Emaitzak: 17

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (14)
Es un grupo de glúcidos que no son digeribles ni asimilables por estar compuesto de moléculas muy complejas y resistentes a disgregarse. Digeritu eta asimilatu ezin den gluzido taldea da, molekula oso konplexu eta banaezinez osatzen delako.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por otra parte, se puede estar durante días sin tomar glúcidos, ya que en esta circunstancia intervienen las reservas. Bestalde, egunak igaro daitezke gluzidorik hartu gabe, egoera horretan erreserbek esku hartzen baitute.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Sin embargo, se recomienda un mínimo de 100 gramos de glúcidos al día, sin un máximo establecido, siempre y cuando no se tengan problemas de obesidad, diabetes u otras patologías que lo contraindiquen. Hala ere, eguneko gutxieneko 100 gramo gluzido hartzea aholkatzen da, baina ez da kopuru maximorik ematen, betiere obesitate-arazoak, diabetesa edo bestelako patologiak izateagatik kontrakorik eskatzen ez bada.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

de ahí que el cerebro y el sistema nervioso solamente utilicen glucosa (que es un glúcido) para obtener energía. hori dela eta, garunak eta nerbio-sistemak glukosa (gluzidoa da) bakarrik erabiltzen dute energia lortzeko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Si tenemos en cuenta el punto de vista nutricional y la cantidad presente en la dieta, dejando de lado la composición química, los glúcidos se pueden clasificar en tres tipos: Elikadura eta dietan duten kopurua kontuan hartuta, konposizio kimikoa alde batera utzita, gluzidoak hiru motatan sailka daitezke:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Actualmente esta dieta está cuestionada, ya que se ha visto que una reducción o supresión de glúcidos puede tener efectos discutibles. Gaur egun dieta hori zalantzan jartzen da, gluzidoak murrizteak edo erabat kentzeak ondorio eztabaidagarriak izan ditzakeela ikusi baita.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Esta vitamina es necesaria para obtener energía a partir de los glúcidos y evita la acumulación de sustancias tóxicas en el organismo que pueden dañar el corazón. Bitamina hori beharrezkoa da gluzidoetatik energia lortzeko, eta bihotza kaltetu dezaketen substantzia toxikoen metaketa saihesten du organismoan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

0,02 % de glúcidos, azúcares o hidratos de carbono. % 0,02 gluzidoak, azukreak edo karbohidratoak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Hay algunos nutrientes inapreciables porcentualemente en la composición del cuerpo humano, como son las vitaminas y los glúcidos. Ehunekoan ia atzeman ere egiten ez diren mantenugaiak ere badaude giza gorputzean, hala nola bitaminak eta gluzidoak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En ella se prohíben el azúcar y el alcohol y se limitan las grasas y los glúcidos, evitando cocinar en forma de salsas, guisos, rebozados o fritos. Azukrea eta alkohola debekatuta daude, gantzak eta gluzidoak mugatuta eta janaria saltsekin, gisatuta, arrautza-irinetan pasatuta edo frijituta prestatzea saihesten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (2)
proteínas (el 7% de los solutos, siendo la más abundante la albúmina; unas son enzimas, otras son transportadoras de sustancias, otras hormonas, etc.), glúcidos (fundamentalmente glucosa, con valores normales de 80-120 mg/dl), lípidos (principalmente fosfolípidos, triglicéridos [145-250 mg/dl] y colesterol [150-220 mg/dl], además de ácidos grasos), electrólitos (iones positivos: proteinak (solutuen % 7, ugariena albumina; batzuk entzimak dira, beste batzuek substantziak garraiatzen dituzte, beste batzuk hormonak dira eta abar), gluzidoak (batez ere glukosa, balio arruntak: 80-120 mg/dl), lipidoak (nagusiki fosfolipidoak, triglizeridoak [145-250 mg/dl] eta kolesterola [150-220 mg/dl], baita gantz-azidoak ere), elektrolitoak (ioi positiboak:

Materiala: Elektroestetika

Al mecanismo físico, se le une el químico con aumento del metabolismo a expensas de glúcidos y grasas sobre todo en hígado y músculo (contracciones musculares). Mekanismo fisikoari kimikoa gehitzen zaio: metabolismoa areagotzen da gluzidoen eta gantzen kontura, batez ere, gibelean eta muskuluan (muskulu-uzkurdurak).

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (1)
multiplicación celular intensa – enriquecimiento en glúcidos y proteínas zelulen ugalketa bizia – gluzidoak eta proteinak ugaritzea

Materiala: Nekazaritza