Emaitzak: 110

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (12)
Se encuentra en el hígado, riñones, carne, yema de huevo, legumbres, frutos secos y moluscos. Gibelean, giltzurrunetan, haragian, arrautza-gorringoan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta moluskuetan topa daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en proteínas animales y vegetales (leche, queso, carne roja, aves, pescado, frutos secos, cereales integrales). Animalia- eta landare-jatorriko proteinetan aurkitu daiteke (esnea, gazta, haragi gorria, hegaztiak, arraina, fruitu lehorrak, osoko zerealak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la leche y derivados, en la carne, pescados y huevos. Esnetan eta haren eratorrietan, haragitan, arrainetan eta arrautzetan egon ohi dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, añadiendo arroz a las legumbres o leche a los cereales se ingieren proteínas que proporcionan aminoácidos muy parecidos a los que aporta la carne. Esate baterako, lekaleei arroza edo zerealei esnea gehituta proteinak jaten dira, eta haragiak ematen dituenaren antzeko aminoazidoak eskaintzen dituzte proteina horiek.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se caracteriza por un consumo elevado de legumbres, cereales, pastas, arroz, frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y leche; un consumo moderado de carnes y derivados lácteos y un bajo consumo de mantequilla, margarina y azúcares refinados. Lekaleak, zerealak, pasta, arroza, fruta, barazkia, oliba-olioa, arraina eta esnea asko kontsumitzea; haragia eta esnearen eratorriak neurriz kontsumitzea eta gurina, margarina eta azukre finduak gutxi kontsumitzea dira ezaugarri nagusiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Limitar la ingesta de proteínas, sobre todo disminuir las carnes rojas y aumentar las aves y el pescado. Proteinak mugatzea; batez ere, haragi gorria gutxiago eta hegaztiak eta arraina gehiago kontsumitzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Carne picada mal cocida Gaizki egositako haragi txikitua

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para ello, se recomienda comer carne, pescado, huevos, verduras verdes y fruta con frecuencia. Hori saihesteko, haragia, arraina, arrautzak, barazki berdeak eta fruta maiz jatea gomendatzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se desaconseja también el consumo de paté, queso tipo Roquefort, Camembert y Brie (por el contenido de moho) así como el pescado o las carnes crudas. Hauen kontsumoa ere ez da gomendagarria: patea, Roquefort, Camembert eta Brie motako gaztak (lizuna dutelako), arrain eta haragi gordina.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se puede encontrar en la carne magra, los cereales integrales, los frutos secos y el queso, pero el salvado inhibe su absorción. Honako jaki hauetan dago: koipe gutxiko haragian, osoko zerealetan, fruitu lehorretan eta gaztan. Zahiak, ordea, xurgatzea ekiditen du.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
Inicialmente aparecen anorexia, acompañada de pérdida de peso, náuseas y vómitos, que a veces impiden comer carne. Hasieran anorexia, pisu-galera, goragalea eta okadak agertzen dira, eta, batzuetan, haragia jatea galarazten dute.

Materiala: Elektroestetika

Existen ciertas anatomías faciales en las que este pliegue resulta muy grueso, debido a una excesiva carnosidad de esta zona, ocurriendo entonces que el pliegue del ojo no nos permite ver el párpado móvil en su totalidad, dejando solamente visible el inicio y final de éste. Zenbait aurpegi-anatomiatan, izur hori oso lodia izaten da, eremu horretan haragi gehiago dagoelako. Horrenbestez, begiko izurrak ez digu betazal mugikorra osorik ikusten uzten, eta hasiera eta amaiera baizik ez ditugu ikusiko.

Materiala: Elektroestetika

Presión digital o con extractor metálico (en zonas menos carnosas) presioa, hatzekin edo erauzgailu metaliko batekin (haragi gutxiko eremuetan).

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (1)
1 Estofado día Eguneko haragi erregosia: 1

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (52)
El cerdo adobado y el cabrito son las carnes mas empleadas en la preparación de guisos. Txerri ontzutua eta antxumea dira gehien erabiltzen diren haragiak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

o la denominación de calidad ternera navarraque regadas con los vinos de idéntica denominación de origen como las afamadas bodegas Chivite son clave para el éxito de cualquier banquete. bestalde, txekor nafarraren kalitate-izendapena duen haragia, jatorri-izendapen bereko ardoarekin lagunduta, hala nola Chivite upeltegi ospetsukoekin, arrakasta ziurra da edozein oturuntzatan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

CARNES FRESCAS DE VACUNO MAYOR BEHI ZAHARRAREN HARAGI FRESKOAK

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Consistencia firme, aspecto fresco, brillo en el corte y olor propio de la carne. Itxura sendoa eta freskoa, distira ebakitzean, eta haragiaren berezko usaina.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La carne es más oscura a más cantidad de oxígeno en el momento de la muerte, por esto, los animales que mueren luchando como los toros, tienen carnes más oscuras. Heriotzaren unean zenbat eta oxigeno gehiago egon, orduan eta ilunagoa izango da haragia. Horregatik, borrokan ari direla hiltzen diren animaliek (zezenek, esaterako) haragi ilunagoa dute.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La cantidad de ejercicio que ha realizado, siendo la carne más blanda cuanto menos haya sido éste. Animaliak egin izan duen ariketa; izan ere, zenbat eta ariketa gutxiago egin, orduan eta bigunagoa da haragia.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las canales de ovino Mayor no se consumen apenas, ya que proporcionan una carne con excesiva grasa y sabor muy fuerte. Ardi handiak ia ez dira kontsumitzen; izan ere, koipe gehiegiko eta oso zapore sendoko haragia izaten dute.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Carne en dados que obtenemos de puntas de piezas tiernas. zati uxterren muturretatik lortzen dugu haragi hau. Kubotan zatitzen dugu.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Hasta los seis meses se les denomina jabatos y son los mejores considerados, de seis meses a un año se les denomina jaros y son comestibles aunque su carne es mas oscura y de sabor mas fuerte, con mas de un año no son apreciados gastronomicamente. Sei hilabete bete arte, basurdekume izena dute. Basurdekumeak dira preziatuenak. Sei hilabetetik urtebetera artean, ilegorri esaten zaie. Ilegorriak ere jateko modukoak dira, baina haien haragia ilunagoa eta zapore biziagokoa da. Urtebetez gorakoak ez dituzte preziatzen gastronomiarako.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las carnes de la liebre son de color oscuro y de sabor pronunciado. Erbiaren haragiak kolore iluna eta zapore bizia du.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (2)
El tipo de secado más rutinario es extender el material al aire libre y, con ayuda del calor solar, evaporar el agua que contenga; se emplea aún para secado de cereales, bacalao, madera, carnes, etc. Lehortzeko modurik arruntena materiala aire zabalean zabaltzea da, eta, eguzki-beroaren laguntzaz, materialak duen ura lurruntzea; oraindik ere, zerealak, bakailaoa, zura eta haragia honela lehortzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Industria de cerámica, papeleras, pinturas, productos alimenticios, forrajes, frutos, pescados, carnes, etc. Zeramika-industria, papergintza, pinturak, elikagaigintza, bazkagintza, fruituak, arrainak, haragiak, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (2)
Fruto de calibre grueso, carne dulce de calidad media. Tamaina marduleko fruitua ematen du, haragi gozo eta kalitate ertainekoa.

Materiala: Nekazaritza

ETIQUETADO FACULTATIVO DE VACUNO-> REGLAMENTO (CE) Nº1760/2000 (Artículo 16) del Parlamento Europeo y del Consejo, que establece un sistema de identificación y registro de los animales de la especie bovina y relativo al etiquetado de la carne de vacuno y de los productos a base de carne de vacuno y por el que se deroga el Reglamento(CE) Nº 820/97 del Consejo. BEHI AZIENDAREN HAUTAZKO ETIKETATZEA -> 1760/2000 (EE) ERREGELAMENDUA (16. artikulua), Europako Parlamentuarena eta Kontseiluarena, behi aziendako animaliak identifikatu eta erregistratzeko sistema bat ezartzen duena, behi haragia eta behi haragiz egindako produktuak etiketatzeari buruz diharduena, eta Kontseiluaren 820/97 (EE) Erregelamendua indargabetzen duena.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Este sistema fue implementado por primera vez en el transatlántico Paraguay para que transportara carne congelada desde Buenos Aires a Le Havre. Sistema horiParaguaytransatlantikoan jarri zen lehenengo aldiz, haragi izoztua garraiatzeko Buenos Airestik Le Havrera.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (2)
El pez está en un acuario y, siempre que en la comida haya carne y la iluminación esté encendida, comerá. Arraina akuario batean dago eta, haragia dagoenean eta argia piztuta dagoenean, jan egiten du.

Materiala: Sistemen integrazioa

Las entradas (A, B, C y D) deben aparecer en la tabla de verdad, de izquierda a derecha, en el mismo orden de aparición que en el texto en el texto (carne, iluminación, gambas, calefactor). Sarrerak (A, B, C eta D) egia-taulan agertu behar dira, ezkerretik eskuinera, testuan irakurtzen diren hurrenkera berean: haragia, argia, ganbak, berogailua.

Materiala: Sistemen integrazioa