Emaitzak: 22

ES EU
Irudi pertsonala (15)
No tienen núcleo, pero el citoplasma tiene numerosos gránulos de diferente contenido y una gran cantidad de microtúbulos, cercanos a la membrana, a los que se une una proteína contráctil. Ez dute nukleorik, baina zitoplasmak eduki desberdineko pikor ugari du, baita mikrotubulu ugari ere, mintzetik gertu. Horiei proteina uzkurkor bat eransten zaie.

Materiala: Elektroestetika

Se denominan así por la presencia de gránulos en su citoplasma. Zitoplasman pikorrak dituztelako esaten zaie horrela.

Materiala: Elektroestetika

El color blanquecino de la lúnula es debido a los gránulos de queratohialina que se encuentran en esta zona. Inguru horretan dauden keratohialinazko pikorrek ematen die kolore zurixka hori lunulari.

Materiala: Elektroestetika

-Preparar el exfoliante (peeling de sales, gránulos, etc.). -Prestatu esfoliatzailea (gatzen, pikorren…peelinga).

Materiala: Elektroestetika

Forman grandes gránulos de pigmento. Pigmentu-pikor handiak eratzen dituzte.

Materiala: Elektroestetika

Los gránulos de melanina se sustituyen por burbujas de aire. Aire-burbuilek melanina-pikorrak ordezkatzen dituzte.

Materiala: Elektroestetika

Se denominan pigmentos granulosos porque sus gránulos de melanina son grandes y abundantes. Pigmentu pikortsu deitzen dira melanina-pikorrak handiak eta ugariak direlako.

Materiala: Elektroestetika

Se denominan pigmentos difusos porque sus gránulos son pequeños y están diseminados. Pigmentu barreiatu deitzen dira txikiak direlako eta sakabanatuta daudelako.

Materiala: Elektroestetika

Los gránulos de melanina expulsados del melanocito entran en los queratinocitos, que son las células que producen la queratina del cabello. Melanozitotik kanporatutako melanina-pikorrak keratinozitoetan sartzen dira. Ileko keratina sortzen duten zelulak dira keratinozitoak .

Materiala: Elektroestetika

Los melanosomas y gránulos de melanina del melanocito se trasladan a los queratinocitos o células basales más próximas. Melanosomak eta melanozitoaren melanina-pikorrak gertuko keratinozitoetara edo zelula basaletara joaten dira.

Materiala: Elektroestetika

Kimika (2)
En la granulación húmeda, los principios activos y los excipientes se humedecen con soluciones acuosas o disolventes, obteniéndose gránulos groseros con mayor tamaño de partícula. Pikortatze hezean, printzipio aktiboak eta eszipienteak ur-disoluzioekin edo disolbatzaileekin hezetzen dira, eta, horrela, partikula tamaina handiagoko pikor handiak lortzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Se secan los gránulos, se mezclan con lubricantes (p. ej., estearato de magnesio), disgregantes o aglutinantes, y después se comprimen a comprimidos. Pikorrak lehortu ondoren, lubrifikatzaileak (hala nola magnesio estearatoa), disgregatzaileak edo aglutinatzaileak nahasten zaizkie, eta, ondoren, konprimatuak lortzeko konprimatzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (3)
Afinar progresivamente el tamaño medio de los terrones o gránulos de suelo. Zokorren edo lurzoru pikorren batez besteko tamaina progresiboki fintzea.

Materiala: Nekazaritza

Los terrones o gránulos de estructura deben ser pequeños. Zokorrek edo egitura pikorrek txikiak behar dute.

Materiala: Nekazaritza

Los discos poseen nervaduras radiales con las que los gránulos de abono son arrastrados y proyectados sometidos a la acción de la fuerza centrífuga originada, cubriendo una gran anchura de terreno. Diskoek dituzten nerbio erradial batzuek, sortutako indar zentrifugoaren bidez, ongarri granuluak herrestan eraman eta jaurti egiten dituzte; hala, granuluak lursailaren azalera handi batean zabaltzen dira.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (2)
Los parámetros estudiados fueron: la calidad del gránulo, el crecimiento de los pollos entre los 21 y 42 días de edad y la digestibilidad del pienso. Hauek izan ziren azterketaren parametroak: pikorren kalitatea, 21. egunetik 42. egunera oilaskoek izaten zuten hazkundea, eta pentsuaren digerigarritasuna.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La inclusión de harina de galleta en los gránulos de pienso obtenidos tras la adición de grasa postpelletizado no afectó ni a la dureza ni a la durabilidad del gránulo. Pelletak eratu ondoren gantza gehituz lortutako pentsu-pikorretan gaileta-irina erantsi izanak ez zuen eraginik izan ez pikorren gogortasunean, ez haien iraunkortasunean.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx