Emaitzak: 20

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (7)
Una vez efectuado el vómito, se acudirá al centro de salud con una muestra del medicamento causante de la intoxicación. Oka egin duenean, eraman osasun-etxera, intoxikazioa sortu duen botikaren lagin bat hartuta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Uno de los accidentes más frecuentes y fácilmente evitable es el producido por la intoxicación con productos farmacéuticos, cosméticos o de limpieza. Istripu ohikoenetako bat botikekin, kosmetikoekin edo garbiketa-produktuekin izandako intoxikazioak izaten dira, eta oso errazak dira saihesten.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En los niños menores de 5 años, las principales causas de accidentes son las intoxicaciones, siendo un 90 % por vía oral y el resto cutáneas (mucosas ocular, nasal o bucal; vías respiratorias). 5 urte baino gutxiagoko haurretan, istripuen arrazoi nagusia intoxikazioak izan ohi dira, % 90 aho bidezkoak, eta gainerakoak, larruazalekoak (begi, sudur edo ahoko mukosak; arnasbideak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los medicamentos son la primera causa de intoxicación, especialmente en los niños. Botikak dira intoxikazioen arrazoi nagusia, bereziki haurren kasuan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

cuanto más tiempo esté un alimento en la franja de temperatura de riesgo, por ejemplo, fuera de la nevera, mayores serán las posibilidades de intoxicación. elikagaia zenbat eta luzaroago egon tenperatura-tarte arriskutsuan (hozkailutik kanpo, esaterako) orduan eta handiagoa izango da intoxikaziorako arriskua.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

A continuación se presenta un cuadro con la bacteria que las produce, el alimento que se ha consumido y los síntomas de intoxicación: Jarraian azaltzen den koadroan elikadurazko toxiinfekzioak sortzen dituzten bakteriak, kontsumitutako elikagaiak eta intoxikazioaren sintomak agertzen dira:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En esta etapa, las personas son más vulnerables a las enfermedades y a las intoxicaciones alimentarias, ya que su sistema inmunológico está más débil y, además, las patologías que padecen desde hace años se pueden agravar. Aro horretan, pertsonak ahulagoak izaten dira gaixotasunen eta elikaduragatiko intoxikazioen aurrean, sistema immunologikoa ahulago egoten baita eta, gainera, urteetan izan dituzten gaixotasunek okerrera egin baitezakete.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (1)
la cabina de pintura es un lugar con peligro de intoxicación, pero solo si estamos en ese sitio concreto, corremos el riesgo de sufrir un accidente provocado por la inhalación de gases o productos tóxicos debidos a la emanación de gases inherentes al proceso de pintado. pintura-kabina, intoxikazioa dela eta, arriskubidea sortzen duen lekua da, baina leku zehatz horretan bagaude soilik izango dugu istripuaren arriskua, pintatze-prozesuari lotutako gasak edo produktu toxikoak arnastearen ondorioz.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (2)
Raramente aparecen intoxicaciones y reacciones de tipo alérgico. Oso gutxitan agertzen dira intoxikazioak eta alergia-erreakzioak.

Materiala: Elektroestetika

Si se hace pasar en estas circunstancias la corriente, se observa que el conejo A muere con un cuadro de intoxicación estricnínica, con sus contracciones típicas, mientras que el conejo B muere con los síntomas de envenenamiento por cianuro. Egoera horretan korrontea igaroaraziz gero, ikusiko dugu A untxia estrikninazko intoxikazioaren sintomekin (ohiko uzkurdurak) hiltzen dela, eta B untxia, ostera, zianurozko pozoitze-sintomekin.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (4)
La intoxicación puede producirse por ingestión de la toxina, denominándose intoxicación alimentaría, o por ingestión de microorganismos, llamándose infección alimentaría. Toxina irensteagatik sor daiteke intoxikazioa. Elikaduragatiko intoxikazioa esaten zaio horri. Mikroorganismoak irensteagatik ere sor daiteke, eta elikaduragatiko infekzioa esaten zaio horri.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los productores de la mayoría de estos problemas son las bacterias, de las que hay al menos siete tipos reconocidas como causantes de intoxicaciones: Bakterioek sortzen dituzte arazo horietatik gehienak. Gutxienez zazpi bakterio mota hauek sortzen dituzte intoxikazioak:

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Principales intoxicaciones alimentarías (1) Elikaduragatiko intoxikazio nagusiak (1)

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Principales intoxicaciones alimentarías Elikaduragatiko intoxikazio nagusiak

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Fabrikazio mekanikoa (1)
Pueden provocar un daño de forma inmediata o a largo plazo, una intoxicación aguda, o una enfermedad profesional al cabo de los años. Kalteak eragin ditzakete berehala edo epe luzera, bai eta intoxikazio akutuak edo lanbide-gaixotasunak ere.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Zehar-lerroa (3)
Serán las Amputaciones, fracturas mayores, intoxicaciones, lesiones múltiples, lesiones fatales, cáncer y otras enfermedades crónicas que acorten severamente la vida. Anputazioak, haustura handiak, intoxikazioak, askotariko lesioak, lesio hilgarriak, minbizia eta bizitza izugarri laburtzen duten bestelako gaixotasun kronikoak izango dira.

Materiala: Sistemen integrazioa

Combustión no controlada de materiales y sustancias en presencia del oxígeno del aire originada por una energía de activación en forma de calor, chispas, brasas, etc…Produce intoxicaciones y quemaduras Materialen eta substantzien errekuntza kontrolatugabea, airearen oxigenoa tartean dagoela, aktibazio-energia batek (beroa, txinparta, txingarra...) sortua. Intoxikazioak eta erredurak eragiten ditu.

Materiala: Sistemen integrazioa

La mediación puede hacerse desde la empresa o a través de agente/institución, eso se puede hacer siempre que no se plantee sobre una intoxicación, lesión o muerte o se cometa algún tipo de delito. Bitartekaritza enpresak egin dezake, edo eragile zein erakunde baten bitartez, baldin eta ez badago intoxikaziorik, lesiorik, heriotzarik edo deliturik.

Materiala: Sistemen integrazioa