Emaitzak: 6

ES EU
Ostalaritza eta turismoa (6)
Medida preventiva: instrucciones de higienización de la lechuga. Prebentzio-neurria: uraza higienizatzeko jarraibideak.

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Límite crítico: cumplimiento de las instrucciones de higienización de la lechuga. Muga kritikoa: uraza higienizatzeko jarraibideak betetzea.

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Vigilancia: comprobar visualmente en el lugar de trabajo que las operaciones de higienización de la lechuga se hacen de acuerdo con lo establecido cada vez que se realizan. Zaintza: lan-eremuan bertan begiratzea ea urazaren higienizazioa beti egiten den ezarritako moduan.

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Medidas correctoras: repetir la higienización de la lechuga. Neurri zuzentzaileak: urazaren higienizazioa berriro egitea.

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En los alimentos ácidos como los zumos de frutas produce una buena estabilización e higienización ya que el medio ácido impide la proliferación de muchos de los microorganismos, y la aplicación del calor los destruye conservando las propiedades del alimento. Elikagai garratzak (esaterako, fruitu-zukuak). Elikagaia ongi egonkortzen eta higienizatzen da, ingurune garratzak mikroorganismo mota asko ugaltzea eragozten baitu, eta beroaren eraginez suntsitu egiten baitira, baina elikagaiaren propietateak gordetzen dira.

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Esta práctica de anticipar una parte del cocinado (compra de productos de diversas gamas, sobre todo IV y V) ha aumentado las posibilidades con los avances tecnológicos en el sector agroalimentario, que ha logrado desarrollar técnicas y procesos que respetan las características de los alimentos con amplias garantías sanitarias (los géneros son sometidos a procesos de higienización como la pasteurización o la esterilización) y organolépticas. Aurrez prestatutako prestakinak erabiltzeko praktika horrek (zenbait gamatako produktuak erostea, batez ere IV eta V gamakoak) aukera gehiago eskaintzen ditu gaur egun, nekazaritzako elikagaien industrian egin diren aurrerapen teknologikoei esker. Teknika eta prozesu horiek elikagaien ezaugarri organoleptikoei eusten diete eta osasun-berme handia eskaintzen dute (lehengaiak higienizazio-prozesuen bidez tratatzen dira, hala nola pasteurizazioa eta esterilizazioa).

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