Emaitzak: 12

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Tomar el sol con precaución y gradualmente para evitar insolaciones y quemaduras. Arretaz hartu eguzkia eta pixkanaka, intsolazio eta erredurarik ez izateko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ostalaritza eta turismoa (1)
Condiciones sanitarias: mal de altura, hipotermia, insolación Osasun-egoera:goietako gaitza, hipotermia, intsolazioa.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Elektrizitatea eta elektronika (1)
Ese porcentaje depende de la ubicación del edificio, siendo superior en las zonas con mayor insolación, por ejemplo, en Asturias es del 30%, mientras que en Andalucía es del 70%. Ehuneko hori eraikinaren kokapenaren araberakoa da; hala, handiagoa da intsolazio handiagoa duten guneetan. Asturiasen, adibidez, % 30ekoa da; Andaluzian, berriz, % 70ekoa.

Materiala: Instalazio domotikoak

Nekazaritza (9)
En otros casos, el calor y la insolación provocan conjuntamente lesiones epidérmicas en forma de manchas y llagas, que se suberifican o necrosan en casos extremos, depreciando la fruta. Beste kasu batzuetan, beroak eta intsolazioak lesio epidermikoak eragiten dituzte (orbanak eta zauriak). Lesio horiek, muturreko kasuetan, zuberifikatu egiten dira eta fruituek balioa galtzen dute.

Materiala: Nekazaritza

Las especies frutales de zona templada vegetan y fructifican adecuadamente en un relativamente amplio intervalo específico de valores de la insolación. Gune epeletako fruta arbolen espezieak egoki hazten dira eta ondo ematen dute fruitua intsolazio balioen bitarte aski zabal batean.

Materiala: Nekazaritza

Fuera de este intervalo, la baja insolación o el exceso de insolación ocasionan efectos casi siempre negativos en los árboles. Bitarte horretatik kanpo, intsolazio baxuak eta gehiegizko intsolazioak zuhaitzetan eragin negatiboa izaten dute ia beti.

Materiala: Nekazaritza

Este efecto se da en zonas climáticas de baja insolación, en árboles sombreados accidentalmente o también en partes de cada árbol, provocándose así la tendencia natural en los árboles a formar copas aparasoladas al envejecer, por falta de renovación vegetativa en la zona interna sombreada. Horixe gertatzen da, hain zuzen ere, intsolazio baxuko gune klimatikoetan, ustekabean itzalez estaliriko zuhaitzetan nahiz zuhaitz ataletan; ondorioz, zuhaitzek eguzkitako itxurako adaburuak osatzeko joera naturala hartzen dute zahartzean, itzalez estaliriko barne gunean berritze begetatiborik ez dagoela eta.

Materiala: Nekazaritza

Como es lógico, los excesos de insolación coinciden casi siempre con elevadas temperaturas y ambiente seco, lo que superpone los efectos de estos factores, agravando los problemas. Logikoa denez, gehiegizko intsolazioa bat etortzen da, ia beti, tenperatura altuekin eta giro lehorrarekin, non faktoreon ondorioak gainjarri egiten diren eta arazoak larriagotu.

Materiala: Nekazaritza

En los frutos, niveles altos, aunque no excesivos, de insolación pueden destruir los pigmentos oscureciendo la coloración del mismo. Fruituetan, intsolazio maila altuek, nahiz eta altuegiak ez izan, pigmentuak suntsi ditzakete eta kolorazioa ilundu.

Materiala: Nekazaritza

Esto es el asurado, golpe de sol o golpe de calor, que puede estar originado por fuerte insolación, y también por altas temperaturas, ambientes muy secos, vientos tórridos o por todas estas causas a la vez. Horri eguzki kolpe edo bero kolpe esaten zaio eta intsolazio gogor batek, tenperatura altuek, giro oso lehorrek, haize guztiz beroek edo horiek guztiek batera sortarazi dezakete.

Materiala: Nekazaritza

Amarillo mate recubierto de manchas roñosas, leonadas y moreno claro; ligeras tonalidades sonrosadas a la insolación hori matea da, orban ugertu, horail ilun eta beltzaran argiz estalia; intsolazioarekin, pixka bat gorriztak diren tonalitateak hartzen ditu

Materiala: Nekazaritza

Amarillo claro, un poco más intenso a la insolación y finamente punteado de gris por toda la superficie hori argia, bizixeagoa intsolazioarekin eta, amaieran, puntu grisez josia azal osoan zehar

Materiala: Nekazaritza