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Gizarte eta kultura zerbitzuak (5) | |
servicios higiénicos, techo, luz eléctrica, agua corriente, calefacción, una cama para cada niño o bien literas, comedor, cocina, etc. | zerbitzu higienikoak, sabaia, argi elektrikoa, kanilako ura, berogailua, haur bakoitzarentzako ohea edo ohatzeak, jangela, sukaldea, etab. |
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa | |
También será esencial extremar las medidas de higiene, tanto de los niños como del personal de los centros infantiles (comedor, limpieza, etc.), así como de las instalaciones, utensilios y juguetes. | Higiene-neurriak muturreraino eramatea ere ezinbestekoa izango da: haurrena, haur-eskoletako langileena (jangela, garbiketa eta abar), instalazioetakoa, tresna eta jostailuena. |
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa | |
el patio, el comedor, el lugar de descanso, el lugar de aseo, e incluso el exterior si se trata de hacer una excursión. | jolastokia, jangela, atsedenlekua, bainugela, eta kanpoaldea ere bai, txangoa egiten denean. |
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa | |
e) utilizar los servicios de comedor y transporte | e) Jangelako eta garraioko zerbitzuak erabili. |
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa | |
Otro escenario conflictivo que descubrí ya en los primeros tiempos fue el de la cocina y después el del comedor o cualquiera que fuese el lugar en que se despacharan los alimentos cocinados o no por nosotros; en la cocina siempre hay movimiento y muchas veces es inesperado: | Hasierako garaietan jada konturatu nintzen gatazketarako aproposa zen beste leku bat ere bazegoela: sukaldea eta, geroago, jangela, edo geuk edo beste norbaitek egindako jana zerbitzatzen zen beste edozein leku. Sukaldean beti mugimendua dago eta, askotan, ezustekoak egoten dira: |
Materiala: Adierazpena eta komunikazioa | |
Irudia eta soinua (1) | |
el oyente medio tiene acceso a una fidelidad de reproducción en su propio comedor superior a la de muchos estudios. | entzule arrunt batek estudio askok baino erreprodukzio-fidelitate handiagoa du etxeko jangelan. |
Materiala: Irudia | |
Administrazioa eta kudeaketa (1) | |
Podemos estudiar esta cuestión desde muy diversas ópticas, desde los procedimientos que aplica cada empresa para controlar la asistencia de sus trabajadores a las modernas herramientas (hardwareysoftware) que tienen actualmente a su alcance: huella digital, tarjetas de control de presencia, programas para registrar los accesos, las visitas, las entradas en el aparcamiento o el comedor de la empresa, etc. | Gai hori hainbat ikuspegitatik azter daiteke, enpresak langileen asistentzia kontrolatzeko aplikatzen dituen prozeduretatik hasi eta eskura dituen tresna berrietaraino (hardwareaetasoftwarea): hatz-marka; presentzia kontrolatzeko txartelak; sarrerak, bisitak, enpresako aparkalekuko edo jangelako sarrerak erregistratzeko programak, eta abar. |
Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa) | |
Animazio turistikoa (1) | |
Casi todos los establecimientos tienen un pequeño restaurante, comedor o una sala de televisión, o de reunión, incluso algunos con una chimenea, aquí podremos realizar bingos, actuaciones, juegos de mesa, programar películas, etc. | Establezimendu gehienek dute jatetxe, jangela, telebista-areto edo bilera-areto txiki bat (batzuetan, tximinia ere izaten da); areto horietan egin ditzakegu bingoak, emanaldiak eta mahai-jokoak, filmak jar ditzakegu, etab. |
Materiala: Animazio turistikoa | |
Instalatze eta mantentze lanak (3) | |
Calcula las cargas térmicas de refrigeración y calefacción del comedor del plano adjunto teniendo en cuenta que el resto de habitaciones estarán sin climatizar. | Kalkulatu erantsitako planoko jangelako hozte- eta berotze-karga termikoak, gainerako gelak klimatizatu gabe egongo direla kontuan hartuta. |
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak | |
Las ventanas son de vidrio doble con persiana veneciana exterior de color claro y está ocupado habitualmente por cuatro personas. | Leihoak beira bikoitzekoak dira, kolore argiko kanpoko pertsiana veneziarra dute eta jangelan, normalean, lau pertsona egoten dira. |
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak | |
Calcula el suelo radiante de un piso de dos habitaciones, comedor y baño del que conocemos las cargas térmicas desglosadas por locales. | Kalkulatu bi logela, jangela bat eta bainugela bat dituen etxebizitza baten zoru erradiatzailea, kontuan hartuta karga termikoak ezagutzen ditugula lokalen arabera banakatuta. |
Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak | |
Ostalaritza eta turismoa (10) | |
Vestuarios y comedor de personal. | Aldagelak eta langileen jangela. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
El objetivo principal radica en la aplicación del principio de la marcha adelante durante todo el proceso de elaboración de comidas y también en la relación cocina-comedor. | Helburu nagusia da, hasiera-hasieratik, aurreranzko martxaren printzipioa aplikatzea otorduen elaborazio-prozesu osoan, bai eta sukaldearen eta jangelaren arteko loturari dagokionez ere. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
Vestuarios y servicios separados físicamente de las zonas de manipulación y conservación de alimentos y del comedor del establecimiento. | Aldagelak eta komunak bereizita egon behar dira fisikoki elikagaiak manipulatzen eta kontserbatzen diren eremutik, bai eta establezimenduaren jangelatik ere. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
Inicial: entrada de la vajilla sucia procedente del comedor. | Hasierakoa: jangelako baxera zikina jasotzeko. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
Limpieza de batería y utillaje de la cocina y elementos del comedor (vajilla, cubertería, etc.). | Sukaldeko baxera eta tresneria nahiz jangelako elementuak (baxera, mahai-tresnak, etab.) garbitzea. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
Jerarquía de la plantilla necesaria para un comedor escolar. | Ikastetxeko jangela batean behar diren langileen hierarkia. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
comprende los restaurantes o casas de comidas que son un negocio individual o social, en los que la principal característica es un comedor múltiple en el que se sirven comidas elaboradas en una cocina común. | Arlo honetakoak dira banako negozioak diren jatetxeak nahiz helburu soziala dutenak, bezero askorentzako jangela bat dutenak, eta janari guztiak sukalde komun batean prestatzen dituztenak. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
La restauración tradicional comprende los restaurantes o casas de comidas que constituyen un negocio individual o social, en los que la principal característica es un comedor múltiple en el que se sirven comidas elaboradas en una cocina común. | Sukaldaritza tradizionalaren arlokoak dira banako negozioak diren jatetxeak nahiz helburu soziala dutenak, bezero askorentzako jangela bat dutenak, eta janari guztiak sukalde komun batean prestatzen dituztenak. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
Estos servicios se ofrecen en lugares como escuelas, comedores universitarios, centros de acción social, fábricas-empresas, ejército, residencias, hospitales-clínicas, prisiones, diversos medios de transporte como compañías aéreas, compañías ferroviarias, etc. | Horrelako zerbitzuak hainbat lekutan ematen dira: ikastetxeetako eta unibertsitateetako jangeletan, gizarte-ekintzako zentroetan, fabriketan eta enpresetan, armadan, egoitzetan, ospitale eta kliniketan, espetxeetan, garraiobide batzuetan, hala nola hegazkin- eta trenbide-konpainietan, eta abarretan. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx | |
Se define como el sistema de gestión y organización culinaria en el que la elaboración (cocinado) y la consumición (comedor) están totalmente disociadas en el espacio y en el tiempo. | Sukaldaritzako kudeaketa- eta antolaketa-sistema bat da, elaborazio-prozesua (prestaketa sukaldean) eta kontsumoa (jangela) erabat bananduta dituena, bai espazioan, bai denboran. |
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx |
Emaitzak: 23
Familia | # |
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xxOstalaritza eta turismoa | 10 |
xxGizarte eta kultura zerbitzuak | 7 |
xxInstalatze eta mantentze lanak | 3 |
xxAdministrazioa eta kudeaketa | 1 |
xxIrudia eta soinua | 1 |
xxAnimazio turistikoa | 1 |