Emaitzak: 30

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (8)
El administrador del proyecto le facilitará la información suficiente al ayudante gerente de ingeniería, para asegurarse de que el proyecto se finaliza dentro de las limitaciones del presupuesto. Proiektuaren administratzaileak behar adina informazio emango dio ingeniaritza-kudeatzaileari, proiektua aurrekontua gainditu gabe gauzatzen dela ziurtatzeko.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

El ayudante gerente de ingeniería articulará la ejecución de la planificación detallada de cada una de las fases de realización comenzando el trabajo por desarrollar el sistema de televisión apropiado. Proiektuaren egikaritze-fase bakoitzean zehazki planifikatua dagoena aurrera eramateaz arduratuko da ingeniaritza-kudeatzailearen laguntzailea. Lanarekin hasteko, telebista-sistema egokia garatu du.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

El jefe de gestión de personal a propuesta por el jefe técnico planifica que el director del proyecto sea el ayudante gerente de ingeniería. Ingeniaritza-kudeatzailearen laguntzaileak proiektuaren zuzendari izan behar duela erabaki du pertsonaleko kudeaketaburuak, teknikarien buruak eginiko proposamenari jarraituz.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

El director gerente toma la decisión de realizar el proyecto para alcanzar las ventajas que genera la producción propia a través de Internet frente a otras fuentes de contenidos. Internet bidezko ekoizpen propioak beste eduki-iturri batzuen ondoan dituen abantailak lortzeko asmoz erabaki du zuzendari kudeatzaileak proiektua aurrera eramatea.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Ayudante Gerente de Ingeniería Ingeniaritza-gerentearen laguntzailea

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

AYTE. GERENTE DE INGENIERÍA INGENIARITZA-KUDEATZAILEAREN LAGUNTZAILEA

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Ayte. gerente de ingeniería Ingeniaritza-kudeatzailearen laguntzailea

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Ayudante Gerente de Ingeniería Ingeniaritzako kudeatzaile-laguntzailea

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
El gerente de Toys'R'Us, Fernando Martínez, dice que los fabricantes hacen sus previsiones antes de las fiestas; si se equivo-can, los estantes se vacían en pocas horas. Toys'R'Us-eko gerentea den Fernando Martínezek, fabrikatzaileek aurreikuspenak jaien aurretik egiten dituztela dio; okerrak badira, apalak ordu gutxitan husten dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudia eta soinua (1)
Más tarde es nombrado director gerente de la Compañía Industrial de Materiales Acústicos y ha sido responsable del montaje y diseño de nueve estudios de grabación. Geroago, Material Akustikoen Industria Konpainiako zuzendari nagusi izendatu zuten, eta bederatzi grabazio-estudio muntatu eta diseinatu zituen.

Materiala: Irudia

Administrazioa eta kudeaketa (2)
Los responsables morales son los que toman esas decisiones e instan a llevarlas a cabo, en las grandes sociedades son losdirectivosy en las pequeñas sociedades y empresas personales, son losgerentesypropietarios. Erabaki horiek hartzen dituztenak eta eginarazten dituztenak dira erantzule moralak; elkarte handietan,zuzendariakdira, eta, elkarte txikietan eta enpresa pertsonaletan,kudeatzaileaketajabeak.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Cuando las empresas eran pequeñas y los gerentes eran los propietarios, no había ningún problema en cuanto a la responsabilidad moral de la empresa. Enpresak txikiak zirenean eta kudeatzaileak jabeak zirenean, ez zegoen inolako arazorik enpresaren erantzukizun moralari dagokionez.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Animazio turistikoa (2)
También puede denominarse con los nombres de director de animación y ocio, gerente de animación y ocio, etc. Beste izen batzuk ere eduki ditzake: animazio eta aisialdiko zuzendaria, animazio eta aisialdiko gerentea, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

En el caso de una empresa externa que nos provea de animadores, las existentes en España no son tan enormes como para que exista una gran desconexión entre el presidente, gerente o directivo los distintos supervisores y los animadores, aunque cada vez se van expandiendo más. Animatzaileak hornitzen dituzten kanpoko enpresez ari garela, Espainian dauden enpresak ez dira presidentearen, gerentearen edo zuzendariaren eta ikuskatzaile eta animatzaileen artean deskonexio handi bat izateko bezain handiak; hala ere, gero eta gehiago hedatzen ari dira.

Materiala: Animazio turistikoa

Zehar-lerroa (4)
Una vez definidos los objetivos y metas son aprobados por el Gerente de EO, S.L.U. Helburuak eta tarteko jomugak zehazten direnean, EO SLUko gerenteak onartzen ditu.

Materiala: Sistemen integrazioa

El Gerente: Gerentea:

Materiala: Sistemen integrazioa

Será responsabilidad del gerente de la empresa: Enpresaren gerentearen erantzukizuna izango da:

Materiala: Sistemen integrazioa

Laura es la gerente y, últimamente, ha observado que las ventas locales están descendiendo. Lide da gerentea eta, azken boladan, tokiko salmentak behera doazela ohartu da.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (10)
Cabe señalar que, para mejorar la técnica y adaptarla a las necesidades de la empresa se debe realizar una labor continuada de reciclaje, así como de I+D+i, llevada a cabo por el personal gerente y manipulador. Dena den, teknika hori hobetzeko eta enpresaren premietara egokitzeko, beharrezkoa da kudeaketako eta manipulazioko langileak etengabe birziklatzea, eta I+G+b bultzatzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Así, en la actualidad, cada profesional responsable (jefe de cocina, empresario, gerente, director general, etc.), puede elegir el modelo de restauración que mejor se adapte a sus objetivos de calidad, a las características de la clientela o al contexto social de su establecimiento. Horrenbestez, egun, profesional arduradun bakoitzak (sukaldeburua, enpresaburua, kudeatzailea, zuzendari nagusia, etab.) bere kalitate-helburuetara, bezeroen ezaugarrietara edota establezimenduaren gizarte-testuingurura ondoen egokitzen den sukaldaritza-eredua hauta dezake.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Visto bueno por parte del director o gerente del establecimiento: firma con la conformidad dada por el máximo responsable del establecimiento. Establezimenduko zuzendariaren edo kudeatzailearen oniritzia. Establezimenduaren arduradun nagusiaren sinadura, adostasuna azalduz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En la constitución del equipo deben figurar, como mínimo, los responsables o gerentes de la empresa, personal de calidad y de producción y un técnico sanitario con conocimientos en la aplicación del sistema. Lantaldeak kide hauek izan behar ditu gutxienez: enpresako arduradunak edo kudeatzaileak, kalitateko eta ekoizpeneko langileak, eta sistemaren aplikazioari buruzko ezagutzak dituen osasun-teknikari bat.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cuando en la empresa se evidencia un claro liderazgo y un convencimiento del gerente, la aplicación del APPCC es sólo cuestión de esfuerzo y de tiempo. Enpresan lidergo sendoa badago eta kudeatzaileak irmo jokatzen badu, AKPKA sistema aplikagarria da, ahalegina eta denbora eskatzen badu ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Esta información, puede remitirse de forma remota a cualquier ordenador que la empresa cree oportuno (despacho del director, del gerente, del jefe de cocina, etc.). Informazio hori beste ordenagailu batera igor daiteke, enpresari egoki irudituz gero (zuzendariaren, kudeatzailearen edo sukaldeburuaren bulegora, etab.).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se debe establecer una comisión de menús formada por el responsable o jefe de cocina, un dietista y el responsable económico (gestor de compras, jefe de la explotación, gerente de la empresa, etc.). Menuak ezartzeko batzorde bat eratu behar da, kide hauez osatua: sukaldeburua, dietalaria eta ekonomia-arduraduna (erosketen kudeatzailea, ustiapenburua, enpresako kudeatzailea, etab.).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Cabe señalar que, para mejorar la técnica y adaptarla a las necesidades de la empresa, se debe realizar una labor continuada de reciclaje, así como de I + D + i, llevada a cabo por el personal gerente y manipulador. Dena den, teknika hori hobetzeko eta enpresaren premietara egokitzeko, beharrezkoa da kudeaketako eta manipulazioko langileak etengabe birziklatzea, eta I+G+b bultzatzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

es el gestor que dirige la cocina desde una visión estratégica. Es el gerente de la empresa. Enpresako kudeatzailea da, eta hark zuzentzen du sukaldea, ikuspegi estrategiko bat oinarri hartuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Visto bueno por parte del director o gerente del establecimiento: firma con la conformidad dada por el máximo responsable del establecimiento. Establezimenduko zuzendariaren edo kudeatzailearen oniritzia. Establezimenduaren arduradun nagusiaren sinadura, adostasuna azalduz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx