Emaitzak: 25

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (1)
La característica más importante del forjado en caliente con matriz abierta es la obtención de una estructura metalúrgica favorable en el material (continuidad y homogeneidad en la fibra interna). Matrize irekian egindako beroko forjaketaren ezaugarri garrantzitsuena materialean egitura metalurgiko egokia lortzea da (jarraitutasuna eta homogeneotasuna barruko zuntzean).

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Irudi pertsonala (2)
? Homogeneidad y plasticidad: ? Homogeneotasuna eta plastikotasuna:

Materiala: Elektroestetika

Diagnóstico de la situación de tratamiento, pérdida de homogeneidad, degradación del color, etc Tratamenduaren egoeraren diagnostikoa: homogeneotasuna galtzea, kolorea moteltzea, etab.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (4)
• Mantener una estabilidad y una homogeneidad en la mezcla durante todo el recorrido. • Nahastearen egonkortasuna eta homogeneotasuna zaindu behar ditu, ibilbide osoan.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Con ello, se ayuda a mantener la misma dosificacion en todo el volumen de la mezcla (buena homogeneidad) y se consigue fraccionar lo maximo posible las particulas de gasolina (buena vaporizacion). Sistema horrekin, dosifikazio bera izaten du nahastearen bolumen osoak (homogeneotasun ona) eta ahalik eta gehiena xehatzen dira gasolina-partikulak (lainoztatze ona).

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

En este caso, la gasolina es inyectada durante la fase de admisión con el fin de crear homogeneidad en la mezcla antes de su inflamación. Kasu honetan, sarrerako fasean injektatzen da gasolina, nahastea homogeneizatzearren, hura sugartu aurretik.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Es muy fácil ajustar el aire necesario para que la combustión de estos productos sea la estequiométrica, debido a su alta pureza y a la homogeneidad de sus componentes. Oso erraz doitzen da airea produktu horien errekuntza estekiometrikoa izan dadin, haien osagaiak oso puruak eta homogeneoak baitira.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Kimika (2)
Para este tipo de diagramas ya no existe una serie de criterios o normas estándar globalmente aceptadas por cualquier empresa, pero vamos a tratar de exponer las directrices que permitan elaborarlos con un mínimo de homogeneidad independientemente de los criterios particulares que cada empresa o grupo de ingeniería puedan manejar para cada caso concreto. Halako diagramak egiteko, dagoeneko ez dago irizpide edo arau estandarrik, edozein enpresatan globalki onartzen denik. Hala ere, gutxieneko homogeneotasun batez egiteko jarraibide batzuk ematen saiatuko gara, enpresa edo ingeniaritza-talde bakoitzak kasuan kasu erabiliko dituen irizpide partikularrak gorabehera.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Para este tipo de diagramas ya no existe una serie de criterios o normas estándar globalmente aceptadas por cualquier empresa, pero vamos a tratar de exponer las directrices que permitan elaborarlos con un mínimo de homogeneidad independientemente de los criterios particulares que cada empresa o grupo de ingeniería puedan manejar para cada caso concreto. Halako diagramak egiteko, ez dago dagoeneko irizpide edo arau estandarrik, edozein enpresatan globalki onartzen denik. Hala ere, gutxieneko homogeneotasun batez egiteko jarraibide batzuk ematen saiatuko gara, enpresa edo ingeniaritza-talde bakoitzak kasuan kasu erabiliko dituen irizpide partikularrak gorabehera.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (5)
Los indicios de encharcamiento se pueden detectar observando las plantas espontáneas (juncos), irregularidades del terreno debidas a las pisadas del ganado que rompen la homogeneidad de la superficie del suelo en épocas de lluvia, “cazuelas” del terreno en donde se acumula el agua, etc. Istiltze zantzuak landare espontaneoei behatuta hauteman daitezke (ihia); edo euri sasoietan lurrazalaren homogeneotasuna hausten duten ganadu oinatzei erreparatuta; edo urez betetzen diren lur “kazolak” behatuta, etab.

Materiala: Nekazaritza

No obstante, en especies autógamas como melocotonero se seleccionan poblaciones para producir semillas con una elevada homogeneidad. Hala ere, mertxikondoa bezalako espezie autogamoetan, homogeneotasun handiko haziak produzitzeko populazioak hautatzen dira.

Materiala: Nekazaritza

Desde hace 35 años los híbridos hortícolas ofrecidos por las casas comerciales han sustituido a la mayoría de variedades tradicionales, basándose en su mayor productividad, su homogeneidad y sus resistencias a ciertas enfermedades. Duela 35 urtetik hona, etxe komertzialek eskaintzen dituzten baratzeko hibridoek barietate tradizional gehienen lekua hartu dute, produktibitate handiagokoak, homogeneoak eta zenbait gaixotasunekiko erresistenteak direla eta.

Materiala: Nekazaritza

El dosificador neumático se caracteriza por transportar el abono por vía neumática hasta los difusores situados en los extremos de brazos de gran longitud, con lo que se consigue una gran anchura de trabajo y una buena homogeneidad de reparto. Dosifikagailu pneumatikoak ongarria bide pneumatikoz garraiatzen du luzera handiko besoen muturretan kokatutako difusoreetaraino; halatan, lanerako zabalera handia eta banaketan homogeneotasun egokia izatea lortzen da.

Materiala: Nekazaritza

baratos, pero no se consigue la homogeneidad ideal de la siembra. merkeak dira, baina ereintzan ez da homogeneotasun ideala lortzen.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Se recomienda que la ida y el retorno del agua caliente esté contigua, una al lado de la otra, para mantener la homogeneidad de la temperatura. Komeni da ur beroa joateko eta itzultzeko hodiak elkarren ondoan egotea, tenperaturaren homogeneotasuna mantentzeko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (7)
De este modo es posible producir grandes cantidades y obtener elaboraciones de una gran calidad y homogeneidad. Horrela, kantitate handiak ekoitzi daitezke, eta kalitate handia eta homogeneoa duten elaborazioak lortu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La ficha técnica es un documento descriptivo, sintético y estandarizado que permite realizar una elaboración culinaria respetando los objetivos de regularidad, calidad y homogeneidad de las elaboraciones y el mantenimiento de los costes de producción. Fitxa teknikoa sukaldaritzako elaborazioa egiteko erabiltzen den dokumentu deskriptibo, sintetiko eta estandarizatu bat da. Hari jarraituz, elaborazioen erregulartasuna, kalitatea eta homogeneotasuna lortzen da, bai eta ekoizpen-kostuei eustea ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Uso adecuado de los productos que intervienen en el proceso de elaboración, asegurando la homogeneidad de todas las presentaciones que se hagan del plato. Elaborazio-prozesuan baliatutako produktu guztien erabilera egokia, plateraren aurkezpen guztien homogeneotasuna ziurtatuz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La alta tecnología presenta equipamientos únicos que incorporan el máximo de prestaciones: última tecnología de fácil comprensión, diferentes técnicas de cocción según el producto, homogeneidad en los resultados, ajustes automáticos y manuales, programación y documentación de datos, tamaño reducido, compatibilidad con otro equipamiento, autolimpieza, ahorro de energía, fiabilidad, cumplimiento de la normativa higiénico-sanitaria y servicio técnico rápido y eficaz. Goi-teknologiako ekipamenduek prestazio ezin hobeak eskaintzen dituzte: erabilerraztasuna; zenbait egosketa-teknika, produktuen arabera erabiltzeko; emaitzen homogeneotasuna; doikuntza automatikoak nahiz eskuzkoak; datuen programazioa eta dokumentazioa; tamaina txikia; beste ekipamendu batzuekiko bateragarritasuna; autogarbiketa; energia aurreztea; fidagarritasuna; higiene- eta osasun-araudia betetzea; eta zerbitzu tekniko azkar eta eraginkorra.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

el sistema de funcionamiento basado en el que en cada pequeña cocina se realicen todos los procesos productivos (aprovisionamiento de materias primas, preelaboración de géneros, cocción, etc.) comporta una repetición de los mismos con una pérdida de la homogeneidad. Ekoizpen-sistemaren oinarria bada sukalde txiki batean prozesu guztiak (lehengaien hornidura, lehengaien aurretiazko elaborazioa, egosketa, etab.) egitea, prozesuak errepikatu egiten dira, eta homogeneotasuna galtzen da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La ficha técnica es un documento descriptivo, sintético y estandarizado que permite realizar una elaboración culinaria respetando los objetivos de regularidad, calidad y homogeneidad de las elaboraciones y el mantenimiento de los costes de producción. Fitxa teknikoa sukaldaritzako elaborazioa egiteko erabiltzen den dokumentu deskriptibo, sintetiko eta estandarizatu bat da. Hari jarraituz, elaborazioen erregulartasuna, kalitatea eta homogeneotasuna lortzen da, bai eta ekoizpen-kostuei eustea ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Uso adecuado de los productos que intervienen en el proceso de elaboración, asegurando la homogeneidad de todas las presentaciones que se hagan del plato. Elaborazio-prozesuan baliatutako produktu guztien erabilera egokia, plateraren aurkezpen guztien homogeneotasuna ziurtatuz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx