Emaitzak: 64

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (10)
Se encuentra en proteínas animales y vegetales (leche, queso, carne roja, aves, pescado, frutos secos, cereales integrales). Animalia- eta landare-jatorriko proteinetan aurkitu daiteke (esnea, gazta, haragi gorria, hegaztiak, arraina, fruitu lehorrak, osoko zerealak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en alimentos animales, hígado, pescado graso, yema de huevo, mantequilla, queso, zanahorias, albaricoques, calabaza, melón, verduras de hoja verde. Hauetan dago: animalia-jatorriko elikagaiak, gibela, arrain koipeduna, arrautza-gorringoa, gurina, gazta, azenarioa, abrikota, kalabaza, meloia, hosto berdeko barazkiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

ITransformaciones sencillas de los productos primarios (por ejemplo, obtener queso o yogures de la leche, pan de la harina, etc.) ILehengaien eraldaketa sinpleak (adibidez, esnearekin gazta edo jogurtak egitea, irinarekin ogia, etab.)

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Coge esta cesta con pan y queso, y llévala a la abuela. Har ezazu saski hau ogiarekin eta gaztarekin, eta eraman iezaiozu amamari.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se desaconseja también el consumo de paté, queso tipo Roquefort, Camembert y Brie (por el contenido de moho) así como el pescado o las carnes crudas. Hauen kontsumoa ere ez da gomendagarria: patea, Roquefort, Camembert eta Brie motako gaztak (lizuna dutelako), arrain eta haragi gordina.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

por ello se deben consumir unos 600 ml. de leche al día, o 3 yogures, o 75 gr. de queso duro. hori dela eta, egunean 600 ml esne, 3 jogurt edo 75 g gazta gogor kontsumitu behar dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Si se aumenta el consumo de vitaminaB12,con frecuencia se logran disminuir los problemas de la pérdida de memoria, de coordinación y de equilibrio, para ello es necesario incluir en la dieta pescado, cerdo, huevos, queso y leche. B12bitaminaren kontsumoa areagotzen bada, askotan oroimen-galera eta koordinazio- eta oreka-arazoak gutxitzea lortzen da. Horretarako, dietan arraina, txerria, arrautzak, gazta eta esnea sartu behar dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se aconseja aportar las máximas calorías en un volumen mínimo, por ejemplo, se puede añadir queso fundido o leche a los purés, hacer batidos de frutas con nata. Bolumen txikienean ahalik eta kaloria gehien sartzea aholkatzen da. Adibidez, pureei urtutako gazta edo esnea gehitu, edo fruta-irabiakiak egin daitezke esne-gainarekin.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

40 gr. de queso. 40 g gazta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

125 gr. de queso fresco. 125 g gazta fresko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
En la peluquería actual el color se utiliza desde la juventud y con distintas finalidades estéticas, pero siguen siendo las canas el motivo más importante para los cambios de color. Egungo ile-apainketan gaztei ere tindatzen zaie ilea, eta xede estetiko bat baino gehiago izaten du jendeak; hala ere, ile zuriak dira ile-kolorea aldatzeko arrazoi nagusia.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (1)
Así, las barras de los gráficos serán rectangulares completamente y no con terminaciones redondeadas o triangulares; el gráfico de tarta (queso o pastel) será circular y no ovalado; las líneas serán rectas y no curvas. Hala, grafikoen barrak errektangeluarrak izango dira oso-osorik eta ez dute akabera biribilik edo triangeluarrik; tarta-grafikoa (gazta edo pastela) zirkularra izango da eta ez obalatua; lerro zuzenak eta ez kurboak.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (38)
El queso se puede servir como: Modu hauetan zerbitza daiteke gazta:

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Idiazabal (vasco y navarro). Idiazabal gazta (EAE eta Nafarroa).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Queso Picón Bejes-Tresviso (Comarca de Liébana) Picón Bejes-Tresviso gazta (Liebanako eskualdea).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Queso Cabrales (Asturias, Picos de Europa) Cabrales gazta (Asturias, Picos de Europa).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Queso de La Serena (Badajoz) La Serenako gazta (Badajoz).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Manchego (La Mancha) Mantxako gazta (Mantxa).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Queso de Cantabria. Kantabriako gazta.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Queso Mahón (Isla Menorca) Mahón gazta (Menorca uhartea).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los quesos caprinos amparados por la D.O. Queso de Murcia son elaborados en tres variedades, al vino, curado y fresco. Murtziako gaztaren jatorri-izendapenaren pean hiru eratako ahuntz-gaztak egiten dira: ardoztatua, ondua eta freskoa.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

el jamón de Teruel también queda al amparo de otra denominación de origen, no ocurre así con todos los quesos, aunque no por ello pueden de dejar de ser saboreados ya que núcleoscomo Tronchón, Albarracín, Samper deCalanda, Benasque y los valles de Ansó y Hecho son importantes áreas productoras, fieles a viejas tradiciones gastronómicas. Teruelgo urdaiazpikoak ere jatorri-izendapena du; gazta guztiek ez dute halakorik, baina toki askotan ekoizten dute gazta tradizio gastronomiko zaharrei jarraituz: Tronchón, Albarracín, Samper de Calanda, Benasque eta Anso eta Echo ibarrak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Administrazioa eta kudeaketa (1)
Se dedica a la elaboración de sidra y cabrales. Sagardoa eta Cabrales gazta egiten dute.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)