beteta zegoen eta bi oinezko pasatzeko oso leku gutxi zuen espaloi batetik gindoazela, nik (ahal bezala, ez baitut ondo ikusten) Víctorri egoera nola zegoen azaldu nion, baina distantziak gaizki kalkulatu nituen, eta nirekin doanean berak makilarik eramaten ez duenez, oreka galdu genuen eta…

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ostalaritza eta turismoa (71)
Al sur se ubica la capital Brisbane ,importante centro ,universitario ( sede de universidades muy exclusivas ,con estudiantes de varias nacionalidades lo que también genera fuertes ingresos en el sector de la restauración y alojamiento) cuenta con modernos rascacielos y ejemplos del reciente pasado colonial. Hegoaldean, Brisbane hiriburua dago: unibertsitate-eremu garrantzitsua da (unibertsitate oso esklusiboen egoitza da; munduko hainbat tokitako ikasleak biltzen dira, eta horrek diru-sarrera handiak sortzen ditu jatetxe- eta ostatu-sektoreetan), etxe orratz modernoak ditu, eta hurbileko iragan kolonialaren erakusgarriak ditu.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La extraordinaria belleza natural del entorno , esta afectada por un uso intensivo del territorio , donde la superación de la capacidad de carga, y la construcción de tiendas de recuerdos, restaurantes, hoteles, pasarelas elevadas, viales y hasta un cine amenazan con convertir un parque nacional en un parque temático. Inguruaren edertasun natural paregabeari gogor eragiten dio lurraldearen erabilera intentsiboak; izan ere, karga-ahalmena gainditu da, eta han eraikitako oroigarri-denden, jatetxeen, hotelen, pasabide garaien eta bideen, edota zinema baten ondorioz, parke nazionala parke tematiko bihurtzeko arriskua dago.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Una de las excursiones más demandadas por los turistas que llegan a esta región son las Blue Mountains , zona de producción del café más codiciado del mundo, donde se han abierto senderos, restaurantes y pequeños hostales. Eskualde horretara joaten diren turistek gehien egin ohi dituzten ibilaldien artean dago Mendi Urdinetarako bisita; munduko kaferik gutiziatuena ekoizten den eremu horretan bide-zidorrak, jatetxeak eta ostatu txikiak ireki dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

-Los Desayunos, Almuerzos y Cenas a bordo que se especifican en los itinerarios (vino y café incluido) y dos almuerzos en Restaurantes. -Ibilbideetan zehazten diren gosari, bazkari eta afariak trenean (ardoa eta kafea barne) eta bi bazkari jatetxeetan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Sunset Boulevard reúne una decadente concentración de restaurantes y pubs. Sunset Boulevarden jatetxe- eta pub- metaketa eroria ikus daiteke.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Sunset Boulevard , reune una decadente concentración de restaurantes y pubs. Sunset Boulevard-en jatetxe- eta pub-pilaketa dekadentea dago.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

El alojamiento y la manutención del guía suelen ser concedidos de modo gratuito por los hoteles y restaurantes a las agencias de viajes. Hotelek eta jatetxeek doan eskaintzen diete gidariaren ostatua eta mantenua bidaia-agentziei.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

los mejores hoteles, los mejores asientos de avión, los espectáculos más famosos, los restaurantes más prestigiosos... hotelik onenak, hegazkinetako eserlekurik onenak, ikuskizunik famatuenak, jatetxerik ospetsuenak...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

El barrio de Plaka con animación nocturna lleno de restaurantes y bares es una de las zonas más transitadas por los turistas. Plaka auzoa, jatetxe eta tabernaz josia eta gau-giro handikoa, turistek gehien bisitatzen dutenetako bat da.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Por la noche puede incluir una cena en un restaurante típico o simplemente un espectáculo con o sin copa. Gauez, berriz, afaria egin daiteke jatetxe tipikoren batean, edo ikuskizunen batera joan, eta koparen bat har daiteke.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Animazio turistikoa (12)
Esta función no es baladí, ya que numerosos turistas que pasan todas sus vacaciones dentro del complejo turístico en el que están alojados sin pisar apenas el entorno salvo para dirigirse a restaurantes o clubes de su nacionalidad. Funtzio horrek badu bere garrantzia; izan ere, turista ugarik oporraldi osoa igarotzen dute gune turistikoaren barruan, eta bere nazionalitateko jatetxe eta klubetara joateko bakarrik ateratzen dira.

Materiala: Animazio turistikoa

En el departamento de restauración te facilitan una caja de 10 velas de unos 20 cm que utilizan para las mesas del restaurante ¿Cómo creas 20 puntos de iluminación a pie de playa? Sukaldaritza-sailean 10 kandelako (20 cm ingurukoak) kaxa bat eman dizue, jatetxeko mahaietarako erabiltzen baitituzte. Nola sortuko dituzu 20 argi-puntu hondartzan?

Materiala: Animazio turistikoa

En este apartado, por departamento de restauración se entienden los restaurantes y cafeterías que se encuentran en el complejo hotelero, excluyendo cocina y bares por que la relación con ellos es distinta. Atal honetan, sukaldaritza-sailtzat hartzen ditugu ostalaritzako gunean dauden jatetxe eta kafetegiak, baina ez sukaldea eta tabernak, haiekiko harremana desberdina baita.

Materiala: Animazio turistikoa

Este departamento es un gran aliado de los servicios de animación; en primer lugar, en los restaurantes se reúne una gran cantidad de gente en unas franjas horarias determinadas, estarán parados y sentados durante el tiempo que duren el desayuno, la comida o la cena, lo cual supone entre media hora y una hora y media para usar los espacios de restauración para publicitar las actividades. Sukaldaritza-saila animazio-zerbitzuen aliatu on bat da; alde batetik, jatetxeetan jende asko elkartzen da ordu jakin batzuetan, eta geldik eta eserita egoten dira gosariak, bazkariak edo afariak dirauen artean; beraz, ordu-erdi eta ordu eta erdi inguru ditugu toki horiez baliatzeko gure jarduerak iragartzeko.

Materiala: Animazio turistikoa

Numerosos bares o restaurantes cuentan con una pantalla táctil en la que los camareros apuntan las consumiciones de los huéspedes. Taberna eta jatetxe askotan ukipen-pantaila bat izaten dute, zeinean ostalariei zerbitzatutako edariak jasotzen baitituzte zerbitzariek.

Materiala: Animazio turistikoa

l¿Es un hotel, un restaurante o un complejo hostelero?, ¿un resort?, ¿tiene muchas instalaciones? lHotel bat, jatetxe bat edo ostalaritzako gune bat da?, resort bat?, instalazio asko ditu?

Materiala: Animazio turistikoa

Casi todos los establecimientos tienen un pequeño restaurante, comedor o una sala de televisión, o de reunión, incluso algunos con una chimenea, aquí podremos realizar bingos, actuaciones, juegos de mesa, programar películas, etc. Establezimendu gehienek dute jatetxe, jangela, telebista-areto edo bilera-areto txiki bat (batzuetan, tximinia ere izaten da); areto horietan egin ditzakegu bingoak, emanaldiak eta mahai-jokoak, filmak jar ditzakegu, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

Se pueden distribuir unos pequeños folletos u octavillas desde recepción, dejarlos en las habitaciones, en las mesas de restaurante o en los bares. Liburuxka edo panfleto batzuk bana daitezke harrera-lekuan, edo utz daitezke logeletan eta jatetxeko edo tabernako mahaietan.

Materiala: Animazio turistikoa

Hay animaciones complementarias que se pueden hacer dentro del hotel, como demostraciones de paella que se puede regalar o vender, de tortilla, sangría, barbacoa, gazpacho, coctelería, etc., y algunas de ellas pueden desarrollarse a la vez, como gazpacho con tortilla o sangría con paella; para estas actividades tenemos hay que contar con restaurante y cocina. Animazio osagarri batzuk hotelean egin daitezke, esate baterako, janari eta edariak prestatzeko erakustaldiak: paella (oparitu edo saldu egin daiteke), tortilla, sangria, barbakoa, gazpatxoa, koktelak, etab. Haietako batzuk batera egin daitezke, adibidez, gazpatxoa tortillarekin, eta sangria paellarekin. Jatetxearen eta sukaldearen laguntza behar dugu jarduera horietarako.

Materiala: Animazio turistikoa

Pubs, bares, cafés o restaurantes, todos estos establecimientos pueden ofertar animación. Pubak, tabernak, kafetegiak, jatetxeak... establezimendu guztiek eskain dezakete animazioa.

Materiala: Animazio turistikoa

Zehar-lerroa (4)
Los residuos comerciales, generados por la actividad propia del comercio, al por mayor y al por menor, de los servicios de restauración y bares, de las oficinas y de los mercados, así como del resto del sector servicios. Merkataritza-hondakinak, handizkako zein txikizkako merkataritza-jarduerak sortuak, baita jatetxe eta tabernetako zerbitzuetako, bulego eta azoketako eta gainerako zerbitzuen sektoreko jarduerek eragindakoak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Los biorresiduos, entendiéndolos como residuos biodegradables de jardines y parques, residuos alimenticios y de cocina procedentes de hogares, restaurantes, servicios de restauración colectiva y establecimientos de venta al por menor, así como residuos comparables procedentes de plantas de procesado de alimentos. Biohondakinak: lorategietako eta parkeetako hondakin biodegradagarriak; etxe, jatetxe, janari kolektiboko zerbitzuetatik eta txikizkako establezimenduetatik ateratako elikagai- eta sukalde-hondakinak, baita elikagaiak prozesatzeko instalazioetatik ateratako antzeko hondakinak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Acuerdos con el sector de la hostelería y la restauración, tales como el fomento de la utilización de envases reutilizables, la integración de criterios ambientales y de prevención de residuos en la contratación de materiales y servicios. Akordioak ostalaritzako eta jatetxeetako sektorearekin, hala nola ontzi berrerabilgarriak erabil ditzaten edota ingurumen-irizpideak eta hondakinak prebenitzeko irizpideak sar ditzaten materialen eta zerbitzuen kontratazioan.

Materiala: Sistemen integrazioa

En relación con la generación de residuos de alimentos la inclusión de medidas encaminadas a evitar el desperdicio de alimentos y fomentar el consumo responsable, tales como acuerdos con los comercios para minimizar los alimentos caducados, establecer pautas para consumidores, restauración y actividades con comedor para aprovechar los alimentos sobrantes, crear vías de aprovechamiento de excedentes en buen estado a través de iniciativas sociales –comedores populares, bancos de alimentos, etc. Elikagaien hondakinak sortzeari dagokionez, elikagaiak alferrik ez galtzeko eta kontsumo arduratsua sustatzeko neurriak sartzea, hala nola saltokiekin akordioak egitea iraungitako elikagaiak minimizatzeko; jarraibideak ezartzea kontsumitzaile, jatetxe eta jantokia duten jardueretarako, soberako elikagaiak aprobetxatzeko, egoera onean dauden soberakinak aprobetxatzeko bideak sortzeko gizarte-ekimenen bidez –herri-jantokiak, elikagaien bankuak, eta abar–.

Materiala: Sistemen integrazioa

Instalatze eta mantentze lanak (5)
Esta solución es viable en el supuesto de que los puntos de consumo a alimentar necesiten tener garantizado una elevada dotación de caudal (bañeras de hidromasaje, spas, cocinas de restaurantes, bocas de riego, etc. Dicho sistema permite la utilización de tuberías de menor diámetro y de forma similar al sistema descrito anteriormente deben utilizarse codos de conexión dobles, con ambas entradas conectadas al mismo colector de distribución. Soluzio bideragarria da emari handi batez elikatu beharreko kontsumo puntuak daudenean (hidromasaje-bainuontziak, spak, jatetxeetako sukaldeak, ureztatze-ahoak...). Sistema honek aukera ematen du diametro txikiagoko hodiak erabiltzeko. Aurreko sisteman bezala, konexio-ukondo bikoitzak instalatu behar dira, konexio horiek biak kolektore berberari lotuta.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Los lavabos murales carecen de pie estando sujetos a la pared. Son los más utilizados en cuartos de baño de reducidas dimensiones, aseos o espacios en los que su uso será puntual, como es el caso de lavabos públicos en restaurante, gimnasios…; aunque también es habitual encontrarlos en cuartos de baño minimalistas. Horrelako konketek ez dute oinik; zuzenean hormara lotuta daude. Hormako konketak dira erabilienak bainugela txikietan, bai eta konketak oso noizbehinka baizik erabiliko ez diren komun eta lekuetan ere, hala nola jatetxeetako komun publikoetan eta gimnasioetan, eta bainugela minimalistetan ere maiz jartzen dira horrelakoak.

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Para pequeñas colectividades e industrias (urbanizaciones, restaurantes, hoteles, fábricas alimentarias, etc.) es imprescindible colocar un separador de grasas, especialmente cuando hay un sistema de depuración autónoma. Lokal txiki eta lantegietan (urbanizazioak, jatetxeak, hotelak, elikagaigintzako lantegiak eta abar), ezinbestekoa da koipe-bereizgailu baT1jartzea, arazketa-sistema autonomo baT1dagoe­nean, batez ere.

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La estación de bombeo compacta, pude ser instalada en superficie o enterrada, bajo tierra. Representa la solución ideal en pequeñas instalaciones de ámbito doméstico, terciario y pequeñas instalaciones de ámbito comercial como restaurantes, oficinas, pequeños hoteles e inmuebles de similares características. Ponpaketa-estazioak –konpaktuak, beraz– azalean nahiz lurpean instala daitezke, eta insta­lazio txikietan irtenbiderik egokiena dira, bai etxeetan, bai hirugarren sektorekoetan edo merkataritzakoetan, hala nola jatetxeetan, bulegoetan, hotel txikietan eta horrelako ezaugarriak dituzten bestelako eraikinetan.

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Utilización frecuente, por ejemplo hospitales, escuelas, restaurantes, hoteles Erabilera: handia. Adibidez: ospitaleak, ikastetxeak, jatetxeak, hotelak.

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