Emaitzak: 11

ES EU
Irudi pertsonala (1)
Otras características de las heces (color, consistencia, olor ... ) se deben a fenómenos de fermentación y putrefacción que ocurren en el propio intestino. Eginkarien beste ezaugarri batzuk (kolorea, trinkotasuna, usaina, etab.) hestean bertan izaten diren hartzidura- eta usteltze-fenomenoen ondorio dira.

Materiala: Elektroestetika

Kimika (5)
Los antibióticos, los esteroides y las vitaminas se producen por fermentación, mientras que muchos principios activos nuevos se producen por síntesis orgánica. Antibiotikoak, esteroideak eta bitaminak hartziduraz ekoizten dira, eta, aldiz,printzipio aktibo berri asko, sintesi organikoaren bitartez.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Un ejemplo de industria química de base es la fabricación de alcohol por fermentación de azúcares. Azukreen hartziduraz alkohola ekoiztea da oinarrizko industriaren adibide bat.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Los procesos de fermentación discontinua comprenden tres etapas básicas: preparación del inóculo y siembra, fermentación y recuperación o aislamiento del producto. Aldizkako hartzidura-prozesuetan, oinarrizko hiru fase daude: inokulua prestatu eta ereitea, hartzidura eta produktua berreskuratzea edo bakartzea.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Se añaden nutrientes esterilizados y agua purificada al recipiente para comenzar la fermentación. Elikagai esterilizatuak eta ur garbia gehitzen zaizkio ontziari, hartzidura has dadin.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Explica por qué una botella de cava (bebida conteniendo CO2 procedente de la fermentación) frío se abre con más seguridad que una que esté caliente. Azaldu ezazu zergatik den seguruagoa cava hotzezko botila bat irekitzea (hartziduraz sortutako CO2-a du) cava berozko bat irekitzea baino.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (3)
Además en el compostaje se produce una fermentación con calor que pasteuriza la materia orgánica evitando la diseminación de semillas de adventicias y gérmenes patógenos que contienen los excrementos animales. Gainera, konpostatzean, materia organikoa pasteurizatzen duen berotasun bidezko hartzidura gertatzen da, eta, hala, animalien gorotzek edukitzen dituzten hazi arrotzak eta germen patogenoak sakabanatzea ekiditen da.

Materiala: Nekazaritza

La cama tradicional aprovecha el calor de la fermentación del estiércol. Azpi bero tradizionalak gorotz hartziduraren berotasuna aprobetxatzen du.

Materiala: Nekazaritza

Se ha utilizado tradicionalmente como combustible, también para la obtención de gas (fermentación metánica), como abono y enmienda para el suelo (por ser un mejorante para suelos degradados y un activador de la vida microbiana) para la alimentación de ganado (es rico en fibra, aunque pobre en sales minerales, proteínas y vitaminas) y para las camas de ganado. Tradizioz erregai gisa erabili izan da, eta gasa lortzeko (hartzidura metanikoa), lurzorurako ongarri eta medeagarri gisa (lurzoru degradatuak hobetzen dituelako eta mikrobio bizitza aktibatzen duelako), ganadua elikatzeko (zuntz ugarikoa delako, nahiz eta gatz mineral, proteina eta bitamina gutxikoa izan) eta ganaduei azpiak egiteko.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
En ambos compartimentos se produce un proceso de fermentación anaeróbica, de lo cual resulta una digestión (descomposición) de la materia orgánica. Bi konpartimentuetan, hartzidura anaerobikoko prozesu baT1gertatzen da, eta prozesu horren ondorioz, materia organikoaren digestioa (deskonposizioa) gertatzen da.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (1)
La cromatografía en papel permite diferenciar los ácidos orgánicos de los vinos y observar el desarrollo de la fermentación maloláctica. Papereko kromatografian, ardoen azido organikoak bereiz daitezke, bai eta hartzidura malolaktikoari behatu ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx