Emaitzak: 25

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (4)
A continuación, colocará una cartulina blanca sobre la mesa delante de los niños y añadirá la mezcla de harina y agua. Ondoren, mahai gainean, haurren aurrean, kartoi mehe zuri bat jarriko du, eta haren gainean nahastea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

ITransformaciones sencillas de los productos primarios (por ejemplo, obtener queso o yogures de la leche, pan de la harina, etc.) ILehengaien eraldaketa sinpleak (adibidez, esnearekin gazta edo jogurtak egitea, irinarekin ogia, etab.)

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El educador mezclará la harina y el agua caliente hasta obtener una pasta semisólida, que será consistente pero no demasiado. Hezitzaileak irina eta ur beroa nahasiko ditu, pasta erdisolido sendo samarra lortu arte.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Podemos cambiar el material y utilizar harina mezclada con agua, colorear la mezcla y dejar que hagan impresiones con los dedos o las manos sobre un soporte de cartón. Materiala aldatzeko, irina erabil dezakegu urarekin nahasita; nahasketari kolorea eman diezaiokegu, eta hatzekin eta eskuekin kartoi batean markak egin ditzaten utz diezaiekegu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
Para extraer proteínas se utiliza sobre todo la harina de trigo y de almen-dras (estas últimas particularmente efectivas en pieles sensibles y frágiles). Gari- eta arbendol-irina erabiltzen dira batez ere proteinak erauzteko (bigarrenak bereziki eraginkorrak dira azal sentikor eta ahuletan).

Materiala: Elektroestetika

Kimika (6)
Molienda de Harina Cruda Irin gordina ehotzea

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La composición química de la mezcla de minerales es determinada en línea, a través de un analizador de neutrones previo a la entrada al molino, lo que permite que durante el proceso de molienda de harina cruda se realicen ajustes continuos en la proporción de los materiales. Mineral-nahasketaren konposizio kimikoa linean zehazten da, errotaren sarrera baino lehen dagoen neutroi-aztertzaile bat erabiliz. Horrek aukera ematen du irin gordina ehotzean etengabeko doikuntzak egiteko materialen proportzioan.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La reducción en  la variación de la calidad de la harina cruda, se hace posible gracias al almacenamiento de la misma en silos especiales para homogenización. Irin gordinaren kalitatea gutxi alda dadin, homogeneizaziorako silo berezi batzuetan gordetzen da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Una segunda etapa en el control de calidad de la harina cruda se realiza en el producto que está entrando a los silos, a través de un analizador de rayos X, que pueden realizar análisis químicos completos en tiempos muy cortos y con gran precisión. Irin gordinaren kalitatea berriro kontrolatzen da produktua siloetan sartzen ari denean; horretarako, X izpien bidezko analizatzaile bat erabiltzen da, analisi kimiko osoak egin baititzakete oso denbora laburrean eta zehaztasun handiz.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La harina cruda proveniente de los silos es alimentada a hornos rotatorios en los que el material es calcinado y semi-fundido al someterlo a altas temperaturas (1450oC). Siloetako irin gordina labe biratzaileetan sartzen da, eta, han, materiala errauts bihurtu eta erdi urtu egitean da labeko tenperatura altua dela eta (1.450 °C).

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La industria del cemento, harinas, polvos, granulados, piensos, abonos, carbones, etc., necesitan de este requisito indispensable. Zementu, irin, hauts, pikortatu, pentsu, ongarri, ikatz eta beste hainbat produkturen industriek nahitaez behar dituzte bahetutako gaiak.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (3)
En un proceso de molido, se obtiene un 20% de salvado y un 80-% de harina. Ehotze prozesu batean, ateratzen denaren %20 zahia da eta %80, berriz, irina.

Materiala: Nekazaritza

la harina o torta de girasol. ekilore irin edo opila.

Materiala: Nekazaritza

El centeno ha sido en muchos pueblos de Galicia, Asturias y León alimento para los animales, harina para hacer pan, materia prima para la cestería y tejado para las casas. Galizia, Asturias eta Leongo herri askotan, zekalea animalientzako janari, ogia egiteko irin, otzaragintzarako lehengai eta etxeetarako teilatu izan da.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (1)
De cocina se necesitarán numerosos productos según las actividades, como harina o chocolate para hacer pruebas en las que se tenga que buscar a ciegas o si se pretende que el participante se manche, frutas o dulces para actividades con niños, legumbres para hacer instrumentos en los talleres o pasta para hacer collares u otras manualidades. Sukaldeko produktu asko behar izaten da jardueren arabera: irina eta txokolatea itsu-itsuan zerbait bilatu beharreko probak egiteko; frutak eta gozokiak parte-hartzailea zikintzea bilatzen den probetarako; lekaleak lantegietan tresnak egiteko; eta pasta lepokoak eta bestelako eskulanak egiteko.

Materiala: Animazio turistikoa

Ostalaritza eta turismoa (10)
La harina de galleta es un subproducto de la industria alimentaria, procedente del reciclado de productos para consumo humano. Gailetaz eginiko irina elikadura-industriako azpiproduktu bat da, pertsonek kontsumitzen dituzten produktuak birziklatuz lortzen dena.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Su componente base es la harina de trigo y puede ser considerada una fuente de energía, dado su elevado contenido en carbohidratos digestibles y mayor contenido en grasa que los cereales. Oinarrizko osagaia gari-irina da, eta energia-iturritzat har daiteke, karbohidrato digerigarrien kantitate handia eta zerealek baino gantz kantitate handiagoa baititu.

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Se compararon dos niveles de inclusión de harina de galleta: 0 y 7%. En los dos tipos de piensos, se emplearon altos niveles de grasa. Erabilitako pentsuek % 0 eta % 7 gaileta-irin zuten, eta bertan, gantz-maila handiak erabili ziren.

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La inclusión de harina de galleta en los gránulos de pienso obtenidos tras la adición de grasa postpelletizado no afectó ni a la dureza ni a la durabilidad del gránulo. Pelletak eratu ondoren gantza gehituz lortutako pentsu-pikorretan gaileta-irina erantsi izanak ez zuen eraginik izan ez pikorren gogortasunean, ez haien iraunkortasunean.

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Por otro lado, los rendimientos no fueron afectados por los piensos experimentales, aun cuando el nivel de harina de galleta empleado en esta prueba (7%) fue superior al máximo recomendado por la Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal (FEDNA). Horrez gain, pentsu esperimental haiek ez zuten errendimenduan eragin, ezta pentsuaren proba hartan erabili zen gaileta-irinaren maila (% 7) Animalien Nutrizio Garapenerako Espainiako Fundazioak (FEDNA) gomendatutako kantitatea baino handiagoa izanda ere.

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En cualquier caso, estudios previos señalan que las muestras de harina de galleta deberían ser controladas constantemente por la industria de los alimentos compuestos para determinar el valor nutritivo correcto empleado en la formulación de los piensos. Nolanahi ere, aurretiko azterketek adierazten dutenez, gaileta-irinaren laginak etengabe kontrolatu behar ditu elikagai konposatuen industriak, pentsuak egiteko erabiltzen den nutrizio-balioa egokia den zehazteko.

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En la zona de recepción hay sacos de harina en el suelo. Harrera-eremuan irin-zakuak daude lurrean.

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Patatas, pan, arroz, harina, leche, aceite, etc. Patatak, ogia, arroza, irina, esnea eta olioa.

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Aceite, sal pimienta, pan rallado, harina,perejil Olioa, gatza, piperbeltza, ogi arraspatua, irina, perrexila

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Aceite, sal pimienta, pan rallado, harina,perejil Olioa, gatza, piperbeltza, ogi arraspatua, irina, perrexila

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