Emaitzak: 23

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (5)
servicios higiénicos, techo, luz eléctrica, agua corriente, calefacción, una cama para cada niño o bien literas, comedor, cocina, etc. zerbitzu higienikoak, sabaia, argi elektrikoa, kanilako ura, berogailua, haur bakoitzarentzako ohea edo ohatzeak, jangela, sukaldea, etab.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También será esencial extremar las medidas de higiene, tanto de los niños como del personal de los centros infantiles (comedor, limpieza, etc.), así como de las instalaciones, utensilios y juguetes. Higiene-neurriak muturreraino eramatea ere ezinbestekoa izango da: haurrena, haur-eskoletako langileena (jangela, garbiketa eta abar), instalazioetakoa, tresna eta jostailuena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

el patio, el comedor, el lugar de descanso, el lugar de aseo, e incluso el exterior si se trata de hacer una excursión. jolastokia, jangela, atsedenlekua, bainugela, eta kanpoaldea ere bai, txangoa egiten denean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

e) utilizar los servicios de comedor y transporte e) Jangelako eta garraioko zerbitzuak erabili.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Otro escenario conflictivo que descubrí ya en los primeros tiempos fue el de la cocina y después el del comedor o cualquiera que fuese el lugar en que se despacharan los alimentos cocinados o no por nosotros; en la cocina siempre hay movimiento y muchas veces es inesperado: Hasierako garaietan jada konturatu nintzen gatazketarako aproposa zen beste leku bat ere bazegoela: sukaldea eta, geroago, jangela, edo geuk edo beste norbaitek egindako jana zerbitzatzen zen beste edozein leku. Sukaldean beti mugimendua dago eta, askotan, ezustekoak egoten dira:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudia eta soinua (1)
el oyente medio tiene acceso a una fidelidad de reproducción en su propio comedor superior a la de muchos estudios. entzule arrunt batek estudio askok baino erreprodukzio-fidelitate handiagoa du etxeko jangelan.

Materiala: Irudia

Administrazioa eta kudeaketa (1)
Podemos estudiar esta cuestión desde muy diversas ópticas, desde los procedimientos que aplica cada empresa para controlar la asistencia de sus trabajadores a las modernas herramientas (hardwareysoftware) que tienen actualmente a su alcance: huella digital, tarjetas de control de presencia, programas para registrar los accesos, las visitas, las entradas en el aparcamiento o el comedor de la empresa, etc. Gai hori hainbat ikuspegitatik azter daiteke, enpresak langileen asistentzia kontrolatzeko aplikatzen dituen prozeduretatik hasi eta eskura dituen tresna berrietaraino (hardwareaetasoftwarea): hatz-marka; presentzia kontrolatzeko txartelak; sarrerak, bisitak, enpresako aparkalekuko edo jangelako sarrerak erregistratzeko programak, eta abar.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Animazio turistikoa (1)
Casi todos los establecimientos tienen un pequeño restaurante, comedor o una sala de televisión, o de reunión, incluso algunos con una chimenea, aquí podremos realizar bingos, actuaciones, juegos de mesa, programar películas, etc. Establezimendu gehienek dute jatetxe, jangela, telebista-areto edo bilera-areto txiki bat (batzuetan, tximinia ere izaten da); areto horietan egin ditzakegu bingoak, emanaldiak eta mahai-jokoak, filmak jar ditzakegu, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

Instalatze eta mantentze lanak (3)
Calcula las cargas térmicas de refrigeración y calefacción del comedor del plano adjunto teniendo en cuenta que el resto de habitaciones estarán sin climatizar. Kalkulatu erantsitako planoko jangelako hozte- eta berotze-karga termikoak, gainerako gelak klimatizatu gabe egongo direla kontuan hartuta.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Las ventanas son de vidrio doble con persiana veneciana exterior de color claro y está ocupado habitualmente por cuatro personas. Leihoak beira bikoitzekoak dira, kolore argiko kanpoko pertsiana veneziarra dute eta jangelan, normalean, lau pertsona egoten dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Calcula el suelo radiante de un piso de dos habitaciones, comedor y baño del que conocemos las cargas térmicas desglosadas por locales. Kalkulatu bi logela, jangela bat eta bainugela bat dituen etxebizitza baten zoru erradiatzailea, kontuan hartuta karga termikoak ezagutzen ditugula lokalen arabera banakatuta.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (10)
Vestuarios y comedor de personal. Aldagelak eta langileen jangela.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El objetivo principal radica en la aplicación del principio de la marcha adelante durante todo el proceso de elaboración de comidas y también en la relación cocina-comedor. Helburu nagusia da, hasiera-hasieratik, aurreranzko martxaren printzipioa aplikatzea otorduen elaborazio-prozesu osoan, bai eta sukaldearen eta jangelaren arteko loturari dagokionez ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Vestuarios y servicios separados físicamente de las zonas de manipulación y conservación de alimentos y del comedor del establecimiento. Aldagelak eta komunak bereizita egon behar dira fisikoki elikagaiak manipulatzen eta kontserbatzen diren eremutik, bai eta establezimenduaren jangelatik ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Inicial: entrada de la vajilla sucia procedente del comedor. Hasierakoa: jangelako baxera zikina jasotzeko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Limpieza de batería y utillaje de la cocina y elementos del comedor (vajilla, cubertería, etc.). Sukaldeko baxera eta tresneria nahiz jangelako elementuak (baxera, mahai-tresnak, etab.) garbitzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Jerarquía de la plantilla necesaria para un comedor escolar. Ikastetxeko jangela batean behar diren langileen hierarkia.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

comprende los restaurantes o casas de comidas que son un negocio individual o social, en los que la principal característica es un comedor múltiple en el que se sirven comidas elaboradas en una cocina común. Arlo honetakoak dira banako negozioak diren jatetxeak nahiz helburu soziala dutenak, bezero askorentzako jangela bat dutenak, eta janari guztiak sukalde komun batean prestatzen dituztenak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La restauración tradicional comprende los restaurantes o casas de comidas que constituyen un negocio individual o social, en los que la principal característica es un comedor múltiple en el que se sirven comidas elaboradas en una cocina común. Sukaldaritza tradizionalaren arlokoak dira banako negozioak diren jatetxeak nahiz helburu soziala dutenak, bezero askorentzako jangela bat dutenak, eta janari guztiak sukalde komun batean prestatzen dituztenak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Estos servicios se ofrecen en lugares como escuelas, comedores universitarios, centros de acción social, fábricas-empresas, ejército, residencias, hospitales-clínicas, prisiones, diversos medios de transporte como compañías aéreas, compañías ferroviarias, etc. Horrelako zerbitzuak hainbat lekutan ematen dira: ikastetxeetako eta unibertsitateetako jangeletan, gizarte-ekintzako zentroetan, fabriketan eta enpresetan, armadan, egoitzetan, ospitale eta kliniketan, espetxeetan, garraiobide batzuetan, hala nola hegazkin- eta trenbide-konpainietan, eta abarretan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se define como el sistema de gestión y organización culinaria en el que la elaboración (cocinado) y la consumición (comedor) están totalmente disociadas en el espacio y en el tiempo. Sukaldaritzako kudeaketa- eta antolaketa-sistema bat da, elaborazio-prozesua (prestaketa sukaldean) eta kontsumoa (jangela) erabat bananduta dituena, bai espazioan, bai denboran.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx